Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Boer: 'Dood grensrechter onvoorstelbaar'

Ajax Showtime, 03-12-2012 om 19:17, 14564 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Frank de Boer heeft zich op maandagavond uitgelaten over de dood van de 41-jarige grensrechter uit Almere. De man werd zondag, tijdens een voetbalwedstrijd waar zijn zoon ook aan meedeed, ernstig mishandeld door drie jongens van 15 en 16. Hij overleed maandagmiddag aan zijn verwondingen. 'Ik kan me gewoon bijna niet voorstellen hoe zoiets kan gebeuren', vertelde De Boer op de persconferentie in aanloop naar Real Madrid - Ajax. 'Ik ben zelf totaal niet agressief. Ik kan me dan ook totaal niet voorstellen dat de stoppen bij iemand zo door kunnen slaan.'

'Je vraagt je ook af waar de opvoeding van die jongens is gebleven. Daar moet goed naar gekeken worden. Ik vind ook dat we vanuit de voetbalwereld iets moeten doen. Dit is gewoon te gek voor woorden', aldus De Boer.


                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA19
Moet wel even zeggen dat we met elkaar een triest volk zijn...zodra je ziet dat iemand 1 schop krijgt moet je er al tussen springen...dit had voorkomen kunnen en moeten worden...kom eens op voor elkaar
0 0
AjaxD1986
Peter R de Vries heeft laten weten dat de grensrechter dit volkomen aan zichzelf te danken heeft gehad. Wie is er voor een permanent stadionverbod voor deze nep-Ajacied? Hoe kan ie het uit z'n strot krijgen die vieze teringlijer? Mijn Zusje speelt bij Buitenboys in het vrouwenteam en iedereen is er kapot van! Ik hoop dat Ajax consequenties verbind aan deze ondoordachtte en uiterst kwetsende opmerkingen! http://www.ajaxcafe.nl/Nieuws/Peter-R--De-Vries-Ajacied-onwaardig-1204/
0 0
tomphy
Pfff, wat belachelijk. De woorden 'partijdig' en 'onsportief' die Peter R de Vries gebruikt zijn meer van toepassing op hemzelf dan op die grensrechter die hij niet eens kent.

Ik vind het al respectloos als die ouders langs de kant zitten te schelden op mensen die hun vrije tijd opofferen om kinderen te laten voetballen, maar zeker in deze situatie waarin iemand gewoon door zinloos geweld is overleden, is het echt afschuwelijk dat die De Vries zo een statement voor zijn eigen aandacht probeert te maken.
0 0
AjaxD1986
Het kan in Almere is al jaren de slogan en ze maken deze naam ook al jaren op een negatieve manier waar. Die Burgemeester daar zit altijd op d'r luie kut en is alleen op TV te vinden als ze met Ali-B op de camera kan. Je hoort niemand daar ooit over het te kleine politieapparaat voor de grootte van een stad als Almere. Opsluiten dat tuig en nooit meer loslaten. Als je in Almere de politie belt mag je blij wezen als ze er op tijd bij zijn voor je begrafenis. Schandalig dat dit soort dingen worden uitgelokt door een slap regeringsbeleid en veels te lage straffen. Als we eerlijk wezen had de KNVB dit al lang kunnen zien aan komen met de hoeveelheid ernstige mishandelingen van de afgelopen jaren in het amateurvoetbal maar blijkbaar houden ze zich liever bezig met de transfer van Bazoer en Meleg. Het word ook tijd dat ouder veel meer verantwoordelijkheid voor de daden van hun kinderen gaan dragen en dat de kinderbescherming meer macht krijgt over mensen die hun kinderen blijkbaar verwaarlozen in hun opvoeding. Schande Schande Schande!
0 0
driesterren***
Das niet alleen in Almere hoor ik woon ook in de polder en hier is de politie ook bang voor die buitenlanders! Hier was zelfs een wijkagent die met doorgetrokken pistool op zijn fietsje door de wijk heen reed! Gewoon te erg voor woorden! En let op dit gaat nog erger worden als ze geen paal en perk stellen, of je nu uit belg pool duits of morrokaan bent je bent niet langer welkom meer na een strafbaar feit Ned paspoort inleveren en oprotten!!!
0 0
Cello
Doorsnee genomen, zijn we in ons land doorgeschoten wbt tolerant zijn. Teveel gasten, die gestraft worden (als ze al gestraft worden), lachen zich rot in veel gevallen.
Harder en langer straffen zal denk ik bij die groep ook niet helpen, ookal is het een vaak gehoorde kreet. Want die geluiden hoor je van mensen, die een goed leven leiden en mede daardoor vanuit eigen perspectief 'veel te verliezen' hebben. En als je veel te verliezen hebt, dan is begrijpelijk dat je angstig daarvoor bent, wel twee keer nadenkt voordat je iets uithaalt.

