'Hoe kan Bazoer na Oranje, Ajax en Wolfsburg nu bij Vitesse spelen'

NickOoms, 30-10-2020 om 09:45, 11200 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Thomas Letsch vroeg zich in zijn eerste weken af hoe Riechedly Bazoer na Oranje, Ajax en Wolfsburg nu terecht is gekomen bij Vitesse, zo vertelt de Duitser tegenover Voetbal International. De trainer van Vitesse positioneert de Nederlander bij de Arnhemse club op de positie van centrale verdediger. Een plek die voor Bazoer niet onbekend is.

In de jeugd bij PSV speelde de Nederlander als centrale verdediger, maar de Amsterdammers turnden hem om tot middenvelder. Nu bij Vitesse is Bazoer weer teruggekeerd op zijn 'oude positie'. ‘De trainer geeft me veel aandacht op de trainingen en hij wil dat ik overal bij betrokken ben. Ik weet nu wat er wordt gevraagd voor die positie. Ik ben vaker aan de bal en dat ligt me wel. Ik kan de vrije man goed vinden en heb een aardige trap. Verdedigen is ook veel positioneren.'

Letsch heeft in zijn eerste weken bij Vitesse een gesprek gevoerd met Bazoer over zijn loopbaan. 'Ik had zijn loopbaan bekeken en dan is de vraag natuurlijk hoe hij nu hier terecht is gekomen. Hij speelde op zo'n jonge leeftijd al bij Oranje, Ajax en Wolfsburg. Daar hebben we het over gehad, heeft hij zijn verhaal over gedaan.'

De Duitse trainer, die sinds deze zomer coach is van Vitesse, zag direct op de training bij de Arnhemse club hoe goed Bazoer is. 'Op de trainingen en wedstrijden zie je dan meteen hoe goed hij is. Helemaal als hij het spel voor zich heeft. Hij is iemand die altijd zicht op het vijandelijke doel moet hebben. Assistent-trainer Joseph Oosting kende hem natuurlijk al langer en had net als de rest van de staf het idee dat hij in deze rol goed zou kunnen functioneren. Hij is eigenlijk zowel laatste man als eerste aanvaller van achteruit. Hij is positioneel zó sterk, heeft een goede trap en inzicht en hoeft ook niet bang te zijn in de duels.’

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RS01
Het begint met de M en eindigt op Entaliteit.

