Klopp verklaart wisselen van supertrio Liverpool

JesseTH, 22-10-2020 om 09:00, 6409 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het wisselen van Liverpool-manager Jürgen Klopp van zijn drie aanvallers leverde woensdagavond verbaasde gezichten op. Bij een 0-1 voorsprong op Ajax besloot de Duitser drie sterspelers naar de kant te halen wegens fysieke redenen, zo blijkt.

'Het was een zware wedstrijd voor onze voorste drie', zo citeert Voetbal International de oefenmeester van de opponent. 'Ik was heel blij dat we ze alle drie konden vervangen. We verdedigden in een 4-5-1-systeem en onze vleugelaanvallers moesten veel verdedigend werk doen.'

'Wanneer we de bal wonnen was er veel ruimte voor countermogelijkheden, dus wij dachten dat het een goed idee was om verse benen in de ploeg te brengen', zo vervolgt Klopp. 'Ik had geen enkele twijfels over de jongens die erin kwamen.'

Klopp zag het niet slecht gaan na het inbrengen van Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino en Diogo Jota voor Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Integendeels zelfs, Klopp is uiterst tevreden. 'We maakten die kansen helaas niet af, maar de jongens die erin kwamen zijn goed in vorm. Het heeft ons erg geholpen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Firmino en Salah werden door Ajax ook behoorlijk goed uit de wedstrijd gespeeld. Van het supertrio van Liverpool was alleen Mane echt gevaarlijk. Ik vind dat de verdedigende organisatie on-Ajax goed was.
1 -1
Ajax27
Mooi perspraatje... het werkelijke verhaal:
Liverpool wordt sowieso 1e of 2e in de CL poule. Door het zware programma kijkt hij waar hij zijn spelers kan sparen. Je staat voor, het was niet noodzakelijk om te winnen... dus alleen maar mooi meegenomen. Dus, B-elftal it is.
0 -2
ram
Ik vond het eigenlijk superlogisch dat Klopp dit deed. Door de countermogelijkheden, door de voorsprong en door het zware programma. Verbazing hierover snap ik dan weer niet.
3 -2
Simon1
Nee, dit is allemaal selectieve zelfkastijding waar wij Nederlanders last van hebben als "ons cluppie" niet wint.

Vooropgesteld vond ik de wissels alles behalve minder dan het "supertrio", vond ze zelfs dreigender in die fase van de wedstrijd, wat wellicht ook werd veroorzaakt door vermoeidheid van onze spelers.

Als je vanuit een positief perspectief kijkt naar de wissels, kan je ook denken dat Klopp er niet op gerust was dat het 0-1 zou blijven én dat hij daarom gebruik wilde maken van de vermoeidheid van de Ajax spelers door een 0-2 te scoren.
0 0
ram
Ik snap je eerste alinea niet. Waarom zeg je dat?

Ik ben het niet helemaal eens met je tweede alinea en in principe zijn wissels natuurlijk minder dan de beste aanval ter wereld (in principe).

Derde alinea: zo kun je het ook zien inderdaad. Prima. Maakt het uit? Ik vond het wisselen van de hele aanval niet gek; hoe je het ook uitlegt.
0 0
Simon1
eerste alinea gaat erover dat wij als Nederlanders en in dit geval Ajacieden altijd zo snel onszelf neerhalen door te stellen dat Klopp dit deed omdat wij niet goed genoeg waren. Dat bedoel ik met selectieve zelfkastijding.

Je tweede opmerking over mijn tweede alinea snap ik je punt, maar ben ik het ook niet met jou eens. Natuurlijk zijn Mané, Salah en Firmino in principe beter, maar als ze minder presteren en de bankzitters laten wel betere prestaties zien (vorm) dan kan het zijn wat ik bedoelde. op Mané na, vond ik het aanvallende supertrio nogal; "Meeeh". Leek eigenlijk nergens op in vergelijking met voorgaande jaren.

Nee maakt niet uit, maar is reactie op onze selectieve zelfkastijding. We dwongen wellicht zelfs die wissels af door ons betere spel.
1 0
ram
Ah, okay, op die fiets. Nou ja; volgens mij deed ik niet aan "selectieve zelfkastijding" in ieder geval, haha.