Maar voor iemand die niet veel te verliezen heeft is het een geheel ander verhaal. Die vindt misschien een straf vervelend, maar eigenlijk niet meer dan dat, die vindt een straf overkomelijk. In ieder geval niet desastreus, zeker niet afschrikwekkend.

Een normale werknemer bijvoorbeeld, al helemaal ook als zijn gezin bijvoorbeeld afhankelijk is van hem, weet dat er veel voor hem op het spel staat. Kan zich sowiezo niet veroorloven in hechtenis genomen te worden, laat staan gevangen gezet te worden..... dan verliest ie zijn baan, dasn verliest ie zijn inkomen om zijn gezin te supporten. En dat is maar 1 voorbeeld.
Maar wat als je niet of nauwelijks inkomen hebt, geen baan hebt, je eigenlijk toch al geen prettig leven kan veroorloven.....dan heb je niet veel te verliezen èn zal je misschien zelfs nogal lacherig doen daar waar het ene opgelegde straf aangaat.
Velen kunnen ook gewoon de draad van vóór de straf moeiteloos weer oppakken, omdat de straf verder geen enkele verdere gevolgen heeft (immers als je geen baan had....heb je niets verloren en is je situatie totaal niet verandert). Je gat gewoon door waar je gebleven bent.

Tuurlijk zijn er uitzonderingen, die zijn er altijd. Er zijn ook mensen, die daarna zullen zeggen, dat het zo genoeg is en die gaan dan echt een serieuze poging ondernemen om echt iets van hun leven te maken. Maar.....jammergenoeg zijn het uitzonderingen.

Dus zal je na het straffen ook moeten zorgen, dat iemand uit zijn oude gewoontes gehaald wordt, dat er wel degelijk perspectief is op een beter leven. Doe je het niet, dan zal zo'n persoon in een vicieuze cirkel blijven rondhobbelen en zal er niks opgelost worden.