Loopt er altijd bij alsof hij het heeft uitgevonden, totdat het tegen zit.
0 0
ricky10
Dat hij fantastisch kan voetballen hoeven we niet over te discussiëren, maar dat hij is waar hij nu is heeft hij zelf in de hand gehad. Mentaliteit dat is alles. Neemt niet weg dat deze trainer hem goed gebruikt en wellicht brengt het hem nog verder.
1 0
Stamhoofd
Simpel: een kut instelling
2 -1
talent020
Gewoon een gebrek aan mentaliteit en niet met tegenslag om kunnen gaan, een typische mooi weer voetballer, als het hem voor de wind gaat zie je zijn potentieel masr zodra het minder gaat en hij op de bank of tribune komt dan ontbreekt de kracht om zich terug te knokken.
3 -1
Ginoajax1
Een waardeloze mentaliteit. Dat verandert ook niet.
2 -1
RuffRhythim
Ik zou zeggen: kijk Ajax-Vitesse nog even terug vanaf het moment van zijn tegengoal tot na de wedstrijd (plus zijn interviews) en je vind je antwoord
5 -1
Oliveira
2 woorden: Waardeloze mentaliteit.
7 -2
jaribombari
Mentaliteitsdingetje. Kan zich niet opladen voor potjes tegen Sparta. Voelt zichzelf nog altijd 3 klasses beter dan de rest.
4 -2
johnantoni
Is hij ook.
2 -2
Ar
Misschien moet de conclusie zijn dat Frank de Boer Bazoer niet in zijn sterkste kracht gebruikt heeft. Onder Frank ging Bazoer juist steeds aanvallender spelen, soms als een wat veredelde 10. Dit leek ook de wens van de speler zelf. Terwijl toen al geopperd werd dat Bazoer juist kort voor de verdediging, al dan niet vanuit de verdediging, op z’n sterkste zou zijn. Nu werd in diens laatste seizoen Gudelj de meest verdedigende van de drie middenvelders, terwijl deze bij AZ juist wat aanvallender beter tot z’n recht kwam. Ook moet misschien geconcludeerd worden dat Bosz iets te snel en gemakkelijk Bazoer passeerde. Hoewel Schone uiteindelijk de oplossing bleek voor op ‘6’, had in sommige duels Bazoer daar zeker niet misstaan. Met name de finale tegen Manchester springt in het oog als een wedstrijd waarin Bazoer met zijn verdedigende en fysieke kwaliteiten beter opgewassen zou zijn geweest. Maar goed, de speler zelf had niet het geduld de strijd op het middenveld aan te gaan en koos voor een avontuur in het buitenland. Een avontuur om speeltijd die hij daar uiteindelijk nooit veel heeft gehad. Bij Utrecht kreeg hij te maken met Advocaat, maar ook hij gebruikte Bazoer voornamelijk als aanvallende middenvelder. Ik ben blij dat nu eindelijk bij de speler zelf het kwartje is gevallen dat in zijn huidige rol hij meer bijdraagt aan het spel. En zo spelende zou het mij niet verbazen als hij op korte termijn ook weer bij Oranje komt. Met alle respect voor De Roon, zowel Klaassen en Bazoer acht ik de betere als meest verdedigende middenvelder.
4 -1
gi0vanni
Een van zijn problemen was dat hij de bal bijna altijd kwam brengen, vandaar dat mensen hadden over dat hij postbode aan het spelen was.
0 0
Ferd
Dat was juist op verzoek van Bazoer die niet wilde verdedigen
1 0
Web
Bosz heeft hem afgeschreven
Zou Frank overal de schuld van geven
Ik heb hem onder Frank geweldig zien spelen
0 -1
Schip
Eens, hij was onder Frank juist uitblinker en international geworden.

Het was onder Bosz dat hij zonder een kans te krijgen mocht banken. De aanvallende speelwijze van Bosz maakt dat ik hem graag terug zie komen, vooral door het druk zetten, maar hij heeft de loopbanen van Riedewald, Bazoer en Tete bijkans vernietigd.

Dat was totaal geen mentaliteitskwestie. Tete liet hem zien elke keer dat hij speelde in de EL, dat Bosz ernaast zat omdat hij dan geselecteerd werd in het Uefa team en Veltman het tempo niet kon bijbenen als back, Riedewald blonk uit tegen Lyon zonder enig ritme, en Bazoer blonk uit in die bekerpot tegen WII. Maar alle uitblinkers mochten doorstromen behalve Bazoer.

Het was Bazoer trouwens die bij Ajax niet als verdediger wilde spelen, maar als middenvelder. Hij miste gewoon de volwassenheid om de trainers te laten beoordelen waar zijn kracht lag. Daarom vertrok hij ook bij PSV meende ik.

Maar al die zure reacties hierboven zijn weer zo typisch. Hij wordt langzaam volwassen al zal hij nooit een ideale schoonzoon worden. Benieuwd welke stappen hij als mandekker kan zetten. Als hij dat leert, kan hij alsnog door naar de top.
0 0
Ferd
Kom op, Tete weigerde bij te tekenen (al toen hij nog basisspeler was onder De Boer) en liet keer op keer zien dat Bosz overschot van gelijk had. Tete kan NIETS met een bal, nog minder dan Dijks
0 0
Ik
Kenny Tete heeft in april 2015 bijgetekend t/m 30 juni 2018.

