De Sa: 'Lobotka zou niet misstaan bij Ajax'

NickOoms, 03-12-2020 om 10:15, 4236 views, Voetbalzone |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Lesley de Sa is van mening dat Stanislav Lobotka niet zou misstaan bij Ajax, zo vertelt de oud-Ajacied tegenover Voetbalzone. Beide heren speelden in het seizoen 2013/2014 samen bij het beloftenteam van de Amsterdammers.

In dat jaargang werd de Slowaak gehuurd van AS Trencin. Na die verhuurperiode konden de Amsterdammers en de Slowaken het niet eens worden over hoogte van de transferom. Zodoende keerde Lobotka terug naar zijn voormalig werkgever. Tegenwoordig komt Lobotka uit voor SSC Napoli.

In de periode dat de Slowaak speelde bij Jong Ajax, speelde hij onder andere samen met Lesley de Sa. De Nederlander had niet verwacht dat Lobotka na zijn periode bij Ajax de top zou bereiken. 'Als ik heel eerlijk ben: op dat moment dacht ik niet dat hij het eerste bij Ajax zou halen. Hij was nieuw, moest wennen aan het systeem en begreep niet zo goed wat de trainer van hem wilde. Ik kon zien dat hij kon voetballen, hij was niet ondermaats, maar ik had niet verwacht dat hij nu bij Napoli zou spelen. Hij heeft me echt positief verrast. Hij is klein van stuk, maar kan voetballen en is sterk. Dus ik denk dat hij nu niet zou misstaan bij Ajax.'

Ook Elton Acolatse speelde met Lobotka samen. De aanvaller van weleer zag toentertijd al de potentie in de middenvelder. 'Ik zag toen al wel dat hij veel kwaliteiten had, dat wist iedereen ook wel bij Ajax. Hij was heel technisch, goed aan de bal en kon spelers goed vrij zetten. Het was gewoon heel makkelijk voetballen met hem. Ik ben dan ook niet verrast dat hij na zijn vertrek bij Ajax alsnog bij veel mooie clubs gespeeld heeft. Soms heb je een omweg nodig om je doel te bereiken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Was een leuke speler bij Ajax al. Lekker fel en zat destijds, volgens velen, tegen het eerste aan.
0 0
Web
Hier op AS word bij elke speler die vetrokken is, en het elders goed doet,
Word Ajax ter discussie gezet
Het gebeurt wel eens dat het anders loopt, op dat moment heb je een speler die het op zijn positie iets beter doet
Ik vond het ook een leuke speler, maar snapte ook wel dat basis speler ( nog ) niet aan de orde was.
3 0
Chrisf1985
Idd jammer dat ie weg moest destijds. Overigens is Lobotka Slowaak en geen Sloveen
5 0
ajaxxcied4life
Nooit begrepen waarom Lobotka weg moest bij Ajax. Was 6 jaar geleden al de enige mid/mid die met een man in zijn rug kon worden aangespeeld om vervolgens pienter weg te draaien.
8 -2
Ozymandias
Dat kwam toch doordat de relatie tussen Ajax en Trencin (Ling) toen stuk was gelopen (na alle onrust nadat het onafgemaakte raport van Ling naar buiten was gelekt)? Dat was toch ook de reden dat Bailey toen niet naar Ajax is gekomen (terwijl het plan was dat hij tot zijn achttiende voor Trencin zou spelen omdat hij in Nederland geen werkvergunning kreeg)?

"Was 6 jaar geleden al de enige mid/mid die met een man in zijn rug kon worden aangespeeld om vervolgens pienter weg te draaien."

Ajax had toen Serero die daar nog beter in was. Ik hoopte toen Bosz werd aangesteld enorm dat hij Serero een basisplaats op '6' zou geven maar net als De Boer durfte hij dat niet aan terwijl hij de enige spelversneller voor op het middenveld was die Bosz ter beschikking had.
1 0
geDaante
Ja dat plan dat vooral net als Plan Cruijff meteen weer in de prullenbak verdween.

Stonden zeer zinnige dingen in, oplossingen voor de problemen in de organisatie en het TH. Zoals verwacht niks mee gedaan, daar de top nog steeds helemaal niks van Cruijff en dien Plan moesten weten.
0 0
Ozymandias
Er stonden niet zoveel oplossingen in. Dat was wat hij in het tweede deel van het rapport zou onderzoeken maar dat is er jammer genoeg nooit gekomen. Het eerste deel ging vooral over de problemen. Het gaf een goed (maar redelijk eenzijdig) beeld van wat er fout aan het gaan was binnen Ajax.
0 0
geDaante
Precies, leek in zijn spel enigszins op Sneijder.

Doodzonde dat ie wegging. Stomme fout geweest niet wat meer voor hem neer te leggen.

Daarna kregen we de Poulsens en Zimlings op 6...
2 -2
Ozymandias
"Daarna kregen we de Poulsens en Zimlings op 6..."

