Buitenlandse spelers onder 18 jaar door Brexit niet meer welkom

NickOoms, 02-12-2020 om 08:50, 2703 views, Premier League |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Buitenlandse spelers onder de achttien jaar zijn door de Brexit vanaf 31 december niet meer welkom in de Engelse competities, zo hebben de FA, Premier League en de EFL dinsdag besloten. In het verleden vertrokken er diverse jeugdspelers van Ajax naar Engeland.

Onder andere Ki-Jana Hoever, Bobby Adekanye (vertrokken beiden naar Liverpool FC), Ian Maatsen, Daishawn Redan (vertrokken beiden naar Chelsea FC) en Jayden Braaf (vertrok naar Manchester City) verlieten allen in het verleden op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Ajax om hun prille carrière voort te zetten in het Verenigd Koninkrijk. Door de nieuwe regelgeving zijn deze soortgelijke transfers niet meer mogelijk. Een voordeel voor Ajax.

Ook hebben buitenlandse spelers vanaf 1 januari 2021 een werkvergunning nodig om te voetballen in onder andere de Premier League en mogen de Engelse clubs niet meer dan drie buitenlandse spelers onder de 21 jaar aantrekken in de komende transferperiode. Dit aantal mag op jaarbasis maximaal zes zijn. 'Dit maakt het voor talent van eigen bodem mogelijk om te trainen en te spelen met de beste spelers over de hele wereld', aldus de voetbalorganisaties in Engeland.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax_janneman
Het aantal sattelietclubs uit de premier league zal wel oplopen dan. Alle consortiums die daar clubs hebben zullen dat alleen maar uit gaan bouwen. Simpel genoeg om dan alle jeugdspelers daar te laten rijpen en door te verkopen aan de moederclubs.
0 0
WantAmsterdam
Mwah, satellietclubs op niveau is eigenlijk heel moeilijk, red bull zijn eigenlijk de einige die dat hebben goed hebben. Een club als Ajax zal nooit een Satellitenclub worden. Dus het heeft wel een positief effect.
0 0
Sampaoli
Je denkt toch niet dat jeugdspelers van Ajax bij een Belgische middenmoter in de jeugd gaan spelen tot hun 18e? Geen kans.
0 0
Bensco
Gunstig nieuws voor beidde partijen (zowel EU als VK) wij kunnen onze jeugdopleiding beschermen en de VK kunnen zich eindelijk eens gaan focussen op het kweken van wat homegrown spelers om het nationale team te laten groeien.
0 0
AFCA-B93
Wellicht stoppen die belachelijke binnenlandse transfers dan ook op termijn wel. Voor zo'n Maguire is een godsvermogen betaald, puur omdat hij die homegrown status met zich mee brengt. Die status wordt dan een stuk minder waardevol, dus zullen die transferprijzen ook een stuk minder hoog zijn hopelijk.
0 0
Bensco
Dat is hopelijk wel het effect, alleen blijft dat natuurlijk speculeren
0 0
xstaniox
Braaf ging eerst nog naar AFC en PSV en Maatsen heeft volgens mij nooit bij Ajax gespeeld.
0 0
Ajax1969
En Donyell Malen, is al wat langer geleden, maar wel het meest succesvol.
0 0
Mazraoui
Idd en benoemen Hoogewerf dan weer niet
0 0
MK77
mooi maar daar verzinnen ze wel wat op
0 0