0 0
lorenz00
Ik weet nog hoe ze bij familie in Culemborg de tuin in reden. Vervolgens komt de wijk naar buiten, sleuren ze de daders uit de auto en ontstaat er een gevecht. Vervolgens zit je in de gevangenis voor het slaan van idioten die zojuist je tuin in zijn gereden en een poging tot moord wilden plegen. Je mag alleen maar toekijken en in de krant lezen dat het een "incident" was. Ik heb het niet zo op Moslims, integreren willen ze niet en stigmatisatie dicteert. Dat komt puur omdat het culturen betreft die niet door een deur kunnen. Het is wachten op het volgende "incident". Het ergste is nog dat er waarschijnlijk een herdenking komt en de week erop is iedereen het alweer vergeten.
0 0
vakMforever
Heel simpel op te lossen......
Amateurverenigingen die wel een opbouwend en positief beleid voeren moeten zich verenigen en massaal dit soort "ganster clubs" met over het algemeen doorgesnoven Marokkaantjes negeren. Niet meer voetballen en accepteren dat je punten in mindering krijgt van de KNVB! Laat dit soort imbecielen maar een eigen competitie beginnen-----en dan het liefst op een bijveldje in Casablanca! Ben nog geen racist maar erg close om het wel te worden...helaas! Week in en week uit is er gezeik met die gasten en verpesten zij het jeugdvoetbal dmv intimidatie en geweld, Misschien dat die Allach zich hier mee kan bezighouden ipv zijn mening ventileren over een jeugdspeler die van PSV naar Aja gaat. Prioriteiten stellen!!!!!! Dit moet een halt toegeroepen worden. Kan mij hier helemaal niets bij voorstellen, zoontje van de grensrechter was aan het voetballen toen zijn vader werd doodgeschopt....walgelijk
0 0
driesterren***
Ben helemaal tegen discriminatie, maar ik vind wel dat hier al weer marokanen zijn die het doen! Nederland moet daar veel harder ingrijpen straf uitzitten en land uitzetten dan maak je pas een indruk volgens mij dit moet gewoon stoppen! Niet goed schriks dan maar kwaadschriks!
Clubs kunnen al bij de jeugd beginnen wat de regels zijn de scheitsrechter en grensrechters hebben we nodig om te kunnen spelen dus behandel ze met respect, je hoeft het niet met ze eens te zijn maar er zijn grensen! En ouders moeten een inburgerings curses doen doe daar gelijk een opvoed curses bij.
Wil niet zegen dat Nederlandse jeugd zich weet te gedragen ook daar lopen etters bij. En ook die misdragen zich op het veld. En eigenlijk moeten ze A.S.. weekend allemaal niet spelen maar die tijd gebruiken om deze regels er goed in te krijgen dat er zonder de vrijwillegers geen wedstrijden zijn!
0 0
Lewis Hamilton
In dit land zijn we veel te veel te tolerant en daar wordt dankbaar misbruik van gemaakt. Wat zullen ze krijgen 2 jaar cel, taakstrafje? Die zoon is z'n vader kwijt en voor het leven getekend.

Nederland is een crimineel paradijs voor minderjarigen. Je kan iemand inhuren om te vermoorden (facebook) of een grensrechter doodschoppen, hier krijg je een paar jaar cel, want ze zijn nog minderjarig.

Als ze zo volwassen zijn om dit soort misdrijven te plegen ondergaan ze ook maar volwassen straffen.
0 0
ajax19
Precies. Zijn losgeslagen beesten, 25 jaar TBS met dwangverpleging.

Vlaggen, en dan dit... Mijn medeleven & liefde aan al zijn dierbaren.
0 0
AFCA-CBS
TBS zou een goede oplossing zijn, wat mij betreft mogen ze ook wel lijfstraffen uitvoeren op dit soort ongedierte
0 0
ajax19
Jawel. Goede tip voor binnen de dwangverpleging.
0 0
AJAX1996
Verschrikkelijk dat zo iets gebeurd. Helemaal erg voor zijn zoon die er bij was. Deze jongens moeten keihard worden aangepakt.
0 0
Liefhebber
Als je eens wist hoe graag ik eens had dat dit soort zogenaamde thugs mij eens aanvielen. Ik had aan 1 klap genoeg gehad om t licht uit te doen bij dit soort zielepieten. Jammer dat ik er niet bij was. Dan hadden ze huilend de dag vervloekt dat hun moeder ze ter wereld zette.
0 0
Randy428
Als KNVB zijnde had het wel chique geweest om alle wedstrijden af te lassen. Gewoon een week lang nergens voetbal. Dat is pas een statement.
0 0
tonny
schande waar zijn we in godsnaam mee bezig
in het algemeen er is totaal geen respect meer voor een ander
en de straffen die ze uitdelen daar malen ze niet om dat is zo weinig.
en de luxe die ze hebben in de gevangenis .... er zijn mensen die het met minder moeten doen.
en de knvb dat zijn van die mensen die alleen maar aan het geld denken
en het zou voor de dik betaalde voetballers niet slecht zijn als ze a.s. weekend eens een statement maken met een bepaalde actie op het veld.
Misschien kan een club als AJAX daar eens de voortouw in nemen
0 0
Vinc-ajacied
Ik heb vaak genoeg gevoetbald tegen Nieuw-Sloten. We moesten ons altijd in de kleedkamer opsluiten omdat ze al hun neven en broers erbij hadden gehaald nadat je een tackle op ze hebt gemaakt of een schouderduw.

