John voor negen miljoen naar Benfica

BvdPloeg, 24-05-2012 om 07:28, 4064 views, Telegraaf | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Ola John verruilt FC Twente al na één seizoen voor het Portugese Benfica. De buitenspeler van de Tukkers zag zijn droomtransfer woensdagavond laat beklonken worden. Twente vangt negen miljoen voor het 20-jarige talent. John treedt met zijn overstap in de voetsporen van zijn oudere broer Collins John. Ook hij vertrok al op jonge leeftijd naar het buitenland. Bij Fulham kon hij echter de belofte niet inlossen waarna het bergafwaarts ging. De jongere John gaat bij Benfica een contract tekenen voor vier of vijf seizoenen. Daarvoor wordt hij met een privévliegtuig ingevlogen van zijn vakantieadres.

Twente zelf deed dus flink wat water bij de wijn want de nummer zes van de afgelopen jaargang wilde haar parel niet voor minder dan vijftien miljoen verkopen. Dat is dus negen geworden en het bedrag kan oplopen naar twaalf bij enkele bonussen. In totaal speelde John maar 46 duels in de hoofdmacht van Twente waarin hij negen keer scoorde en bovendien dit seizoen vijftien assists afleverde.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruben72
hoop centen voor iemand die zich nauwelijks heeft bewezen.......
0 0
Cello
Ik weet het niet hoor!. 20 jaar. Pas zijn eerste zeer goede seizoen en dan al gelijk cashen in den vreemde.

Ja wie weet?. Velen van ons hadden hetd enk ik ook wel gedaan...want een carriere duurt niet eeuwig en ja natuurlijk moet je een carriere goed opbouwen. Maar de toekomst is onzeker, morgen kan je zomaar een doodschop krijgen en dan is het ook zo goed als einde carriere.....dan heeft ie iig wel ge-cashed.

Maar langs de andere kant is het natuurlijk ook zo, dat zelfs bij Twente hij heus (zeker voor iemand van 20 jaar) een meer dan vorstelijk salaris opstreek. Zelfs Ola was geen minimum-lijder meer. En ja.....nog 2-3-4 jaar in Nederland (eventueel via een grotere club als PSV Ajax of zo) had je een wat geleidelijker kans gemaakt in het buitenland en was de technische en tactische bagage wat groter geweest en de kans op een mislukking weer heel wat kleiner dan dat het nu het geval is.

Desondanks gun ik het hem wel en hoop ik dat ie slaagt...dan zien we hem vanzelf wel weer terug in Oranje!.
0 0
3star
5 miljoen voor narsingh en 9 miljoen voor deze?? Ik begrijp er niks meer van..
0 0
tijger19
tjaa portugal is toch wel een goede competitie voor jonge jongens, Op nl na denk ik toch wel 1 van de betere hogere competities met een goede begeleiding voor de jongere spelers. Check van wolfswinkel, die werd ook nog niet rijp geacht.. Vind het trouwens ook onzin dat hij niet bij de ek selectie zit..
0 0
Jaxxie
9 miljoen is wel veel voor een speler die niemand ooit van had gehoord een aantal maanden geleden.

Slim gehandeld alweer van Monsterman
0 0
kratarzu
castaignos mag alweer vertrekken, zal het ook zo gaan met ola john?
0 0
Daantje Makkes
Haha dat is 6 miljoen euro minder dan de Tukkers bij voorbaat wilden, dat is zuur ook al ken het oplopen naar 12 miljoen euro wat ik niet zie gebeuren.. Desondanks een mooie transfer voor die jongen
0 0
kratarzu
alleen maar omdat hij wat jonger is en een jaartje een beetje goed speelt? zullen we eriksen maar in de markt doen voor 50 miljoen? die is in ieder geval ook nog international
0 0
kratarzu
zijn die gasten gek 9 miljoen te betalen
0 0
gusanito
Oliedomme keuze, gaat daar ontzettend mislukken. Ongelofelijk dat hij niets heeft geleerd van de slechte keuzes van zijn broer.
0 0
Sammeister
Hij leert dan ook niks van z´n broer. Zijn hele carriere heeft ie nu (waarschijnlijk) weggegooid. Ik zie hem daar niet in de basis komen. Hij heeft veel concurrentie, en het wordt pas zijn 2de seizoen profvoetbal.
0 0
Philipms96
Toekomst verspilt die jongen...
0 0
api86
Mooi dat hij weg is, erg goede speler. Mooi bedrag!
0 0
johnnycool
9 miljoen en kan oplopen tot 12 ??? Wat moet onze Jan, nota bene aanvoerder van Belgie, dan wel niet kosten, toch zeker het dubbele voor een speler met veel meer nationale en internationale ervaring en speler van het jaar.
0 0
Hwb
Aanvoerder van België? Daarvoor is hij 4e keus!
0 0
johnnycool
ja klopt maar wel international en (op het achterlijke AD na) door iedereen verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen.
0 0
aajjaaxxx
John had alleen nog een contract tot 2014 met een optie voor nog een jaar, en Vertonghen heeft nog maar een één-jarig contract.
0 0
Daluniz10
nu heeft twente nóg minder creativiteit, wordt een leuk seizoen
0 0