De onderhandelingen over nog een verlenging zijn gestaakt in de eerste seizoenshelft onder Bosz.
0 0
Alexander40
Doet het erg goed als CV. Als dat zo door blijft gaan dan moeten we overwegen hem terug te halen. Ajax moet boven het verleden kunnen staan. Streep daaronder en gewoon halen als hij zijn spel bestendigt
0 -6
Ferd
Dat hij bij Ajax is omgeturnd klopt niet helemaal. Bazoer wilde perse niet meer als verdediger spelen, daar kwam hij mee in conflict met PSV. Ajax wilde hem maar de eis van Bazoer was dat hij op het middenveld zou spelen.
0 -1
Ajax27
Je kunt zeggen wat je wilt over Bazoer, maar op dit moment heeft hij het helemaal op de rit. Speelt gewoon ontzettend goed daar bij Vitesse. Hopelijk zet ie de lijn door en kan ie via een omweg toch nog hele mooie dingen bereiken. Hij is pas 24, dus de mooiste jaren moeten nog komen.
1 0
afcas
Met alle respect hoor, maar hij heeft het helemaal op de rit? Met zijn talent zou hij nu minimaal bij een club van het niveau ajax moeten zitten.
1 0
Ajax27
Hij speelde bij Ajax... hij speelde bij Wolfsburg... Porto.. Utrecht... en nu bij Vitessse. Bij Ajax kreeg hij grootheidswaanzin, daarna werd ie een 'problem child' en nu bij Vitesse haalt ie vrijwel wekelijks weer een sterk niveau. Dus ja, hij heeft het nu op de rit. Talent had ie in de jeugd al toen ie 14-15-16 is. Talent hebben er zoveel... alleen alles wat daarnaast erbij komt, dat is het moeilijke.
0 0
insectenverdelg
Dat is te hopen voor hem. Speelt nu wel op se positie waar hij zich jaren lang te goed voor voelde. Wilde de box to box speler als Pogba worden. Ben na Ajax t zicht op hem kwijt geraakt maar bij Ajax1 was duidelijk dat het om bazoer draaide. Speelde nooit simpel ee bal te door. Telde altis op devtribune met een aamtal maten de balaanrakingen van Bazoer voordat hij de bal doorspeelde. Gemiddeld was da 7 a 8 keer.
1 0
Lagasj
Gewoon mazzel met zo'n goeie trainer.
Want dat is die Letsch.
Ik kijk daarom liever naar Fietstas dan naar F'noord of PSV.
6 0
Lazell
Zeker, Letsch is een geweldige trainer. Hoe hij ons vast zette, dat hebben we normaal alleen op CL niveau.
2 0
Ajacied33
Ben benieuwd wat Bazoer aan Letsch heeft verteld in hun onderhoud waardoor het misgegaan is. Als hij de waarheid vertelt zal het wel door hemzelf komen dat hij zo afgegleden is. Heel veel potentie, goede trap, best wel body. Maar schort toch aan zijn mentaliteit als ik het zo kan beoordelen
0 0
Lazell
Vind het talent van Bazoer wel meevallen eigenlijk. Heeft inderdaad een geweldige trap (voornamelijk afstandsschot en lange pass), maar wat nog meer? Heeft ontzettend veel tijd en ruimte nodig en is verdedigend zwak.

Letsch heeft de perfecte positie voor hem gevonden. Achterin waar hij tijd en ruimte heeft om de pass te geven en het spel over grote afstand te verplaatsen. Maar daar moeten ook 2 andere verdedigers bij, anders is het wel heel kwetsbaar.

Kwam stormachtig in Ajax 1, maar een tijdje daarna heb ik zijn potentie niet meer kunnen spotten. Teert in principe op zijn verleden en goede traptechniek.
1 0
Schwalbino
Hij is ontzettend goed aan de bal maar heeft vaak geen idee wat hij ermee moet doen.
0 0
Lazell
Wat is goed aan de bal? Kan niet het ritme van een team bepalen en gaat de bal altijd maar brengen, speelt geen mannetjes uit, draait niet slim weg, heeft geen intelligente steekpasses.