Ik ben totaal niet racistisch en ben voor een multiculturele samenleving, maar ik was nooit blij als ik zag dat we naar Amsterdam West moesten en dat druk ik zacht uit. Miss moeten ze hun eigen competitie oprichten want het gaat altijd fout daar. En niet alleen Marokkaanse clubs maar het was elke week weer feest ook als je tegen een club als Haarlem moest. Zoveel agressiviteit en zodra je hoger dan de B komt is sportiviteit ver te zoeken. Ben daarom ook van voetbal afgegaan.

Maar de KNVB bekommert zich alleen maar om het profvoetbal en of er wel genoeg Feyenoord-spelers bij Oranje spelen en in de jeugdteams van Oranje.
0 0
KJJ
Dit heeft niet zo zeer met Nieuw Sloten te maken als wel met het hele voetbal in Amsterdam. Dws, Blauw-Wit, Dcg, Osv het is allenaal het zelfde.
0 0
Vinc-ajacied
Nee maar dat komt omdat dit over Nieuw Sloten ging. Ik speelde bij Buitenveldert, en elke keer als we in west, oost of noord moeten spelen ging het zo. Ook bij onszelf trouwens.
0 0
gusanito
Ik vind dit echt zo vreselijk. Waarom moet zo'n gezin de dupe zijn van dit soort onmensen en waarom heeft er niemand ingegrepen. Zijn we nou echt allemaal zo dom dat we gewoon toe gaan staan te kijken als er iemand doodgeschopt wordt? Ik kan er echt met m'n hoofd niet bij, hoop dat deze jongens zeer zwaar worden gestraft. Dat ze minderjarig zijn zou daar eigenlijk niet veel aan mogen veranderen.

Heel veel sterkte toegewenst aan de familie, vrienden en andere nabestaanden.
0 0
Raikkonen94
Echt walgelijk, geen andere woorden voor. Dit soort mensen moeten gewoon volgens het volwassenrecht gestraft worden en lang achter de tralies verdwijnen. Echt vreselijk.
0 0
eros
Team uit de competitie, Club een voorwaardelijke schorsing, spelers levenslange schorsing(+ trainers van het team, want deze hadden ook kunnen ingrijpen) En geef deze jongen iig meer als 3 jaar gevangenis straf!! (want die straf slaat helemaal nergens op!!)
0 0
KJJ
Ben het voor een groot deel met je eens, maar een ding wil ik wel echt even duidelijk hebben: de trainer heeft er ALLES aangedaan om dit te voorkomen. Ik ken die man persoonlijk en ik ben van de club en iedereen is er echt kapot van. Let ajb op met het oordelen. De gene die zelf in Amsterdam gevoetbald hebben weten hoe dit soort 'vechtwedstrijden' gaan en dan sta je als trainer, die over het algemeen de beste bedoelingen hebben, echt kansloos.
0 0
gusanito
Waarom is er dan niemand tussen gesprongen? Ik zou je graag geloven, maar dit zijn jongens van 15/16 jaar. Als alles was gedaan zouden er mensen tussen gesprongen zijn, volwassen mensen. Dat niemand dat heeft gedaan vind ik echt weer om te janken in deze zaak. Hoe vaak moeten dit soort dingen nog gebeuren?
0 0
tomphy
Ik kan je uit ervaring zeggen dat zoiets maar een paar seconden hoeft te duren om echt erge gevolgen te hebben. Die trainer zal daar heus wel met goede bedoelingen gestaan hebben, denk ik.

