Lang gaat voor CL-overwintering: 'Niets te verliezen'

JesseTH, 03-12-2020 om 12:35, 2578 views, Club Brugge |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Noa Lang gaat met Club Brugge vol voor de volgende ronde van de Champions League, zo laat hij weten op de website van de club. Na vijf wedstrijden staat het met zeven punten op een derde plek, waarbij de laatste wedstrijd tegen Lazio - de nummer twee - gespeeld wordt. Het verschil is twee punten en dus is er nog kans op overwintering.

Woensdag boekte Club Brugge een duidelijke 3-0 zege op Zenit St. Petersburg en dat stemt Lang tevreden. 'Ik ben blij met het mooie verloop van de avond. Het was zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons. We speelden tegen een goede ploeg, maar we zijn van onze eigen kracht uitgegaan. We hebben ons eigen spel gespeeld en ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we gewoon bij vlagen heel goed kunnen voetballen en een heel goed team zijn.'

De oud-Ajacied steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en wil meer. Met de Belgische club wil hij namelijk de knock out-fase van de Champions League zien te bereiken, maar niet voordat er komend weekend gewonnen wordt in België. 'Eerst focus op Sint-Truiden in het weekend. Het is een hele belangrijke wedstrijd en dan op naar Lazio. We hebben niets te verliezen. Het wordt een hele mooie week.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FelixGassenlicht
Leuke speler maar niet goed genoeg waarschijnlijk (tijd moet dat altijd uitwijzen). Verder ook beetje een vreemde snoeshaan die zich een keer in zijn eigen voet gaat schieten, let op. Die kan de weelde niet dragen.
1 -1
geDaante
Ligt eraan wat je onder 'goed genoeg' verstaat. Als je het afzet tegen de huidige selectie, is hij duidelijk goed genoeg.

Hij is namelijk beter dan Promes en Labyad. Op 10 ook beter dan Klaassen. Qua niveau natuurlijk ook beter dan Alvarez, en ook Traoré, etc.
2 0
jutter
Lang is gewogen en te licht bevonden door de technische staf, die conclusie kan je simpel trekken. Als je voor een jaar uitgeleend wordt aan Twente en na een niet eens zo slechte voorbereiding de lijn niet kan doortrekken val je af. Zeker in een periode dat Ajax financieel gezien in staat is om spelers uit een betere categorie te halen. lLang kan van waarde zijn voor een club uit een wat mindere categorie dan Ajax. Bij Brugge schijnt hij momenteel goed in zijn vel te zitten, maar dat waren van Rhijn en Denswil destijds ook in hun 1e periode bij die club. Daar speelt men een heel ander soort voetbal, dan hij Ajax en op een wat minder nivo. Ik schat de kansen van Brugge tegen Lazio uit overigens vrij laag in, want dat Lazio is een sterke ploeg die het prima deed bij het toch bepaald niet misselijke Dortmund. Bij Ajax wordt het gebrek aan een echt goede centrumspits steeds meer zichtbaar, heb dat al een aantal maanden geleden voorspeld. Intussen schijnt dat ook doorgedrongen te zijn bij de technische staf en de TD, want men schijnt naarstig op zoek te zijn naar een dergelijke speler. Eindelijk zou ik zeggen, want men leek wel ziende blind wat dat betreft, Ajax onwaardig zeg maar . Zeker die wedstrijd tegen Liverpool maakte duidelijk, maar ook al eerder dit seizoen, dat Ajax een echte afmaker van nivo mist, iemand die scherp is en een neusje heeft voor de goal, een iets betere uitgave van een jonge Huntelaar bijv. met wat meer voetbaltechnisch vermogen in de combinatie. De a.s. winterstop lijkt mij bij uitstek geschikt om in die behoefte te gaan voorzien., Men had als we de diverse berichten moeten geloven aanvankelijk een zekere Suarez op het oog maar die zal financieel gezien verre van haalbaar geweest zijn, neem ik toch aan. Het zou met het oog op de 2e seizoenshelft in de ED, maar zeker in Europa eigenlijk een plicht moeten zijn. iNogmaals, k heb dus het vermoeden dat dat intussen, en wellicht al wat langer, ook binnen Ajax leeft ondanks het door de TD genoemde tussenjaar. Ben benieuwd!
0 -3
geDaante
En daarbij eerder al de totaal belachelijke keuze Babel te halen ten koste van Lang...
1 -1
geDaante
De lijn niet kan doortrekken? Hij blonk uit in Jong Ajax, heeft twee voorbereidingen bij het eerste meegemaakt en was daarin ook erg goed bezig. Heeft daarna nauwelijks meer de kans gekregen.

