Jans: 'Ajax bewijzen dat ze wel weerstand hebben in Eredivisie'

NickOoms, 04-12-2020 om 14:30, 3280 views, YouTube |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ron Jans wil Ajax bewijzen dat zij wel weerstand kunnen bieden aan de Amsterdammers in de Eredivisie, zo vertelt de trainer van FC Twente op het YouTube-kanaal van 1Twente EnschedeDe Tukkers gaan zaterdagavond om 20.00 uur op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. 

'Ajax vind ik ook echt een grote club', begint de trainer van FC Twente over de Amsterdamse club. 'Ze krijgen veel te weinig weerstand in de competitie, maar dat hebben ze afgedwongen door resultaten als 0-13 of 5-0 (tegen VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Emmen, red.) neer te zetten. Europees doen ze het hartstikke goed en het is mooi om naar hun spel te kijken, maar wij willen bewijzen dat ze ook echt weerstand kunnen krijgen in de competitie.'

'Ze hebben een brede selectie en tegen Emmen kunnen ze spelers zoals Tadić rustgeven', gaat Jans verder. 'Ook hebben ze een bank waar veel kwaliteit zit. Het is allemaal mooi en aardig en ik kan ervan genieten, maar het gaat erom wat wij doen. Wij moeten erin geloven en durven met lef te spelen. Dan kan er misschien een verrassing uitrollen.'

Weerzien met (oud-)Ajacieden

Zaterdagavond spelen Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Eredivisie. De club uit Enschede heeft doorgaans een gehele "Ajax-voorhoede" rondlopen. Zo voetballen Vaclav Cerny en Queensy Menig (oud-Ajacieden) bij De Tukkers. Naast de Tsjech en de Nederlander voetbalt ook Ajax-huurling Danilo bij FC Twente. Jans wil dat de drie voetballers hun uiterste best doen tegen de Amsterdammers. 'Ik heb het er niet met ze over gehad. Ze spelen bij ons en als ze er niet alles aan doen om voor Twente te spelen en denken: we doen het rustig aan tegen Ajax, dan wissel ik ze.' 