Ontopic: Ik werd echt verdrietig toen ik dit bericht las. Die hele familie is getekend voor het leven omdat een paar van die binkies zich zo nodig moesten laten zien. Ik vind het echt enorm erg voor die man en zijn familie.
0 0
gusanito
Ja maar het slachtoffer is opgestaan na de eerste reeks klappen en schoppen, wilde weg rennen, werd opnieuw onderuit geschopt en daarna werd er op hoofd en nek ingetrapt. Ik ben er niet bij geweest, maar als je het verhaal van omstanders op de radio hoort hebben er teveel mensen toe staan te kijken.

Als mensen trouwens hun medeleven willen betuigen kan dat op dit condoleanceregister: http://www.mensenlinq.nl/mensenlinq/overlijdenbd/site/advertentie/detail?aid=4757066&pid=4757067
0 0
opsspo
Sorry hoor, maar er alles aan gedaan en dit gebeurt? Dan ben je gewoon ongeschikt!

Heb zelf een keer tegen zo'n team gespeeld, weet niet meer precies welke. Ik werd in mijn rug getrapt met de noppen en toen heb ik hem een trap terug gegeven, moest ik min of meer onder beveiliging worden afgevoerd omdat ze me half wilde lynchen met z'n allen...Die trainer daar deed ook geen flikker...

En club een voorwaardelijke schorsing? Niks voorwaardelijk, straffen die hap. Hoe haal je het in je botte kop om die gozertjes allemaal kickboxles te geven? Doen ze dit bij alle jeugdelftallen? Dan ben je gewoon niet goed in je kop! Wat heeft voetbal in godsnaam met kickbox te maken?
0 0
Tim.1
Er gebeurd nog zoveel meer op de amateurveldjes.. als scheidsrechter of grensrechter zou ik de knvb laten merken dat er clubs of teams zijn die moeten verdwijnen uit het voetbal door te weigeren te fluiten of te vlaggen dit weekend. Vrijwillig je hobby uitoefenen en nooit meer thuis komen.. waar zijn de ouders? of wekken die al jaren scheldend langs de lijnen deze agressie op? KNVB DOE IETS!!
0 0
Robinjo1988
Fucking triest. Opsluiten die sukkeltjes!
0 0
ELPISTOLERO
Zullen Piet en Joep dit gedaan hebben?

Schandalig.
0 0
migi
Doet er niet toe, het is en blijft verschrikkelijk erg dat dit is gebeurt.
En ik ben zelf ook geen 'Piet' of "Joep'.
Was het minder erg geweest als het gewoon Hollandse jongens waren?
0 0
ELPISTOLERO
Inderdaad, bij nader inzien een smakeloze opmerking. Mijn excuses.
0 0
DevilOfExciteme
Triest om een punt te maken tegen allochtonen op een punt als deze. Recent is er nog een Hollandse boer opgepakt voor verkrachting en moord van een Nederlandse. Ras, kleur, afkomst heeft hier niets mee te maken. Geweld hoort niet op straat en nog veel minder in sport. Scheids/Grens rechters hebben één van de meest ondankbare banen die er bestaan. Zei kunnen het nooit goed doen, maar staan elke week weer op vele velden. Bij een fout zie je ook op deze site vele verwensingen naar deze helden. Mensen welke hun best doen alle wedstrijden, op betaald en amateur niveau in goede banen te leiden. Voor dit soort mensen moet je respect hebben. De dood van deze man in het weekend is dan ook verschrikkelijk, wie de daders ook zijn.
0 0
ELPISTOLERO
Daar heb je een punt, maar ik heb zelf genoeg meegemaakt op dit gebied met amateurvoetbal. Ik ben zelf met messen bedreigd, vandaar dat ik wat snel van oordelen ben.
0 0
MartijnMIC
Mooi verwoord, dit is simpel weg gewoon verschikkelijk.

Ik zou het niet meer dan normaal vinden dat ALLE wedstrijden van het weekend zowel amateur als betaald, een minuut stilte tegen dit geweld!
0 0