Voetbal in coronacrisis: Coronateller blijft oplopen bij AZ

JesseTH, 25-10-2020 om 18:30, 17257 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zondag 25 oktober

Coronateller blijft oplopen bij AZ

AZ is nog niet van het coronavirus af, allesbehalve. Eerder stonden de Alkmaarders al op een totaal van dertien spelers die het virus onder de leden hebben en in aanloop naar ADO Den Haag - AZ liep dat aantal op naar vijftien. 'AZ heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten', zo schrijft de club op AZ.nl. De wedstrijd van zondagavond tegen ADO gaat 'gewoon' door.

Zes spelers onterecht 'positief getest'

Zes voetballers zijn onterecht als 'positief getest' gemeld, zo schrijft de NOS zondag. 'Het bedrijf dat de coronatesten voor de KNVB uitvoert heeft dit weekend te maken gehad met een achterstand in het verwerken van de testen. Hierdoor werden zes voetballers ten onrechte als "positief getest" aangemerkt.' Het bedrijf dat de testen uitvoert, Eurofins, noemt het een samenloop van omstandigheden. 'Het testlaboratorium kampte met een technische storing waardoor de benodigde dubbelcheck "op een zeker moment niet correct is uitgevoerd".'

Drie nieuwe besmettingen bij PSV

PSV moet Denzel Dumfries, Timo Baumgartl en Joël Piroe missen tijdens het uitduel met Vitesse. Zij zijn allemaal positief getest op het coronavirus, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Daardoor missen de Eindhovenaren zes spelers door het coronavirus. Eerder waren Pablo Rosario, Cody Gakpo en Maxime Delanghe namelijk al positief getest op COVID-19. 

Zaterdag 24 oktober

Speler van VVV-Venlo besmet met coronavirus

Een speler van VVV-Venlo is besmet met het coronavirus, zo maakt de Limburgse club zaterdag bekend. Vanwege de privacyregels maakt VVV-Venlo niet bekend om welke speler het gaat. De speler gaat wel in quarantaine en mist het duel met Ajax van zaterdagmiddag. Bij VVV-Venlo is het de eerste coronabesmetting tot zover bekend.

Vrijdag 23 oktober

Schmidt pleit voor tijdelijke stop interlands

Roger Schmidt, hoofdcoach van PSV, pleit voor een tijdelijke stop van het interlandvoetbal. De oefenmeester ziet hoe eenieder zijn uiterste best doet om besmettingen met het coronavirus te voorkomen, maar de oproepen voor de nationale teams helpen daar niet bij. 'In de huidige situatie met het virus moeten we nadenken of het echt zin heeft om spelers in een situatie te brengen, waarbij ze naar andere landen reizen en het virus mogelijk verspreiden. Nu het deze kant op gaat en steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalteams, denk ik dat het geen zin heeft interlands te spelen', aldus Schmidt tegenover De Telegraaf.

KNVB wil 'vals-positieve' tests voorkomen

De KNVB wil zo snel mogelijk een positieve test van een profvoetballer nog een keer analyseren. Dat heeft de bond medegedeeld in een brief aan alle voetbalclubs, zo meldt het Algemeen Dagblad. Op die manier wil de KNVB het aantal 'vals-positieve' spelers verminderen. 'Wij vinden dat er alles aan gedaan moet worden om het aantal foutieve uitslagen zo laag mogelijk te houden", schrijft de bond. Vorige week werden nog drie medewerkers van sc Heerenveen vals positief getest. 

Woensdag 21 oktober

Opnieuw positieve tests bij PSV

Wederom zijn er spelers van PSV positief getest op het coronavirus, zo meldt de Eindhovense club op haar Twitterkanaal. Dinsdagmiddag werd al bekend dat Eran Zahavi positief is getest op het virus en daar zijn woensdagmiddag Cody Gakpo, Pablo Rosario, Maxime Delanghe en twee stafleden bijgekomen. Hierdoor missen Zahavi, Gakpo en Rosario de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tegen Granada CF. 

Dinsdag 20 oktober

Dertien spelers testen positief bij AZ

Er is een ware golf van het coronavirus uitgebroken bij AZ. In een eerder stadium werd er al bij vijf spelers vastgesteld dat zij het coronavirus onder de leden hebben, maar dinsdag kwamen er daar nog eens acht bij. In het totaal hebben nu dus dertien spelers van AZ positief getest op het virus, zo meldt de club via de officiële kanalen. Donderdagavond speelt AZ tegen Napoli in de Europa League en dat duel gaat voorlopig door. De Alkmaarders reizen woensdag af naar Napels en alleen de lokale autoriteiten aldaar kunnen het doorgaan van de wedstrijd nog tegenhouden.

