United-iconen lyrisch over Van de Beek: 'Hij was bijna perfect'

BadembaBarrie, 25-11-2020 om 10:05, 6906 views, BT Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek heeft dinsdagavond een zeer goede indruk achtergelaten tijdens één van zijn spaarzame basisplaatsen bij Manchester United. De middenvelder speelde in een iets controlerendere rol en deed dat naar behoren. Het kwam hem op complimenten te staan van enkele van clubiconen van Manchester United.

'Hij liet zien waarom hij zo hoog aangeschreven staat in het Europese voetbal', begint Rio Ferdinand de lofzang, bij BT Sport. 'Ik was zeer onder de indruk. Als je 40 miljoen (Pond, red.) aan een speler uitgeeft, wil je meer van hem zien dan kleine optredens hier en daar. Hij is dé speler in dit team die ervan houdt om de bal één of twee keer te raken.'

Ferdinand ziet dat Van de Beek het spel simpel houdt en niet schuwt om offers te brengen om zijn teamgenoten beter te maken. 'Elk goed team heeft zulke spelers nodig en hij is een speler die andere spelers beter laat spelen.'

Paul Scholes sluit zich volledig aan bij Ferdinands lovende kritieken. 'Zijn spel waarin hij de bal één of twee keer raakt, was fantastisch', aldus de oud-middenvelder. Ook Owen Hargreaves heeft niks dan goeds te zeggen over Van de Beek. 'Ik vond hem bijna perfect spelen. Hij is zo onzelfzuchtig, hij kan overal de juiste ballen spelen.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-B93
Dat één a twee keer raken van de bal komt ook door de korte ruimtes die er tussen Ajax-spelers zijn. Het spel is daarop gebaseerd, kort-kort-lang/diep zegmaar. Ten Hag traint die gasten helemaal dood op de derde man situatie. En dat kan ook als je als team hoog op het veld staat, dan wordt je speelveld korter en dus de onderlinge afstanden ook. Zo speelde United gisteren ook tegen die Turkse club, maar zo speelt United in de Premier League totaal niet. Maargoed, nu hebben ze daar gezien wat Donny wél kan.
1 0
RuffRhythim
De bal 1, 2 keer raken...
Dat kunnen er bij Ajax wel meer hoor.
Heel wat meer ook!
0 0
Red Devil
Ze moeten bij Utd. die Pogba heel snel dumpen met zijn waardeloze instelling.
Donny gaat een held worden daar op Old Trafford.
1 0
trodat4030
Volgens mij schaart die Solksjear de PL qua intensiteit een stuk hoger in dan de CL. In de CL speelt hij bijna altijd basis, althans 3 vd 4 wedstrijden. In de League Cup ook 2x basis van de 2 wedstrijden, alleen in de PL moet hij nog zn eerste basisplaats krijgen/grijpen. Ik denk dat men hem bewust aan het opwerken is naar dat niveau en hem kennende is het slechts een kwestie van tijd voor hij zover is. Aanpikken op een hoger niveau is iets dat ik hem al zo'n 8 jaar zie doen en dat lukt hem eigenlijk altijd, dus ga er vanuit dat het in de PL ook gaat lukken. Hij moet gewoon lekker zo doorgaan, dan komt ie er zeker.

Jammer dat ik die pot gisteren niet heb kunnen kijken..
0 0
Ozymandias
Het tempo waarin de bal in de Premier League van doel naar doel gaat is een stuk hoger dan in de Champions League waarin het spel zich veel meer op één helft afspeelt. Als je dat bedoelde met "intensiteit" denk ik dat je inderdaad gelijkt hebt dat Solskjær daarom in de Champions League voor Vd Beek kiest maar in de Premier League meestal voor andere middevelders.
0 0
Amsterdam1900
Hij deed het goed gisteren net als heel Man Utd in de eerste helft, maar zoals wij Donny kennen kan hij nog beter dan dit. Die commentator op BT Sports zat hem ook de hele tijd op te hemelen terwijl het spel dat hij gisteren vertoonde de basis is bij Ajax. Geeft wel aan hoe droevig Man Utd de afgelopen jaren is geweest qua spel.
2 0
4xEC1
Van de Beek blinkt uit in een controlerende rol. Maakt het voor hem niet makkelijk, ook door dit optreden, om in zijn favoriete rol te gaan spelen, was al eerder bekend natuurlijk omdat hij Pogba en Fernandes voor zich heeft. Maar hopelijk opent deze wedstrijd een andere deur voor hem op deze positie.
1 0
Mokum430
hoop het ook. "Pech" ook dat die Fernandes zo goed in vorm is maar beter om ze samen te laten shinen
2 0
johnny[joao]
hijkan daar een grote meneer worden , maar zolang die solkskjear zo met hem omgaat, wat ik uberhaupt niks van snap,zit ie in een lastig pakket. laat hem het ongelijk zien donny.
1 0