De totaal belachelijke keuze Promes op 10 te zetten, Tadic op links (en Alvarez op 6 maar geen concurrent) heeft daar bij meegespeeld.

Het is gewoon de zoveelste vreemde keuze van Ten Hag geweest.
2 -1
insectenverdelg
Y was geen jaar naar twente het waren 7 wedstrijden. Na de winterstop en toen kwam Corona. Wel bij de feiten houden.
3 0
Pheadrus
Geweldig voor die jonge dat hij het zo goed doet in Brugge en zo gewaardeerd wordt daar. Hij speelt gewoon CL! Wij moeten er aan wennen dat het gewoon niet lukt om alle jeugdspelers door te laten stromen in Ajax1. Nu zijn het Gravenberch, Traore en Shuurs die basis speler zijn/worden. Lang paste daar niet ook nog eens bij. Zo loopt het gewoon. Het gaat er om dat de speler een goed vervolg vind. Lang en Botman verkocht, Danilo verhuutd. Alle drie doen het geweldig en dat is gunstig voor de reputatie van Ajax.
1 -2
Schwalbino
Dat is een fatalistische kijk op de werkelijkheid.
1 -1
AFCA1510
Traore en Schuurs zijn alles behalve jeugdspelers. Noa daarentegen was dat veel meer en koos op jonge leeftijd met z'n hart voor Ajax en doorliep meerdere jeugdelftallen. Hij is gewoon zwaar ondergewaardeerd door Ajax en heeft plaats moeten maken voor veel te dure middelmaat die hem voor de voeten liep. (Labyad en Promes) Ik zou het ook elders zijn gaan zoeken, begrijpelijke keuze van Noa.
3 -2
Web
Nog een keer
Promes, Ekkelenkamp en Labyad accepteren dat ze heel vaak op de bank zitten
En Lang wil dit NIET
Dat is zijn goed recht, en dan ga je het ergens anders zoeken, niets mis mee
Waarom al die jank verhalen hier
LANG WIL WEKELIJKS SPELEN
2 -3
geDaante
Lang wilde vooral perspectief. Als je de totaal over-the-hill Babel haalt terwijl je als Lang zijnde al een tijd heel goed bezig bent, dan is van perspectief weinig sprake.
2 0
jutter
Als hij goed genoeg was geweest had hij iedere week basis gestaan, denk je ook niet?. Typisch een speler die tussen de wal en het schip is geraakt, althans voor het Ajax vereiste nivo. Maar hij was ook niet de enige wat dat betreft, kijk de huidige selectie er maar op na.Een selectie die er volgend seizoen met name een stukje anders gaat uitzien dan nu, Huntelaar gaat eindelijk met pensioen en het lijkt ook aan te nemen dat Labyad, Ekkelenkamp, Traoré, Alvarez en wellicht nog de één of andere speler hetzij verhuurd of verkocht zal gaan worden. Lukt het de club een kwaliteitsinjectie te geven t.o.v. genoemde spelers kan je weer een stapje voorwaarts gaan maken. Want dat lijkt mij toch een must als je niet alleen de vaak uitgesproken ambities waar wilt maken maar ook de opgeleefde status van Ajax in Europa de laatste jaren in stand wilt houden. Héle belangrijke zaken in allerlei opzicht!
2 -1
AFCA1510
Wat een geroep.
0 0
Lazell
Die is straks al 3x zijn transfersom waard als hij definitief van Brugge wordt...

