[Update] Heitinga rond met Hertha

JipVR, 04-06-2014 om 12:00, 11559 views, BILD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

UPDATE - Hertha BSC wil zich na AZ-speler Roy Beerens met John Heitinga versterken, dat meldt BILD. De dertigjarige mandekker heeft een aflopend contract bij Fulham en is daar op een zijspoor beland. 

Heitinga gaf onlangs aan een terugkeer naar Ajax wel te zien zitten, maar hij vroeg zich hardop af of dat wel wederzijds was. 'Ik denk niet dat ik terugkeer naar Ajax. Ik zou het wel willen, maar ze mikken nu echt op de jeugd. Ik ben natuurlijk wel een echte Ajacied.'

Update - woensdag 4-06 11.59 uur
Johnny Heitinga rest slechts een medische keuring voordat hij zich officieel speler van Hertha BSC mag noemen. De voormalig Ajacied tekent een contract voor twee jaar bij de Duitse club, met een optie voor een extra jaar. Heitinga degradeerde afgelopen seizoen met Fulham waardoor hij transfervrij kon vertrekken. 

Koop het nieuwe thuis- en uittenue nu in de officiële Ajax Shop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gregorclegane
Mooi zo. Sjonnie heeft het niet gered bij Everton, niet bij Fulham, dus ik hoef hem niet zo nodig terug bij AJAX.

Massellll!
0 0
ChristianoRonal
Goed nieuws voor Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Have fun johnny, weer een ajacied die niet terugkeert :'(
0 0
12ajax
goed nieuws voor Johnny
0 0
Capi86
Nog een geluk voor iemand die niet eens in de voorselectie van Oranje zat.
0 0
nightgoat
Wunderbar.
0 0
TikkieTerugJaap
Heerlijk nieuws.
0 0
ibrahendriks
Mooi club voor Johnnie. Spelen systeem waarin hij past, zelfs ideaal voor zijn passing. Gemiddeld 50000 man op de tribune.
0 0
VicBuckingham
Heitinga heeft geen goede passing meer. Hij is de voetballende kwaliteiten die hij in zijn Ajax tijd totaal kwijtgeraakt. Bij Ajax waren zijn crosspass én inspeelpass erg goed. Nu heeft hij nog een redelijke crosspass maar zijn inspeelpass is dramatisch geworden.
0 0
FlyingDutchMan
Ik hoop wel dat Johnny nog een keer terugkeert, voordat ie versleten is..
0 0
WinstonWeed
Dan moet je samen met Sjonnie in een tijdmachine naar het verleden stappen.
0 0
ChristianoRonal
Dan had ie 2 jaar geleden terug moeten komen
0 0
eros
Na het aantrekken van Viergever lijkt er een streep door Heitinga z'n komst.
Viergever is zowel als verdedigende mid, linksback als centrale verdediger de eerste vervanger, bij zowel een blessure als een vertrek van iemand...
Zelfs als Moisander heb je met Viergever en Denswill genoeg alternatieve. Ik zie Heitinga nooit meer terug keren bij ajax....

Dit zelfde geldt voor Bhoularouz, de Zeeuw en Maduro,... na de komst van Viergever ook niet meer nodig en kwalitatief te kort komende vergeleken met de jongens die we al hebben.

Het zelfde geldt voor van der Vaart. Kwalitatief kan het alleen nog maar verder achter uitlopen bij deze jongen. Als middenvelder is hij denk ik geen meerwaarde meer voor ajax. Met Klaasen (en eventueel de Jong) hebben we al mensen die beter bij dit ajax spelletje passen. Als spits is hij wellicht nog wel bruikbaar. Maar met Siggie, Zivkovic, Milik (en eventueel Bojan) hebben we ook hier spelers lopen die meer toekomst hebben bij ajax als van de Vaart. Met andere woorden,... kopen zou ik hem nooit. Mocht van der Vaart gratis kunnen komen is dat mooi meegenomen. Voor het mooie had hij na zijn avontuur in Engeland al terug moeten keren.

