Gudde: '95 procent regels naleven knap, maar we moeten naar 100'

NickOoms, 28-10-2020 om 08:30, 1285 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Eric Gudde pleit ervoor dat de Betaald Voetbalorganisaties (BVO's) de regels rondom COVID-19 nog strenger moeten naleven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond heeft in de afgelopen dagen een call gehouden met alle voetbalclubs over de situatie omtrent het coronavirus. Gudde vindt dat het naleven van de maatregelen niet goed genoeg wordt nageleefd. 

'Laten we er alles aan doen om de uitzonderingspositie die we als voetbalbranche hebben gekregen, waar te maken', begint Gudde. '95 procent je best doen om protocollen na te leven is goed en knap, maar iedereen moet naar 100 procent streven. Ga niet vanuit teleurstelling elkaar onderling verwijten maken. En laat het bij clubs niet alleen de verantwoordelijkheid zijn van teammanagers en de medische staf om op de protocollen te wijzen. Ook trainers en spelers onderling: houd elkaar mes- en messcherp. Ik kan het niet anders zeggen.'

In de betaald voetbalcompetities zijn inmiddels al honderdduizend tests afgenomen. Hierdoor wordt de voetballerij als een soort 'proeftuin' gezien. 'We zijn blij dat we die rol kunnen spelen. Juist door de vele testen zie je dat besmettingen heel vroegtijdig worden opgemerkt. En omdat we er overal kort opzitten, zijn er geen massale uitbraken over heel de linie', aldus de directeur van de KNVB. 

Interlandperiode Nederland

In november speelt het Nederlands elftal wederom een interlandperiode. Dit zorgt bij menig persoon voor veel vraagtekens, maar Gudde begrijpt die gedachtegang niet. 'De windows voor interlands zijn al tijden geleden vastgelegd en brengen hun belangen met zich mee. De UEFA heeft afspraken met bonden collectief verankerd in contracten. Weinig mensen beseffen dat Nederland - Spanje (11 november, red.) meetelt voor de wereldranglijst, die straks in december de basis vormt voor de potindelingen bij de loting voor het WK van 2022. De beste tien landen van de wereldranglijst komen in pot één bij de loting. Bij een WK-kwalificatie is er nogal een verschil tussen pot één en pot twee. Veel meer dan bij een EK-kwalificatie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
Met andere woorden, geld gaat voor gezondheid. Vreemd genoeg lijkt de helft van Nederland hetzelfde te denken door het economische belang boven de volksgezondheid te zetten.
0 0
Bky
Niet janken de komende jaren he als we erachter komen wat we aangericht hebben.
1 0