Ajax zou hier van moeten leren. Talenten die niet direct bij Ajax aan kunnen sluiten als Botman, Danilo en Lang, moeten gewoon een jaar of 2-3 verhuurd worden. Misschien worden ze Ajax1 materiaal en anders kun je ze voor een mooie zak geld verkopen. Doet toch een beetje pijn dat een Ajax talent het zo goed doet in Brugge.
3 0
Asociaal
Waar ze van moeten leren, is niet om spelers structureel op andere posities te zetten dan hun oorspronkelijke zoals Noa Lang. Die jongen speelde altijd op het middenveld, meestal in een aanvallende rol. En op een moment stond ie structureel op de flanken. Ja, dat ze ervaring op moeten doen op verschillende posities begrijp ik... en per positie is ook een andere denkwijze gevraagd. Ook logisch. Maar doe dat dan alleen om ze te laten leren. Ajax heeft er een handje vol van om spelers structureel op een andere positie te zetten. Was dat ook niet het geval met Victor Fischer
1 0
Ajaxhart
Tsja, baal ook van deze verhuur/koopoptie.
Maar gedane zaken nemen geen keer.
Bekijk 't positief: goed spelende Lang is goed voor het kwaliteitskeurmerk Ajax.
0 0
Lazell
Normaal ben ik harstikke optimistisch ingesteld, maar dit is gewoon dom en slecht gemanaged, imo. Als ze er lering uit trekken is het tenminste niet voor niks geweest.
3 -2
Web
Waarom is hij weg?
Moest hij weg?
Hij wilde garantie dat hij ging spelen, en dat kun je nooit geven
Gravenberch, Schuurs hebben zich in het team geknokt
Zo hoort het te gaan
0 -4
geDaante
De mindere Labyad en Promes kregen het eeuwige vertrouwen, eerder al eens Babel gehaald terwijl Lang zich daar heel goed profileerde en ontwikkelde.

Totaal niet te vergelijken met concurrentieloze Gravenberch en ook wel Schuurs.
1 0
BRAMHOUTEN
Ajax heeft ook met spelers te maken. Wie zegt dat spelers verhuurd willen worden voor 3 jaar. Lang wilde zelf niet blijven
0 0
Lazell
Er was geen perspectief, dus wou hij vertrekken. Dan moet je hem perspectief geven. Hij was dolgraag geslaagd bij Ajax, maar zag daar de kansen niet voor. Als hij nou eens speeltijd kreeg toen hij het afdwong, of trainers vertrouwen in hem uitspraken was hij denk ik gebleven.

Daarbij doen we het nu met Labyad, Promes, Ekkelenkamp en Alvarez als wisselspelers. Op basis van kwaliteit en potentie is Lang zeker niet de minste van dit rijtje.
1 0
Turbo
Hij wilde niet blijven omdat hij 0,0 kansen kreeg. Als je die jongen als rotatiespeler had gebruikt was ie gewoon gebleven en had je er meer aan gehad dan nu aan bv Labyad en zou hij op dit moment zeer waarschijnlijk ook Promes voorbij zijn in de pikorde. Het is geen topper, maar hij is wel bruikbaar. En meer een Ajax-speler dan Labyad en Promes. En eigen jeugd.
3 0
Web
Hij heeft meerdere malen gezegd dat hij basis speler wil zijn
Daar is hij dom weg niet goed genoeg voor
Dan is het toch voor beide partijen beter dat hij elders gaat spelen
Wij weten toch ook niet hoe hij zich gedraagt op de training?
Andere spelers krijgen toch kansen
Traore, Ekkelenkamp,
Labyad heeft in die drie seizoen heel wat op de bank gezeten. En als Kudus terug is zit hij er weer
Moet je ook maar willen als speler
Lang dus niet
0 -4
Turbo
Kun je mij een bron geven waarin Lang een basisplaats bij Ajax eist?

Je hangt je hele verhaal daar namelijk aan op. Als Lang dat dus niet heeft gedaan zit je er gewoon naast. Ik kan me niks herineren van Lang waarin hij roept weg te willen als hij geen basispeler is. Alleen dat hij voor zn kans wil gaan.
3 0