Alleen een goede traptechniek en afstandsschot.
0 0
MK77
Dat vind ik nu wel meevallen. Zeker nu hij CV staat valt hij op met zijn opbouwende kwaliteiten
0 0
Schwalbino
Net een flimpje gekeken met zijn beste momenten en je hebt gelijk. Daar laat hij zien dat hij wel ziet waar een bal naartoe moet. Toch heb ik ook nog al die momenten in mijn geheugen waarop hij met de bal aan de voet gaat lopen en gewoon geen idee heeft wat hij ermee moet doen. Misschien dat hij als cv minder ruimte heeft om zich op die manier vast te lopen.
0 0
MK77
Ja klopt beetje kop naar beneden en naar voren buffelen.
Dat was waarschijnlijk een combinatie van te veel zelf willen doen, te hoog op het veld staan en sigthorson in de spits waar je sws geen bal kwijt aan kon
0 0
Web
Zo zie je maar dat voetbal meer eens dan goed tegen een bal trappen
Deze jongen had ik heel erg hoog zitten, ideale box to box speler, maar ook een geweldige centrum verdediger
Heeft misschien wel het beste schot in de eredivisie, zou je iemand hebben die het bij hem een beetje op de rit kan zetten, haalde ik hem direct terug
Hij heeft meer potentie dan Schuurs.
Maar ik ben bang dat hij het niet gaat worden
2 0
Bensco
Bazoer is 24, Schuurs 20. In hoeverre kun je dan bij Bazoer nog spreken over potentie? Een voetballer ontwikkelt zich het meest in de leeftijd van 18 t/m 23, daarna neemt het groeitempo af tot de leeftijd van 27/28 waarin de sporter zich op zijn fysieke top bevindt. Bazoer heeft zijn grootste ontwikkeling inmiddels gehad en zal zich de komende jaren nog wat finetunen. Van potentie is inmiddels in mijn ogen geen sprake meer. De Bazoer zoals je hem nu ziet zal zich niet meer gaan ontwikkelen tot een topspeler ofzo. Gewogen maar te licht bevonden denk ik dan.
0 -1
Web
Bazoer heeft niks met zijn talent gedaan
Maar de Bazoer van 20 heeft meer talent dan de Schuurs van 20
Schuurs haalt er meer uit, daar zit het verschil
Maar als Bazoer het licht zou zien? kan het nog zeker een hele goede voetballer worden
24 is nog jong hoor, zit hem ook niks in de weg, zoals Ihattaren dat wel heeft nu ( gewicht )
0 0
Bensco
Gewicht is makkelijk te overwinnen, zeker op de leeftijd van Ihattaren waar zijn stofwisseling nog volle bak draait. Ik vind dat sowieso altijd knap dat je topsporters met overgewicht hebt.

Maar goed, ik snap je punt alleen in het geval van Bazoer komt er ook een stukje mentaliteit bij kijken: ik houd er niet van om spelers op dit gebied af te branden maar tenzij hij ineens het licht gaat zien heb ik er weinig vertrouwen in dat Bazoer ineens nog een top verdediger gaat worden. Bovendien mist Bazoer kwaliteit in zijn spel zonder de bal en dat aspect is bij een verdediger vaak belangrijker dan het spel met de bal. Misschien na Vitesse nog een buitenlands avontuur in de Bundesliga of the championship op zijn hoogtepunt maar daar blijft het wel bij voor hem denk ik.
0 0
Web
Ik geef zelf ook aan, dat is met instelling heeft te maken.
0 0
Schwalbino
Het is geen kwestie van dingen op de rit krijgen of niet. Hij heeft gewoon die slimheid niet die nodig is voor de top. Iemand die altijd te vaak de verkeerde keuze maakt omdat hij niet voldoende vooruit kan denken.
0 0
Lazell
Zie ook mijn reactie op Ajacied33 hierboven. Ben het heel erg met je eerste zin eens, maar daarna niet meer. Wat heeft Bazoer nou echt buiten zijn traptechniek? Vrijwel niks, imo.
0 0
SilverHaze
Dat hij niets met zijn talent gedaan heeft is een ding, maar zeggen dat hij niets heeft... Die gozer heeft alles om een topvoetballer te worden, behalve mentaliteit en volwassenheid. Fysiek in combinatie met voetballend vermogen is echt een aanwinst voor elk middenveld/verdediging. Je ziet bij Vitesse aan alles dat hij en Tanane echt bovengemiddeld goede voetballers zijn. Allebei missen ze het stukje discipline, wat misschien wel het aller belangrijkste is.
0 0
Lazell
Bazoer steekt er bij Vitesse bovenuit omdat hij in de opbouw als centrale verdediger zijn lange bal heel goed kan gebruiken. Hij opent heel gemakkelijk naar de linksback bijv. over 20-30m en slaat zo de eerste fase van druk over. Hij heeft voor een centrale verdediger bovengemiddelde voetbalkwaliteiten, maar beneden gemiddelde verdedigende kwaliteiten. Hij heeft die 2 andere CV's echt nodig, want hij maakt zeer regelmatig fouten. Dat heeft die Letsch heel goed gezien, hij laat hem echt in zijn kracht spelen.

