Bridge niet meer voor Engeland

Mokum31, 25-02-2010 om 15:15, 1072 views, de Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
LONDEN - Wayne Bridge wil niet meer voor het Engelse voetbalelftal spelen en zal ook niet op het komende WK in Zuid-Afrika zijn. Dat heeft de verdediger van Manchester City donderdag in een officiële verklaring laten weten. Hij noemt zijn positie in het nationale team onhoudbaar en is bang dat zijn aanwezigheid voor verdeeldheid zal zorgen.
De 29-jarige Bridge was de afgelopen weken ongewild het gesprek van de dag in Engeland en daarbuiten. Collega-international John Terry bleek een buitenechtelijke affaire te hebben gehad met Bridge's ex-vriendin, de moeder van zijn kind. Terry en Bridge waren jarenlang ploeggenoten en boezemvrienden bij Chelsea.

De affaire kostte de getrouwde Terry zijn aanvoerdersband in het nationale elftal. Bridge zou op het WK deze zomer eerste keus zijn voor de positie van linksback, omdat Ashley Cole zijn enkel heeft gebroken.

„Ik heb lang en diep nagedacht over mijn positie in het Engelse team gezien de gebeurtenissen in de afgelopen weken”, zegt Bridge in zijn verklaring. „Het is altijd een hele eer geweest om voor Engeland te spelen. Maar mijn positie in het team is nu onhoudbaar en kan mogelijk tot verdeeldheid leiden. In het belang van de ploeg en om onvermijdelijke afleidingen te voorkomen, heb ik besloten me niet beschikbaar te stellen.” Bridge heeft bondscoach Fabio Capello inmiddels ingelicht.

De Engelse media richten inmiddels het vizier op zaterdag. Dan staan Terry en Bridge voor het eerst sinds de affaire naar buiten kwam tegenover elkaar in de competitiewedstrijd tussen Chelsea en Manchester City.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cobrakai
http://www.ajaxshowtime.com/voetbalnieuws/37933/bridge-stopt-als-international.html
0 0