Klopp: 'Ajax heeft haar filosofie sindsdien iets veranderd'

BartVeenstra, 20-10-2020 om 07:55, 11695 views, Liverpool FC |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Liverpool-manager Jürgen Klopp kijkt enorm uit naar de Champions League-ontmoeting met Ajax van woensdagavond. Als trainer van Borussia Dortmund kwam hij Ajax al eens tegen in het miljardenbal, maar sindsdien is er in zijn ogen veel veranderd bij de Amsterdamse topclub.

'Een van mijn hoogtepunten van mijn tijd bij Dortmund waren zeker de twee wedstrijden tegen Ajax, dat is persoonlijk', zegt hij op de officiële website van Liverpool FC. 'Ajax heeft sindsdien haar filosofie iets veranderd door het halen van wat ervaren spelers. Ze hebben Blind, Tadic, Promes en Klaassen gehaald. Ze hebben nu spelers die in het verleden al voor Ajax speelden en die mixen ze met erg jonge en veelbelovende talenten.'

Ajax wist in het seizoen 2018/2019 indruk te maken in de Champions League door het bereiken van de halve finale. Klopp is dat nog lang niet vergeten. 'Ajax kende toen een uitstekende Champions League-campagne, absoluut buitengewoon. De manier hoe Ajax toen speelde, wow! Helaas speelden we toen niet tegen elkaar. Het had gekund in de finale, maar dat gebeurde niet vanwege Tottenham. Nu spelen we wel tegen elkaar en daar kijk ik naar uit.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 12,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JordanAFCA
Klopp opvolger van Ten Hag?
1 0
Schip
Die kans is voorbij vrees ik, als die er ooit is geweest. Maar zou een ultieme trainer zijn voor AJax: bezeten op een goede manier, geeft veel energie aan de club, bouwt aan een aanvallende, agressieve speelwijze en is niet bang om jonge talenten te gebruiken. Bij Dortmund niet en zelfs bij Liverpool niet.

Maar goed, is niet reëel tenzij Ajax ooit nog in een soort permanente Europese super league uit gaat komen.
0 0
Danishdynamite
Beste trainer en bouwt ook echt een team op. Aan het begin van zijn Liverpool tijd had hij echt een verschrikkelijk team en nu zijn het allemaal wereldspelers (geworden). Vind zijn spel best lijken op wat Ten Hag graag zou willen, vooral wat hij met de backs doet. Dat zijn bij Liverpool ook gewoon aanvallende middenvelders en dan vanuit het middenveld wat realistischere spelers die gewoon heel veel lopen maar niet eens de beste middenvelders van de wereld zijn.
1 0
Soccerskins
Toch mooi om zoiets te horen van wat in mijn optiek de beste trainer ter wereld is op het moment.
10 0
ChrisMokum
Ik zou ook Klopp boven Guardiola kiezen. Hij kan met Manchester City 3 elftallen opstellen, en Klopp heeft nu al problemen achterin door het weg vallen van Van Dijk.
1 0