Heel anders is dit in mijn ogen voor Emanuelseon, Babel, Sneijder en Huntelaar. Die zijn voor dit ajax zeker nog van meerwaarde. Sneijder en Huntelaar zullen alleen dit seizoen nooit terug keren omdat ze nog steeds zeer belangrijk zijn voor Galatasaray dan wel Schalke.
Babel heeft nog een contract van 2 jaar en hadden we gewoon vorig seizoen langer moeten binden,... dat was toch gewoon een topspits geweest voor ons dit seizoen? Nu zie ik hem niet snel terugkeren
Emanuelson is misschien wel haalbaar. Ik zou dan ook zeker alles in de gaten houden rond hem en misschien alvast met hem gaan praten.

Dan hebben we Nigel de Jong nog,... ik denk dat hij net als Seedorf tot z'n 34 rond loopt bij AC.
0 0
gi0vanni
Mooie reactie, prima alleen kan Bhoularouz nooit bij Ajax terug keren want hij heeft er nooit gespeeld maar wel bij RKC. :d :p
0 0
DeKenner
Ik herinner me een artikel van máánden geleden waarin stond dat zowel Wesley Sneijder als Johny Heitinga een extra personal trainer hadden aangeschaft om zich dit seizoen fysiek optimaal voor te bereiden op het WK. Waar Sneijder topfit oogt is het met Heitinga helemaal niets geworden. Ik denk dat het gedaan is met deze man.
0 0
HeinJan
Met z'n fitheid zal het weinig te maken hebben gehad. Magath, de trainer van Fulham, staat erom bekend dat hij alleen 100% fitte spelers opstelt. Heitinga heeft elke wedstrijd onder zijn leiding gespeeld, dus ik denk dat we daaruit mogen concluderen dat Heitinga wel fit is. Het feit dat hij afgelopen seizoenen geen onbetwiste basisspeler bij Everton is geweest lijkt mij eerder een oorzaak van het niet-selecteren.
0 0
Daneman
van mij mag ie naar ajax als ervaren vervanger voor Moisander.
0 0
ChristianoRonal
Nee. Gewoon nee.

Is traag, van z'n techniek is niks meer over, draaicirkel van een vrachtwagen, hopeloze stuntelaar in de verdediging. Is gewoon echt niet best meer. Wat ze met die man gedaan hebben in Engeland, ik weet het niet, maar als die man het Ajax shirt ooit weer gaat dragen dan gaan je al je goede herinneringen aan hem verdrongen worden.
0 0
Daneman
Mischien heb je wel gelijk. Van afgelopen jaar niets gevolgd van hem. Is eigenlijk meer gebasseerd op zijn voetbal in het verleden en zijn leeftijd. Dat ik verwachtte dat ie nog wel van meerwaarde voor ajax zou zijn. Maar als Moisander vertrekt heeft ajax nog een ervaren rot nodig achterin. Een opstelling met Veltman en/of Viergever en of Denswil zal een tegenstander niet altijd van schrikken. Lijkt me te licht voor CL
0 0
gusanito
Mooie club, mooie stad, mooi stadion. Prima voor John.
0 0
VH
Mee eens.
Bovendien is Hertha een interessante ploeg, maar wel een werkploeg. Niet-fitte spelers gaan ze daar niet aantrekken, ze hebben geen bakken met geld rondslingeren in Berlijn. Zijn de afgelopen 4 jaar 2x gedegradeerd (na jarenlang om Europese deelname te hebben gespeeld) en meteen weer gepromoveerd, afgelopen seizoen na promotie weer in het linkerrijtje, waar de club eigenlijk thuishoort, nu met gesaneerde financien.
0 0
ibrahendriks
Met Luhukay als trainer, zeer succesvol in Duitsland.Zeer bescheiden jongen, maar wel keihard. Heitinga krijgt van hem het vertrouwen. Die gaat het daar goed doen, systeem wat ze spelen is lekker voor zijn passing.Wat hieronder gezegd werd , daar geloof ik n.l ook in: als je onder Magath getraind heb , ben je topfit.
Goede voetballers lopen er ook rond met Ronny, Baumjohann en Ramos.
0 0
robert R.
Ramos gaat naar Dortmund deze zomer toch?
0 0
ibrahendriks
Oeps, je hebt gelijk.
0 0
ChristianoRonal
Veel plezier daar.
0 0