Raiola verdiende bijna 200 miljoen

Ajax Showtime, 18-04-2012 om 16:43, 22875 views, VI |

Check de casual collectie van Ajax!

In de VI van deze week staat een mooi artikel waarin de zaakwaarnemerswereld van de voetballerij onder de loep genomen wordt. Ook de bekendste Nederlandse zaakwaarnemer komt aan bod. De veel bekritiseerde Mino Raiola (zaakwaarnemer die groot werd bij Ajax) verdiende tot op heden ruim 192 miljoen met zijn zaakwaarnemerspraktijken. De eerste transfer die Raiola ooit beklonk was de transfer van Ajacied Bryan Roy naar Foggia. Daarna verzorgde de makelaar onder meer de transfers van Wim Jonk en Dennis Bergkamp naar Internazionale. Ook zette Raiola zijn eigen bedrijfje op binnen Ajax, waardoor hij de belangen van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Zdenek Grygera en Mido op zijn conto kreeg. Nadat deze spelers vertrokken bij Ajax deed Ajax enkele jaren geen zaken met de man van Italiaanse origine.

Toen Martin Jol, waarvan Raiola ook de zaakwaarnemer is, in 2009 bij Ajax aan het roer kwam, belandden er plots weer veel spelers van Raiola bij Ajax. Miskopen als Teemu Tainio, Timothee Atouba en de wel succesvolle Marco Pantelic werden bij Ajax binnen gebracht. Nadat deze spelers en Martin Jol vertrokken bij Ajax, was Raiola nog verantwoordelijk voor de verkoop van Urby Emanuelson aan AC Milan en de omstreden transfer van jeugdspeler Ouasim Bouy aan Juventus.

Ook Robinho, Mark van Bommel en Mario Ballotelli zijn spelers uit de stal van Raiola. Tot op heden verdiende de voormalig pizzabakker niet minder dan 192,3 miljoen euro in de voetbalwereld.

(Foto: VI-Images)
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCARubeNnn
Wat een walgelijke vent
0 0
Rdk1983
Wat een gluiperd
0 0
brttt
Is dit die veel besproken plofkip van Unilever?
0 0
NR9
Vreselijk die zaakwaarnemers, allemaal patsers. De doodsteek voor het voetbal. Afschaffen die graaiers . De moderne managers van het voetbal. Graaien en nog eens graaien. Om van te kosten .
0 0
DeBaarsjes
en nog is ie zo dik
0 0
jtsmit
Het is ongelofelijk, zo'n zaakwaarnemer verdient nog meer dan de spelers die hij begeleid. Er zijn maar heel weinig spelers (wellicht geen enkele) die 192,3 miljoen heeft verdiend.
0 0
AFCA19
opeens weet je het je gaat vriendjes worden met b1 spelers
0 0
AFCAMM
Dan kun je spreken van een goede carrière switch...
Belachelijk veel geld.
0 0
IamLegend
sigi lens is nog extremer... ben blij als assatti en elham de deur uit zijn bij ajax...
0 0
Onnavolgbaar
hoe kun jij in godsnaam BLIJ zijn als aissatti 'de deur uit gaat'. Hoe kun jij überhaupt aissatti en el hamlap in een adem opnoemen?
0 0
Liefhebber
Tja, hij doet t toch goed. Hij behartigt de belangen van zijn spelers perfect. Weet elke speler onder te brengen en sleept er altijd t maximale uit. Niet voor niets hebben zoveel (top) spelers hem als zaakwaarnemer. Die spelers willen zelf ook gewoon cashen, tis namelijk hun werk en de meeste mensen willen met werken zo veel mogelijk geld verdienen. En dat kan je ze ook niet kwalijk nemen.
0 0
Onnavolgbaar
ik ben het met je eens, maar toch zouden ze niet zo onmenselijk veel geld moeten verdienen...
0 0
Marcao
Ik hoop dat die dikke pizzabakker stikt in zijn centen. Die gast is nu alleen maar bezig om Ajax leeg te roven door jonge talentjes helemaal gek te maken. Wat mij betreft maken FIFA en UEFA zo snel mogelijk een eind aan het bestaan van dit soort crimnelen.
0 0
hooper
helaas is het nog steeds zo dat de clubs die achterlijke bedragen betalen voor en aan spelers,waardoor zaakwaarnemers ook hun " gouden " graantjes mee pikken. Als de clubs eens zouden beginnen met het niet betalen van provisie aan zaakwaarnemers maar de spelers dat laten doen uit salaris.
0 0