Nederland twintigste in UEFA-ranking

JaySing, 23-11-2012 om 13:14, 3274 views, UEFA | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Nederland staat door de zwakke Europese prestaties dit seizoen slechts twintigste in de UEFA-ranking. Dit maakte de Europese voetbalbond donderdag bekend. De Nederlandse ploegen verzamelden in totaal 25,5 punten. Dit is minder dan landen als België, Roemenië, Wit-Rusland en Kroatië. FC Twente leverde met 10,5 punten de grootste bijdrage. Ajax heeft vooralsnog zeven punten, terwijl PSV vijf punten heeft gepakt. Feyenoord, SC Heerenveen, VItesse en AZ waren goed voor de overige drie punten.

De resultaten van dit seizoen tellen vijf jaar mee op de UEFA-coefficiëntenranglijst. Deze lijst bepaalt hoeveel clubs een land mag afvaardigen naar de Europese competities. De kans dat Nederland, momenteel achtste op die lijst, op korte termijn een extra ticket bemachtigt voor de Champions League, is erg klein.

Het risico dat Nederland zakt naar plaats tien en daardoor een plek voor de Europa League is ook gering. Het gat met nummer tien, België, dat slechts drie deelnemers heeft in de Europa League, bedraagt maar liefst tien punten.

Mocht Ajax er over twee niet in slagen Europees te overwinteren, dan is het voor het eerst sinds het seizoen 1998/1999 dat er na de winterstop geen enkele Nederlandse club meer actief is in Europa.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Dramatisch.

Elke club het voorbeeld van Ajax volgen en over 5 jaar die top 10 in.
0 0
ObjectoJood
Jammer dat je zo'n slechte selectie hebt he twente en p=v. Met een bredere basis had je wel door gegaan, oh kut ik vergis me, jullie wilden niet door he.

Lutsers
0 0
Starkoo
Fout Twente heeft echt niet de meeste punten gehaald dit europees seizoen, wij hebben de meeste punten gehaald! 7.7284 Ajax, 4.7284 Twente, 3.7284 Psv, in middels staan we kwa algemene ranking gelijk met Psv, gaan we door in europa gaan we Psv en Twente achter laten!

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/ccoef2013.html vreemd daar niet

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2013.html daar hebben we wel meer punten gehaald0 0
ajax19
Lijkt wel eind jaren 60, zo niet vakkundig spelen we nu.
0 0
RobertoStrife
Heel triest. Zonde na een aantal goede jaren.
0 0
Wayout
Nou fan gaan wij maar de punten pakken in de EL.
0 0
Vinc-ajacied
Haha
0 0
omisom
Met dank aan ........
0 0