Definitief: Oranje in pot 1 bij loting WK-kwalificatie

JesseTH, 26-11-2020 om 10:15, 3350 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het Nederlands elftal is definitief ingedeeld in pot 1 tijdens de loting voor de komende WK-kwalificatiereeks, zo schrijft Voetbal International. Oranje wist zich bij de beste tien landen te scharen en dus gaan ze de loting vanuit een goede positie in.

In de voorbije transferperiode waren er overwinningen op Bosnië en Herzegovina en Polen, terwijl er tegen Spanje gelijk werd gespeeld. De resultaten waren voldoende om concurrent Zwitserland relatief eenvoudig voor te blijven op de coëfficiëntenlijst. Zwitserland speelde eveneens gelijk tegen Spanje, maar verloor van België.

Datzelfde België ontloopt Oranje nu tijdens de loting voor de WK-kwalificatiereeks, net als Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken en Duitsland. Het is een welkome opsteker voor Frank de Boer en de zijnen, want alleen de nummer één van elke poule gaat door.

Over anderhalve week, op maandag 7 december, zal de loting om 18.00 uur plaatsvinden. Vanuit Zürich zal het vanwege de coronamaatregelen online plaatsvinden, waarna de eerste duels in maart worden afgewerkt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4life16
gaat alleen de nummer 1 door?! dan is dit inderdaad wel heel erg voordelig
1 0
xstaniox
Voor de verandering eens geen Duitsland - Nederland
0 0