'Rafael heeft weinig indruk achtergelaten, maar blij dat hij er was'

NickOoms, 25-11-2020 om 10:15, 6854 views, de Volkskrant |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Rasmus Ankersen is van mening dat Rafael van der Vaart weinig indruk achterliet bij FC Midtjylland. Tussen 2016 en 2018 kwam de Nederlander twee seizoenen uit voor de Deense kampioen. Desondanks is de voorzitter van FC Midtjylland toch blij dat de oud-Ajacied speelde voor de Deense ploeg.

'We huurden Rafael en Real Betis betaalde zijn salaris', begint Ankersen tegenover de Volkskrant over de transfer van Van der Vaart naar FC Midtjylland. 'We namen geen enkel financieel risico met hem. Hij heeft weinig gevoetbald en tijdens wedstrijden niet zo veel indruk achtergelaten, maar toch ben ik blij dat hij bij ons is geweest.'

'We wilden heel graag een speler uit de absolute top halen, alleen al om onze vaak jonge spelers met een echte topper te confronteren', gaat de voorzitter van FC Midtjylland verder. 'Dat heeft Rafael vooral op de training aangetoond. Ze konden van dichtbij een niveau aanschouwen dat ze nog nooit hadden gezien.'

Verwacht jij dat Neres namens Ajax twee goals of meer scoort tegen FC Midtjylland? Zet in en krijg 12,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WillyBrokamp
Vaart maakt tegenwoordig alleen indruk bij de snackbar. Gooi er nog maar een Mexicano in jongens...
0 0
Indy
Type Dybala maar dan een stuk beter.
0 0
voorkennis
Van der Vaart was een groter talent dan Sneijder, alleen heeft die meer uit zijn carriere gehaald.
Ajax, Spurs, Real Madrid, Hsv...toch een indrukwekkend lijstje.
Ook bij HSV in zijn begin periode nam hij de hele ploeg op sleeptouw.
Hij had alleen daarna moeten stoppen, later spanje en toen nog Denemarken geven een smet op zijn prachtige carriere
Eigenlijk geen lichaam voor langdurige topsport.
En tot slot : het was wel zijn fout dat Iniesta scoorde in de WK finale......grrrrrr.
Maar aan de andere kant , vind ik het samen met van Basten wel een heerlijke analist die iig zijn ongezouten mening durft te geven
0 0
Ozymandias
Ik vind het juist prachtig dat Vd Vaart zo van het spelletje houdt dat hij zelf voor een clubje in Denemarken wil gaan spelen in plaats van thuis voor de TV wachten tot zijn vriendin weer thuis is terwijl hij de vele miljoenen die hij heeft gemaakt nog maar een keertje telt.

"Eigenlijk geen lichaam voor langdurige topsport."

Vd Vaart zorgte niet goed genoeg voor zijn eigen lichaam (dat heeft hij zelf ook toegegeven) voor topsport in de 21e eeuw. Als hij daar harden aan had gewerkt had hij een hoger niveau gehaald en voor een langere periode. Trouwens is dit zeker geen kritiek op Vd Vaart. Hij heeft een keuze gemaakt die het beste bij hem paste en zijn plezier in het leven is natuurlijk veel belangrijker dan het niveau wat hij als voetballer haalt.
0 0
Ozymandias
Het probleem van Vd Vaart was dat hij op zijn fenomenale techniek eigenlijk niets aan het spel toe kon voegen. Hij was fysiek (met name qua inhoud) niet geschikt voor het aller hoogste niveau en doordat hij tactisch ook niet sterk was kon hij zijn gebrek aan atletisch vermogen niet opvangen. Daarom kon hij namate hij ouder werd zich niet op een Totti achtige manier ontwikkelen zodat hij ondanks een gebrek aan meters toch een positieve invloed op zijn team kan hebben.

Ik merk wel eens aan jongere fans van Ajax (die de jaren van Vd Vaart bij Ajax hebben gemist) dat ze onderschatten hoe ongelofelijk talentvol Vd Vaart was. Toen hij net bij Ajax door was gebroken leek het erop dat hij zich tot één van de beste spelers van zijn generatie zou ontwikkelen. Alleen had hij daar jammer genoeg zowel niet de mentaliteit als de spelintelligentie voor. Toch blijft hij één van mijn favoriete spelers van deze eeuw doordat hij aan de bal zo ongelofelijk veel kwaliteit had.
4 0
JariJari
Zijn carriere was over sinds hij te dik werd bij Ajax. Sindsdien was ik blij dat hij wegging en hoopte ik altijd dat er een bondscoach de ballen had hem thuis te laten.
0 -1
Montana
Eens, ook mijn favoriete speler van Ajax uit de jaren 00. Los van de hakbal goal had hij altijd een effect op het team dat er 'iets' kon gaan gebeuren. Je kon er altijd van op aan dat hij iets bijzonders/belangrijks zou doen in een wedstrijd.

Toen was ik nog een stuk jonger dus dat 'mythische' kan ook mijn jonge beleving uit die periode zijn :D.
1 0
kampioenenjood
Een fantastisch moment wat veel fans zullen blijven herinneren is de hakbal goal tegen Feyenoord. Volgens mij heeft ie na Ajax ook nog wel een hele aardige periode gehad bij de Spurs en heeft toen geholpen die club de stap naar de (sub)top van de PL te maken.
0 0
Ozymandias
Vd Vaart heeft inderdaad een periode een hoog niveau gehaald bij Tottenham (al werd hij normaliter na één uur gewisseld omdat hij er dan wel doorheen zat) maar bij HSV (zijn eerste periode) haalde hij volgens mij zijn hoogste niveau. Ik kijk nog steeds met regelmaat filmpjes van Vd Vaart in die periode terug.
0 0