Broer Ebecilio tekent bij Arsenal

Mokum31, 22-02-2011 om 11:05, 2879 views, Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
LONDEN - Het Nederlandse voetbaltalent Kyle Ebecilio heeft een profcontract getekend bij Arsenal. De net 17-jarige middenvelder behoort sinds afgelopen zomer tot de jeugdopleiding van de Engelse topclub. Arsenal plukte de jongere broer van Ajacied Lorenzo Ebecilio weg bij Feyenoord.

Ebecilio maakt deel uit van Arsenal onder 18 jaar, dat wordt getraind door oud-international Steve Bould. De jeugdinternational mocht al een keer meedoen met het tweede team van Arsenal. Ebecilio, een neef van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma, tekende in het bijzijn van manager Arsène Wenger zijn eerste contract bij de club uit Londen. Dat maakte Arsenal op de website bekend.

In de opleiding van Arsenal voetbalt met Oguzhan Ozyakup nog een Nederlandse jeugdinternational.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gazza
zijn broer voetbalt bij jong AZ zover ik weet. Daar komt Ebecilio ook vanaf.
0 0
mvdk
Oguzhan Ozyakup??? WTF!!! Ik heb medelijden met die engelse commentators...
0 0
TheNakker
Ik lees ook net dat het niet zijn broer is op de NOS teletekst, beetje raar dit ?
0 0
JorisSuarez
Wat een fout zeg... Ze zijn geen familie van elkaar :)
0 0
brttt
Van al die zogenaamde Nederlandse talenten is alleen VanPersie doorgebroken, zonder eerst een basisplaats bij een Nederlandse club te hebben bemachtigd. De rest is allemaal mislukt of hoor je nooit meer wat van. Nu weer die Bruma en Van Aanholt, die spelen bij Leicester City. Bij een Ajax, Feyenoord, psv of Twente zouden die gasten gewoon elke week in de basis staan en hadden ze later alsnog de stap naar de top gemaakt. En ik denk dat je daar meer van leert dan van wedstrijdjes in de Engelse eerste divisie.
0 0
Nwankwo
Van Persie heeft heel wat wedstrijden bij Feyenoord in de basis gestaan. Leicester speelt misschien in een lagere divisie maar dat kan je niet vergelijken met de Nederlandse Jupiler League. Ik denk dat ze zich daar wel degelijk beter kunnen ontwikkelen. Als verdediger is het ook een stuk lastiger om door te breken. Je wordt veel sneller afgerekend op je fouten. Of deze jongens het gaan redden valt nog te zien maar bij Leicester krijgen ze de ruimte om zich te ontwikkelen en kunnen ze rustig wennen ze aan het engelse voetbal. Het verschil tussen de eredivisie en de premier league wordt steeds groter. Een overgang van bijv. Twente naar het eerste van Chelsea zou voor deze jongens een te grote stap zijn. Een tussenstap bij Leicester is daarom prima.
0 0
Nwankwo
Volgens NOS Teletekst is hij GEEN familie van Lorenzo Ebecilio. In dat geval zou dit wel een grote fout zijn. Als je hem googled zie je ook dat ze totaal niet op mekaar lijken. Hij schijnt wel een neef te zijn van Jeffrey Bruma.
0 0
hupajax
Volgens mij maakt teletekst een fout kijk maar eens goed ze hebben trekjes van elkaar!
0 0
Nwankwo
Hmm ik zie eerlijk gezegd weinig gelijkenissen. Die Kyle is een stuk donkerder. Het zou kunnen maar ik denk eerder dat het een fout is.
0 0
superjood0909
zag het ook al. Behoorlijk grote fout ja.
0 0
djaxax1
beter daar als bij 010
0 0
RobT
Arsene is een pedofiel, eigenlijk is wat Arsenal doet nog erger dan andere clubs.. beetje kindjes weglokken bij clubs in Frankrijk, Scandinavie, NL, zelfs Barca met een zak geld voor de ouders. Super slecht voor hun toekomst, want wie komt er nu in het eerste daar? lastig hoor! En slecht voor ons natuurlijk. Het gebeurd de kklakken vaker dan ons, maar hierover mogen Ajax en Fnerd toch wel de handen in elkaar slaan.
0 0
Hwb
Vertonghen? Alderweireld? Vermaelen? Eriksen? Boilesen? Allemaal spelers die door Ajax voor hun 18e uit het buitenland zijn gehaald. Ajax doet dus precies hetzelfde, net als andere Nederlandse clubs (Feyenoord met Leonardo bijvoorbeeld).
0 0
w86
Het is wel de schaal waarop het gebeurd. Nederlandse clubs halen alleen een buitenlands talent als die echt een toegevoegde waarde heeft. Kijk maar eens hoeveel buitenlandse jongens die hier naartoe komen, ook daadwerkelijk het 1e elftal halen. In Engeland worden de spelers gehaald om vooruit te lopen op de toekomstige regeling met betrekking tot zelfopgeleide spelers. Het gebeurd op zo'n grote schaal, terwijl slechts een klein percentage daadwerkelijk doorbreekt..
0 0
RobT
precies, daar gaat het om. Idealiter zou Eriksen eerst een jaar in de Deense competitie moeten spelen en dan naar Ajax moeten gaan (buitencategorie talent), maar dat is financieel niet te doen. Een Eriksen kiest voor Ajax vanwege de JEUGDopleiding. Die heeft aanzien. Bij Arsenal kiezen ze nog voor het geld, want uit hun echte jeugdopleiding komt niet geweldig veel talent.. bij Chelsea is het natuurlijk nog meer massa productie!
0 0
HeinJan
Inderdaad, alleen Manchester United gaat redelijk zorgvuldig met de talenten om. Liverpool, Arsenal en Chelsea verkwanselen 2/3e van hun gehaalde talenten. Quincy, Barazite en Van den Berg bijvoorbeeld bij Arsenal. Als zij bij Nederlandse clubs waren doorgebroken, hadden ze nu nog gewoon in het eerste van die club gespeeld en misschien wel een transfer naar het buitenland gemaakt. Nu zijn ze allemaal een beetje ten dode opgeschreven, misschien dat Barazite nog door gaat breken, maar dat lijkt me lastig in Oostenrijk. Met Bruma en Van Aanholt moeten we ook maar gaan zien hoe Chelsea met ze om gaat. Bij Feyenoord/Ajax/Psv hadden deze spelers nu al standaard in de basis gestaan, nu spelen ze op huurbasis bij Leicester City en Chelsea blijft maar 'versterkingen' halen voor in de defensie. Alles vanwege die toekomstige regeling, daar zullen Nederlandse clubs de ouders van die jeugdspelers toch duidelijk op moeten wijzen. Maar waarschijnlijk draait het ook voornamelijk om het geld.
0 0
daslogisch
Helemaal gelijk..
0 0
buitenveldert
helemaal mee eens alleen dat ajax het ook met erikson en die andere deense jongen boilessen of zo.(ook een goede speler trouwens)
0 0
buitenveldert
Ze woonden toch in noord-holland hoe komt hij dan in rotterdam terecht
0 0