Menig zat de afgelopen weken niet bij de selectie van Jans. Dit had alles te maken met een positieve coronabesmetting bij de aanvaller. Menig is sinds een week weer aangesloten bij de selectie van FC Twente en zal hoogstwaarschijnlijk zaterdagavond weer minuten gaan maken. 'Hij was zo blij dat hij weer terug was bij de groep. Hij begreep de situatie wel, want hij was positief getest, maar hij had geen klachten. Hij had moeite met het accepteren van de situatie. Vanaf zaterdagochtend heeft hij meegetraind en hij is blij dat hij er weer is. We hebben hem gemonitord of corona van invloed zou zijn de afgelopen dagen op zijn fysieke gesteldheid, maar hij heeft alles prima doorstaan en alles goed meegetraind. Hij is speelklaar.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Twente? Zet dan in en krijg 7,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Het is ook de groitste onzin.
0 0
RuffRhythim
Dus er worden geen bussen geparkeerd?
0 0
Juichtoon
Gaat Twente weer schoppen, dat bedoelen ze in Enschede toch met weerstand?
0 -1
markk
Sympathieke trainer en een leuke ploeg alleen verwacht ik wel een overwinning. Ook lekker dat Ajax een extra dag rust heeft ten opzichte van Atalanta. Dit wordt echt een alles of niet wedstrijd.
2 -1
Lazell
Twente heeft een goede gegenpressing en daarmee verrassen ze heel veel clubs. Maar Ajax met Blind, Mazraoui, Schuurs, Onana, heeft perfecte antwoord. Eronderuit voetballen, meerderheid creëeren en de overige matige spelers helemaal doldraaien. Ik verwacht een vrij simpele 4-0.
1 -1
thepower1990
Twente, wacht even hoor. Is dat die club die vorige week met 0-2 van RKC op der reet kreeg?
1 -2
Van Reenen
Was dat toevallig met pressing de verkeerde kant op?
1 0
Labrador
Ik mag Ron Jans wel. Hij lijkt een beetje op graaf tel uit Sesamstraat
0 0
Frank1978
Graaf Tel doet mij nog steeds denken aan die Braziliaanse keeper van Psv...
1 0
Kingoffdatoilet
Van mij mogen Danilo en Cerny er beiden drie maken als Ajax maar vaker scoort dan Twente.
0 -1
Frank1978
Laat dit Onana maar niet horen! ;-)
0 0
AFCAPolarBear
Als ie doet wat ie zegt, kan het óf heel makkelijk 5-0 worden, óf het wordt spannend. Ik schat dat de kansenverhouding 80-20 is voor de makkelijke uitslag. Daarnaast blijf ik het raar vinden dat een verhuurde speler tegen zijn eigenlijke werkgever mag spelen. Voor de wedstrijd van morgen is het niet zo van belang, maar je zou als verhuurde speler een goal maken, waardoor Ajax geen kampioen wordt en/of CL speelt het jaar erop!
0 -1
gi0vanni
Haha in principe kan een club die zich ingraaft met snelle (Ajax) spelers voorin altijd tegen Ajax scoren. Maar Ajax moet gewoon lekker de druk erop houden en Twente kapot spelen. Niet onderschatten maar gewoon afmaken. Twente doet het voor hun doen prima maar is geen Liverpool. Minimaal 3 - 1 winnen zou moeten lukken.
0 0
Ozymandias
Danilo wordt een lastige tegenstander voor Ajax doordat ze de spits(en) van de tegenstanders vaak een enorme ruimte geven. Ten Hag zou ervoor kunnen kiezen om Martínez centraal achterin te zetten met de opdracht fel op Danilo door te dekken. Dan kan Blind zich opladen voor de wedstrijd tegen Atalanta. Alleen denk ik dat Tagliafico een wedstrijd extra rust beter kan gebruiken. Net als Blind kreeg hij tegen FC Emmen rust maar tegen Liverpool maakte hij nog steeds een uitgebluste indruk.

Ik zou Tagliafico dus rust geven en Martínez op linksback laten spelen. Je kan hem de opdracht geven om vanuit die positie fel op Danilo door te dekken. Alleen kan Danilo dat dan gemakkelijk ontkomen door zich naar de linkerhalf-space te laten uitzakken. Als hij dat doet zal Klaassen hem daar moeten opvangen wat dus een goede communicatie tussen de linksback en rechtermiddenvelder vereist terwijl Martínez en Klaassen nog niet zo veel met elkaar samen hebben gespeeld.
0 0
AFCAPolarBear
Jij gaat teveel uit van de tegenstander! Schuurs heeft tegen Liverpool bewezen zich goed staande kan houden tegen snelle aanvallers. Dus Danilo is in principe geen probleem. Of Twente moet vol pressing gaan zetten op Ajax, waardoor bij balverlies de aanvallers gelijk in stelling gebracht kunnen worden. Maar ik vrees dat dit zelfmoord is voor Twente, daar hebben ze de kwaliteiten niet voor.
2 0
Ozymandias
Het gaat helemaal niet om de snelheid van Danilo. Het gaat om de geweldige timing van zijn loopacties.
0 0
gi0vanni
Ajax gaat dat natuurlijk niet doen maar zou met (B) spelers als Martinez en een snelle CV als Rench of Timber kunnen spelen. Maar dan is de verdediging te veel veranderd. Logischer is dat ze met een zo sterk mogelijke basis starten en wanneer de stand goed is wissel doorvoeren. Dit hebben ze het meest gedaan.
0 0
Habalaski
Gaat een enorm lastige wedstrijd worden ben ik bang. Hopelijk trekken wij wel aan het langste eind.
0 0