Van de Beek multifunctioneel: 'Bij Ajax ook op die positie gespeeld'

BadembaBarrie, 25-11-2020 om 08:55, 3170 views, Manchester United |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het maakt Donny van de Beek niet zoveel uit waar hij speelt bij Manchester United. De middenvelder had dinsdagavond tegen Istanbul Basaksehir een zeldzame basisplaats, maar speelde in een meer controlerende rol, in plaats van op 'tien'. Daar heeft Van de Beek zelf echter geen moeite mee. 

'Het ging goed', is het eerste oordeel van de oud-Ajacied over zijn eigen spel en de samenwerking met zijn collega-middenvelders. 'In sommige wedstrijden speel ik op "tien", in andere wedstrijden op een wat meer controlerende positie', aldus Van de Beek op de clubsite van United.

De controlerende rol is er bovendien één die niet onbekend is voor oud-Ajacied. 'Bij Ajax heb ik ook op die positie gespeeld, dus dat is oké.' Van de Beek deed de volle negentig minuten mee bij Manchester United. The Red Devils wonnen uiteindelijk met 4-1.

Verwacht jij dat Neres namens Ajax twee goals of meer scoort tegen FC Midtjylland? Zet in en krijg 12,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Ha ja nou ja ik ben zeker positief verrast door Klaassen. Als je me vraagt wie ik liever heb dan is dat simpel: van de Beek. Donny is echt zo’n groot talent. Misschien niet als De Jong of De Ligt maar zit er dicht tegenaan. Echt een goede speler met een uitstekende mentaliteit. Vond de stap naar Man U niet per se een slimme maar het is natuurlijk wel een club met een geschiedenis en zekere allure. Hoop dat ze hem de tijd geven, dan kan hij zeker uitgroeien tot een vaste waarde lijkt me. Niets ten nadele van Klaassen overigens die speelt ver boven mijn verwachting maar als in moest kiezen dan was de keuze snel gemaakt.
1 0
Ajax27
Ik ben enorm fan van Donny, maar nee, hij zit niet dicht tegen het niveau van de Jong en de Ligt aan. De Jong en de Ligt zijn zeldzame talenten die je eens per 10-20 jaar ziet. Niet voor niets spelers die door de absolute top werden/worden begeerd en daar ook direct spelen.

En nee... talent kun je niet uitdrukken in geld, maar in dit geval doe ik het toch. Het is niet voor niets dat topclubs bereid waren om 70-80 miljoen neer te leggen voor die 2 heren, en de subtop 'slechts' 40 miljoen voor Donny.

Het is een hele goede speler, technisch begaafd, scorend vermogen en in alles qua potentie een betere speler dan Klaassen. Dus over een paar jaar, een paar jaar internationale ervaring zullen we ook zien dat ie op dezelfde leeftijd als Klaassen nu is, waarschijnlijk verder is en onhaalbaar voor een club als Ajax, in tegenstelling tot Klaassen. Een hele nuttige speler voor ontzettend veel clubs. En als z'n stoutste dromen waar mogen zijn, wordt ie bij de juiste club middels de juiste ervaring over een aantal jaren opgepikt door de top van Europa... zoals bij Suarez bijvoorbeeld gebeurde. Maar jongens als Frenkie en de Ligt zijn gemaakt voor de absolute top. Die spelen gewoon de komende 10-12 jaar op het allerhoogste niveau.
0 0
Schip
Zie je maar weer dat die discussie of Ajax er met Klaassen op vooruit gegaan is in de koelkast kan. Althans de discussie wie er beter is. Donny heeft het hogere plafond, de betere wendbaarheid en vind ik ook de beste passing. Maar Klaassen heeft na een paar tropenjaren in de grote competities denk ik goed door wat hij bij Ajax had en heeft en heeft nu meer drive dan Donny had. Zeker na het vertrek van matties Frenkie en Mathijs.

Al met al een mooie circle of life en hoewel Donny er nog lang niet is, zie je maar weer dat die verhalen dat hij de mindere speler was, zo bedroevend opportunistisch waren. Donny gaat over een jaar of iets meer een dragende rol spelen in oranje.
1 0
PeterVKV
Donny heeft bij Oranje goed met Davy gepraat. Zie daar.
2 -1