Kristensen: 'De match met Ajax was niet honderd procent goed'

JesseTH, 23-11-2020 om 23:25, 2930 views, Sky Sport Austria |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Rasmus Kristensen heeft totaal geen spijt van zijn periode bij Ajax. De rechtsback kwam erachter dat zijn speelstijl niet erg goed bij die van Ajax paste, maar juist daarom leerde hij veel van zijn tijd in Amsterdam.

'De match met Ajax was niet honderd procent goed. Het was wat moeilijk voor mij met mijn speelstijl. In Denemarken had ik in Midtjylland precies dezelfde tactiek en mentaliteit als hier in Salzburg, wat voor mij een beetje terugkwam op mijn oude spelvorm', zo spreekt de Deen tegenover Sky Sport Austria.

Toch heeft Kristensen allesbehalve spijt van zijn toenmalige overstap. 'Ajax was echt een goede beslissing voor mij. Ik ben technisch een stuk beter geworden met de bal en heb veel geleerd bij Ajax. Ik geloof wel dat Salzburg wat betreft mijn voetballende sterktes beter bij mij past.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Kritiek op (voormalige) spelers is o zo makkelijk, waar het echt om gaat is of een speler in het Ajax spel past! Er zijn weinig topverdedigers die en goed als back kunnen aanvallen en ook nog kunnen verdedigen! Met beide capaciteiten sta je al gauw in de belangstelling van clubs als Barcelona en Madrid, en zijn ze voor Ajax onhaalbaar. Bij aantrekken van spelers zoals Kristensen hoop je altijd dat er nog potentie inzit om bij te leren, helaas was dat bij Kristensen absoluut niet het geval. Hoog pressing spelen met dit soort spelers is onmogelijk en daarom ongeschikt...!
0 0
AlexIbarra
Het moeten er niet te veel zijn maar een paar Dani de Wits, Kristensens en Klaibers in de selectie vind ik nooit zo'n ramp. Elke dag 120% geven om van nummer 18 naar nummer 15 in de pikorde te gaan. Goed voorbeeld voor de wat minder harde werkers en soms fijn om ff wat pit in de wedstrijd te kunnen brengen.

Maar geen één terrier / draver kan het natuurlijk opbrengen om jarenlang gepassioneerd te banken dus net als de toppers zijn ook die spelers na 1 of 2 jaar aan vervanging toe. Ik zeg niet dat het per se een goede aankoop was maar niemand is er slechter van geworden.
Dat Matthijs meer dan 55 wedstrijden speelde waardoor Veltman reserve RB werd achter ene Mazraoui (wie?) van zeer hoog niveau, was geen zekerheidje begin vh seizoen.

Toch heb ik liever Klaiber, iets meer ervaring en het is duidelijker wat hij wel en niet kan.
0 0
Ajax27
Aan dit soort jongens heb je gewoon niets, klaar. Precies wat je zegt, als ze de leeftijd van Klaiber hebben, niet meer door de ondergrens gaan, een speler met beperking zijn maar altijd een 5,5-6 halen en soms een 7-7,5, dan zijn dit prima versterkingen voor de breedte in zo'n lang seizoen.

Maar een talent van 18-22 jaar? Die moet gewoon alles spelen. Die moet klasse hebben. Als je met 18-20 jaar vrijwel alles speelt in Jong, prima, maar daarna moet je klaar zijn voor het eerste. Ben je dat niet, dan ben je gewoon (nog) niet goed genoeg voor Ajax. Verhuren of verkopen is dan de enige optie. Als jonge speler ergens de bank warmhouden, nee dat zou nooit mogen gebeuren.
0 0
Ajacied33
Prima deze zelfreflectie
0 0
OpaVerteld
Opa wordt met het stijgen der jaren ook steeds beter zonder bal :)
0 0
3*stars*3
Ik kan mij 1 van zijn -e interviews herinneren bij AjaxTV.
Hij gaf toen aan dat hij beter is zonder bal...Tja, dan weet je hoelaat het is.

Maar hij gaat niet wijzen en alles en iedereen de schuld geven.
Zo hoort het.
2 0
Bensco
Op zich niet erg, Sanchez was ook geen balletdanser met de bal maar wel een beest zonder de bal. Het probleem met Kristensen was dat hij geen van beidde echt had. Die had zich misschien beter kunnen focussen op een positie als pure verdediger ipv back.
0 0
Kingoffdatoilet
Zelfkennis. Altijd goed.
1 0
AFCA-B93
Had wel een puntgave lage voorzet in de voeten. Volgens mij had hij in 18/19 wel iets van 6 assists ofzo. Maar daar is ook wel alles mee gezegd haha
2 0
insectenverdelg
Waarop die jongen gesout is , is me nog steeds een raadsel. Onbegrijpelijk. Je zou aannemen dat balnaanname en balbehandeling toch essentiële punten zijn in de scouting voor Ajax.
0 0
Aeter
Ik vind Alvarez nog het vreemdst. Hoe kan iemand denken ja 15 miljoen dat gaan we doen voor deze Mexicaanse houthakker.
0 -1
TontoKarnaggel
Magallan, na echt zijn eerste balcontact keken we elkaar op de tribune al aan.....
1 0
insectenverdelg
10 minuutjes jong Ajax was ook voldoende om Sanogo af te schrijven.
1 0
Bensco
Zoooo, wat een mispeer was dat zeg

Ik kan me vooral Zimling nog herinneren
0 0
Sluk
Gabrich, Ledezma, Nieuwenburg, John Veldman, Verlaat, Soetaers, Charisteas, Juanfran, Colin, Kuffour, Mido2, Urzaiz, Oleguer, Wielaert, Verhoeven, Atouba, Kerlon, Lodeiro, Cuenca, Sana, Westermann, Lamprou,
0 0
Aeter
Vergeet Teemu Tainio niet. Wie? Precies ja.
1 0
ajaxinho
Lodeiro was het grootste talent van Uruguay.
Hij speelt nog steeds voor het nationale elftal.
0 0
Sluk
Maar bij ons kwam het er totaal niet uit. Kuffour was ook een jarenlange vaste kracht bij Bayern en heeft de nodige prijzen gepakt .
0 0