Op het middenveld laat hij altijd zijn man lopen bij balverlies en bij balbezit speelt hij postbode. Hij heeft geen idee wanneer hij het spel moet versnellen met 1x raken, of juist even moet uitstellen. Hij mist de voetbalintelligentie en snelheid van denken als middenvelder.

Maar wat versta jij onder 'voetballend vermogen' buiten de lange pass? Ik zie het gewoon echt niet...
0 0
Web
Eens
0 0
Web
Hij heeft een heel behoorlijke techniek, veel loopvermogen
Hij stond bij Ajax in een ploeg waar weinig technische spelers in zaten
Probeer dan maar eens als jonge speler je stempel op een team te drukken.
Had hij met goede technische speles mogen spelen, had het een tweede Johan Neeskens kunnen worden ( moet het in de bovenkamer wel goed zitten )
Ook een sterke centrale verdediger die goed in kan schuiven
Ik vind dat je hem onderschat
Nee het is geen speler die een team vorm geeft, maar wel een speler die je er bij kan hebben om een goed team te wezen
0 0
Lazell
Techniek vind ik aardig, niet héél goed. Behalve zijn lange bal natuurlijk. Loopvermogen (a la Donny / Klaassen) heb ik nog niet gezien, wandelt in balbezit en laat zijn man lopen bij balverlies. Zet nooit als eerste druk.

Hij doet het prima bij Vitesse met 3 centrale verdedigers en 2 backs. Krijgt wat meer vrijheid en wordt ontlast in verdedigende taken, want verdedigend is hij niet beter dan de andere 2 die naast hem staan. In balbezit is hij de eerste die de bal krijgt en dan kan hij lekker zijn traptechniek gebruiken. Openen naar voren, links, rechts, dat doet hij echt heel goed, imo. Maar dat is te weinig om een speler van Europese subtop te worden. Is niet voor niks naar de verdediging gezet door Letsch, die wil hem niet op het middenveld.
0 0
trainerdv
Heeft in het shirt van Ajax een paar enorm sterke wedstrijden gespeeld waarin zijn potentie goed zichtbaar was. Iedereen is anders en we zijn het normaal gaan vinden dat spelers hun piek hebben rond hun 19e, terwijl dat juist een uitzondering is. Bazoer is nu 24 en wie weet piekt hij rond zijn 27e. Dat is voor de meesten vrij normaal :)
1 0
Web
Hij heeft alles om bij Ajax te slagen, maar dan moet het in de boven kamer wel goed zitten
0 0
OpaVerteld
Tsja, eeuwig zonde.
Top dat Letsch 'm weer aan het ballen weet te krijgen.
Hij doet het echt goed op die positie.
Stel je voor dat wij 'm in de achterste linie zouden hebben.....
2 0
Ajaxxxisdebeste
Voetbaltechnisch is hij van groot niveau, mentaal van een zeer bedroevend niveau. M
1 0
Redrum
Omdat ie knettergek is.
2 0
Soccerskins
Mentaliteit.
4 0
EuforischeRealist
Het ligt ook niet direct aan zijn kwaliteiten maar vooral aan zijn instelling, maar daar komt meneer Letsch vanzelf achter als het even tegen zit.
3 0
MK77
Vooral credits aan Letsch dat hij de flamboyante types als Tanane en Bazoer heeft weten in te passen
6 0
mgtow
Het is net een sociaalmaatschappelijk werker.
0 0