Poulsen was daarvoor en tegenlijkertijd. Poulsen kwam een jaar voor Lobotka naar Ajax en vertrok in dezelfde zomer als Lobotka. Lobotka speelde een goede eerste seizoenshelft voor Jong Ajax maar zakte ver weg in de tweede seizoenshelft en is geen moment in de buurt van het niveau van het eerste gekomen. Lobotka was dus in ieder geval geen alternatief voor Poulsen. Het seizoen daarna speelde hij een redelijk seizoen voor Trencin maar ook toen haalde hij nog lang niet het gewenste niveau voor het eerste.

Sterker nog, pas in de loop van zijn periode bij Celta (na zijn periode bij Nordsjælland) haalde hij dat niveau (zo'n vier/vijf jaar na zijn vertrek van Ajax). Als Lobotka was gekocht dan was dat voor de lange termijn geweest want het had nog jaren geduurd voordat hij goed genoeg was voor het eerste. Dus ook als Lobotka was gekocht hadden ze Zimling er nog bij gehaald omdat ze iemand voor het eerste nodig hadden (en dachten dat hij daar de juiste speler voor was omdat Morten Olsen een grote fan van hem was en zei dat hij perfect bij Ajax zou passen).
0 0
geDaante
Het gaat niet om schommeling in niveau naar mijn mening, het gaat bij talenten om potentie, en dat eruit halen. Dat gaat altijd met ups en downs. Hij was de ideale 6 voor Ajax geweest. Een mix tussen Anita en Sneijder qua type.

Uiteraard voor de lange termijn. Los daarvan kan vertrouwen veel betekenen voor een speler. Dat kan een carriere maken of breken.

Ze moeten eens zelf een speler grondig bekijken en niet zomaar aannemen van een scout dat het wat voor Ajax is. Zo zijn er al teveel flaters gemaakt, helaas vrij recentelijk nog. Dat gaat nergens over.
0 0
Ozymandias
Ik ben het met je eens dat Ajax hem had moeten kopen. Alleen was dat jammer genoeg geen echte optie meer door alle ruzies binnen Ajax. Alleen heeft dat dus weinig te maken met Poulsen en Zimling.

"Uiteraard voor de lange termijn."

Gezien het feit dat hij zo'n vier/vijf jaar nodig had om het gewenste niveau te halen is de kans redelijk groot dat hij bij Ajax nooit was geslaagd omdat hij al had willen vertrekken en zich bij Jong Ajax natuurlijk nooit zo goed had kunnen ontwikkelen als bij Nordsjælland en Celta.

"Ze moeten eens zelf een speler grondig bekijken en niet zomaar aannemen van een scout dat het wat voor Ajax is. Zo zijn er al teveel flaters gemaakt, helaas vrij recentelijk nog. Dat gaat nergens over."

Scouts worden ingehuurd voor hun vermogen om een speler te beoordelen alleen is Morten Olsen geen scout maar de oud hoofdtrainer van Ajax en het Deense nationale elftal.
0 0
Web
Poulsen was ook niet mijn speler
Maar ik durf met zekerheid te zeggen dat hij een hele belangrijke rol was in dat kampioenschap. PSV had toen een beter team dan Ajax
Die wedstrijd in Eindhoven heb je gewonnen door Poulsen, die haalde binnen 5 minuten Strootman en van Bommel uit de wedstrijd
En dat voor een transfervrije speler?

Dat is dus de positieve draai er aan
Wat je bij jou nooit zal zien
1 0
AFCAMM
Ik kan het me niet meer herinneren, maar hierboven wordt gezegd dat de clubs het niet eens konden worden. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker.
0 0
Simon1
Frank de Boer...
2 -1
Web
Is dat niet die trainer die met matig materiaal vaak kampioen werd?
Nooit een wanklank met de revolutie?
0 0
geDaante
En op wat voor manier? En met welke tegenstand?

En is dat niet de man die samen met Overmars totale maling had aan Plan Cruijff, eenmaal op zijn stekkie zijn eigen dingetje en aankopen ging doen, en nimmer meer contact met Cruijff opnam?

Niet zo moeilijk geen wanklank te geven, als je volledig vrij bent je dingetje te doen, wat niet zo had moeten mogen zijn.
0 0
Simon1
Het is ook de trainer die met Ajax kampioen werd doordat andere clubs vergaten te winnen in de tweede helft. Pure scoreboardjournalistiek om alleen te kijken naar het aantal kampioenschappen. Ieder seizoen stonden we al mijlenver achter in de winterstop en Europees vlogen we er telkens uit. Het spel was ook niet om aan te guren.

En het slechte materiaal viel nog best mee. Ik herinner me ook nog een elftal met Alderweireld, Vertonghen, Blind, Klaassen en Eriksen. Daarbovenop heeft Frank de Boer ook niks gepresteerd bij andere clubs. Dat neemt niet weg dat ik hoop, en het hem ook gun, dat hij revanche neemt door bij het Nederlands Elftal wel te presteren. Het zal wel weer de discussie doen oplaaien of het nou komt door de coach of spelers, maar dat is weer een andere discussie.
0 0