En Salah en Firmino waren inderdaad niet geweldig.
1 0
Simon1
Klopt was niet naar jou gericht.

Vraag me af wat het is met Salah. Twee jaar geleden weergaloos en sindsdien niet meer hetzelfde.
0 0
ram
Snap ik.

En volgens mij valt het wel mee met Salah hoor!
Hij was gister een beetje afwezig maar volgens mij staat ie dit jaar op 6 goals uit 5 potjes ofzo.
En vorig jaar was ie ook gewoon goed. Het was misschien ietsje minder en het lijkt, misschien, nog veel minder omdat Mane beter is geworden.
1 0
nuff-said
Hun voorste 3 konden niks verrichten, daarom haalde hij ze eruit. Dat zegt ie en ja ik ben et ermee eens. Ze hadden niks gecreerd tot dat slemiele eigen goal
1 -1
Biss
Haha wat betreft Salah heb je misschien gelijk, die heb ik ook weinig gezien. Maar eerlijk is eerlijk, Mane heeft toch een paar hele goede momenten gehad hoor, daar druipt de klasse af.

Ik denk voor onze Nous een hele zware maar leerzame avond is geweest. Als dan uiteindelijk je directe tegenstander gewisseld wordt, moet dat wel goed voelen natuurlijk.
3 0
Simon1
Eens Mané wel, maar wellicht is Klopp zijn ervaring dat de combinatie Mané met twee van de wisselspelers niet goed samengaat.

Voor ons is heel veel speculeren, dat die ik in bovenstaande ook met als bedoeling een ander perspectief te geven. Wat werkelijk de beslissing van klopp is zullen wij nooit weten.
0 0
MK77
Voor Nous en voor Perr. Ik vond trouwens dat zeker in de eerste helft de tactiek uitermate goed functioneerde en goed ingevuld werd. Dat de tweede helft iedereen op was (ook aan de kant van Liverpool) vind ik niet zo gek als je het tempo zag
0 -1
Sanalologo
De 3 aanvallers die werden gebracht kosten ook gewoon bij elkaar een slordige 70 miljoen. Waren geen veredelde jeugspelers.
2 0
kampioen2010
Die Minamino is een aardige speler, viel goed in.
4 -1
Simon1
Veel arbeid, weinig resultaat, als je het aan mij vraagt.
0 -1
AFCAsphere
Vind je het gek? Klopp is toch ook niet de trainer die zijn team bijzonder aantrekkelijk laat spelen. Sowieso niet gisteren. Bij Liverpool draait het vooral om druk zetten, fouten uitlokken en regelmatig counteren. Op het middenveld staan alleen maar jongens die fysiek sterk zijn of veel meters kunnen maken, terwijl Minamino meer een creatieve, lichtvoetige speler is die heel sterk is in de kleine ruimte. Eigenlijk past hij niet bij de manier waarop zijn team speelt.
0 0
Adam24
Zo zeker! Ik dacht shit daar komt Shaqiri, maar die heb ik vrijwel niet gezien.
1 0
ram
Grappig. Ik dacht dit juist bij Jota en niet bij die twee. Shaq inderdaad niet gezien en Mino vind ik gewoon niet zo'n hele goede speler.
0 -2
AFCAsphere
Als je Minamino niet zo'n hele goede speler vind dan heb je duidelijk wat van hem gemist bij Salzburg. Ik weet niet of hij matched met Liverpool. Hij is een hele frivole, lichtvoetige speler, terwijl er bij Liverpool voornamelijk harde werkers en lopers op het middenveld staan. Hij zou veel beter passen bij Bayern of Leipzig.
0 0
ram
Klopt; ik ken hem alleen van Liverpool en daar is het nooit veel soeps.

Maar het zou me verbazen als ie wel het niveau van een topclub gaat halen. Dan zie ik veel liever Jota. Maar goed; ik kan het verkeerd zien. Dat moet de toekomst uitwijzen.
0 0