Wijnaldum: 'Ajax heeft het over twee duels heel goed gedaan'

BartVeenstra, 02-12-2020 om 08:15, 3974 views, SBS 6 |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Georginio Wijnaldum spreekt van een 'heel zware' wedstrijd na afloop van Liverpool - Ajax. De Engelsen wonnen met 1-0 en zijn zodoende zeker van een plek bij de laatste zestien in de Champions League.

'Het was heel zwaar, maar dat wisten we natuurlijk van tevoren', begint Wijnaldum tegenover SBS 6. 'Dat Ajax een goed voetballend team heeft. We wisten dat het heel moeilijk en zwaar zou worden, ook als je ziet hoeveel wedstrijden we spelen, dan is een wedstrijd tegen Ajax geen makkelijke. Maar dat maakt het extra lekker dat we toch hebben gewonnen.'

Wijnaldum is van mening dat Ajax twee heel goede wedstrijden gespeeld heeft. 'Maar je ziet dat wij heel volwassen zijn. Daarom hebben we denk ik gewonnen', gaat Wijnaldum verder, waarna hij uitlegt dat Liverpool vaak dergelijke wedstrijden speelt in de Premier League. 'Dan moet je heel volwassen zijn om de wedstrijd te winnen, ook als je niet goed speelt. Dat hebben wij twee keer tegen Ajax gehad. We creëerden vandaag wel meer kansen dan in Amsterdam, maar ik denk dat Ajax het over twee wedstrijden heel goed gedaan heeft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
We hebben ook Dinsdag goed gespeeld maar hadden minder geluk, we waren zeker gelijkwaardig aan Liverpool en hadden ook drie keer moeten scoren.
Liverpool had zeker ook kansen maar uiteindelijk was de goal het gevolg van een fout net als in Amsterdam.
IK heb wel goede hoop op winnen van Atalanta maar je hebt behalve goed spelen ook een beetje geluk nodig.
0 0
RRL
Goed weggekomen zonder rood gister kakkie
1 0
Duif63
We hebben het helemaal niet goed gedaan. Gewoon slecht zelfs. Zo sterk is dat Liverpool niet met al die afwezigen. Maar Ajax zelf komt op een aantal plekken kwaliteit tekort. De persoonlijke fouten in beide wedstrijden helpen uiteraard ook niet.
1 0
Van Reenen
Wijnaldum had over 2 wedstrijden oogkleppen op. De 1e wedstrijd cadeautje van Nico en gisterenavond cadeautje van Onana.
2 0
blessure
Wijnaldum maakte een schandalige overtreding op Tadic.
Ook Antony , werd in de eerste helft gepakt.
Zo genaamde professionele overtredingen en zo haal je de angel er uit bij de tegenstander.
2 0
johnantoni
Wijnaldum postbode.
2 0
Redrum
Ajax heeft het twee keer volledig weggegeven. Beide goals waren cadeautjes, zeker die van gisteren. Werkelijk een onbegrijpelijke blunder van Onana. Maar goed, Ajax speelde ook gewoon niet goed en ging ontzettend slecht met zijn eigen kansen om. Gisteravond de ene na de andere slappe ziekenhuisbal, waardoor Liverpool steeds op weg werd geholpen. Dan verdien je uiteindelijk ook gewoon niks. Verder wil ik wel nog even benoemen dat Liverpool alleen nog maar aan het schoppen was in de tweede helft, dat viel me erg vies van ze tegen. Is dat die volwassenheid waar Wijnaldum het over heeft misschien?
3 -1
Lazell
Ja, die hadden 2x rood kunnen krijgen als je het mij vraagt met Wijnaldum voorop. Andere moment was laat in de 2e helft, weet even niet meer wat die was.

Die ziekenhuisballen klopt wel, maar Liverpool zit daar ook op te azen. Een metertje te kort of net te zacht en ze zitten ertussen en rennen met 3 man op de goal af. Als je alles opbouwt zoals wij, is het bijna onmogelijk om niet 1 of een paar x de mist in te gaan, maar dan nog was het inderdaad té slordig. Schuurs in de eerste 7 minuten 3x!! Later nog een keer zo'n terugspeelballetje. Tegen Liverpool moet je werelds zijn, wij waren inderdaad gewoon niet.

En Blind heeft meer dan 5x te vroeg of verkeerd ingestapt. Tegen Atalanta ook al bij die goal. In de ED valt het niet op, maar vooral op dat gebied moet hij heel vlug stappen gaan zetten.
0 0
w86
Sane met zn elleboog op het einde..
1 0
insectenverdelg
Sane? Das knap. Die speelt bij Bayern.
0 0
Babangida83
Als je gewoon Alvarez op de bank laat, scheelt dat al voetballend gezien en qua passes die onderschept gaan worden. Wat dat betreft, vind ik t ook een slecht tactisch plan. Zo speel je Liverpool in de kaart.
0 -1
Lazell
Zeker. Als je toch een extra slot op de deur zet zou ik altijd Martinez laten spelen. Of centraal achterin, of in de rol van Alvarez.

Vraag me af wat beter is. Tactisch aanpassen in een systeem wat je nog nooit op deze manier hebt gespeeld, of van eigen kracht uit gaan in het systeem waarmee je in vorm bent en iedereen van de mat veegt in de ED en tegen Mydtjylland.
0 -1
Simon1
Twee wedstrijden waarin niemand durfde te verliezen en waarin Ajax twee keer verliest door een fout.

Zonde, maar wel de waarheid.
4 0
ajaxinho
Zegt ie terwijl we 2 keer verloren hebben.
2 0
Ginoajax1
Wijnaldum lult ut zijn nek. Smerige overtreding gemaakt op Tadic. Enge kakkerlak.
7 -3
fanforeffer
We hebben het niet goed gedaan o punten .
1 0