Duel Napoli - AZ op losse schroeven

Donderdagavond staat het Europa League-duel tussen SS Napoli en AZ op het programma, maar het is allerminst zeker of de wedstrijd doorgaat. De club uit Alkmaar heeft opnieuw een corona-uitbraak binnen de selectie, zo meldt de Noord-Hollandse club op haar website. Onder anderen acht spelers uit de A-selectie zouden positief zijn getest. Vrijdag bleken al negen mensen besmet te zijn, van wie vier spelers. AZ voert op dit moment overleg met de KNVB, GGD en de UEFA over het al dan niet doorgaan van het duel van donderdagavond.

Napels wil wedstrijd met AZ afgelasten

De gemeente Napels wil de Europa League-wedstrijd van donderdag tussen SS Napoli en AZ afgelasten, zo zegt Ciro Borriello tegenover Sport Mediaset. 'AZ moet in quarantaine worden geplaatst en de wedstrijd moet worden uitgesteld', aldus het gemeenteraadslid van Napels. Toch denkt Borriello dat de wedstrijd doorgaat ondanks de coronabesmettingen bij de club uit Alkmaar. 'Kortom, hier gaan we weer. De wetten van de staat enerzijds, die van voetbal anderzijds.'

Maandag 19 oktober 

Valse positieve tests bij Heerenveen

SC Heerenveen heeft toch geen besmettingen binnen de club, zo meldt de Friese club via haar officiële kanalen. Zaterdag werd bekend dat sc Heerenveen drie positieve tests had binnen de club, maar deze resultaten blijken nu negatief te zijn. In één van de laboratoriumsystemen was een storing aanwezig en dit resulteerde in positieve testresultaten. Op basis van nieuwe testresultaten bleek niemand besmet te zijn. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MarLuuk76
Blijft bizar zelfs CDC geeft aantoonbaar toe in hun eigen documenten aantoonbaar niet over een geïsoleerde versie van sars cov 2 te bezitten. Lees sara cov 2 is niet 1x aantoonbaar gemaakt ondanks alle overleden mensen. Waar in hemelsnaam zoekt die PCR test dan naar?. Je wordt dus wel of niet aangemerkt als corona patiënt. Maar het geen het zou moeten detecteren is nog nooit aantoonbaar gemaakt en bestaat niet eens. Toch bizar dat dat gewoon gemeld wordt. Maar dat mensen nog steeds hier geen vragen bij bedenken.
4 0
Ajax1969
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/grows-virus-cell-culture.html
Ik lees hier iets anders.
0 0
sucre
Schande met die vals-positieve testen!!
4 0
mgtow
Tja. De uitvinder van de test heeft al gezegd dat het voor dit doel niet bruikbaar is. Gek hé dat die test dan de betrouwbaarheid heeft van een Russische mail order bruid.
4 0
insectenverdelg
ZouAntpnt mbt de CL er 1 van zijn geweest?
0 0
JOHANisGOD
Geen Götze
Geen Dumfries
Geen Malen
1 -1
goajaxgo
Toch heb ik het idee dat PSV dit gaat winnen. Extra motivatie om het beste ervan te maken tegenover onderschatting. Beetje het AZ-Napoli scenario.
Hoop natuurlijk op puntenverlies voor onze Eindhovense vrinden.
2 -1
markk
Dus PSV uit zonder Dumfries, Gakpo, Rosario, Baumgartl, Zahavi, Teze, Delanghe en Piroe tegen een fitte Vitesse selectie?
2 -2
mickey2602
Wat hieronder al gezegd is,Teze en Zahavi er blijkbaar weer bij,Tannane er niet bij en bovendien heeft Vitesse ook een aantal coronagevallen in de selectie.
0 -1
AFCAwooz
Op voetbalzone las ik dat teze en zahavi weer kunnen spelen.
0 -1
Huntelaar020
Niet helemaal,
En belangrijker tanane geschorst...
3 -1
mgtow
Dreizehn-null
2 -1
mgtow
Discipline van een verzopen druif daarzo in Eindhoven.
0 -1
Bky
Of we zitten corona te bestrijden met maatregelen die vanaf het begin al niet werken.
1 -1
mgtow
Dus lockdown? En alles en iedereen wat zonder toestemming naar buiten gaat aanpakken? Zoals China deed?
0 -1
Bky
Nee. Een lockdown heeft zoveel negatieve gevolgen dat het niet opweegt tegen de baten die je er van krijgt.
1 -2
DeWijsneus
Wat zou jij doen?
1 -1
Bky
Zijn we al te laat mee, achteraf heeft Duitsland de goede beslissing genomen door maximaal in te zetten op ventilatie. Dat betekent zowel systemen in place brengen als mensen duidelijk maken hoe belangrijk dat is. Rutte zit nog steeds iedereen te vertellen dat we onze handen kapot moeten wassen terwijl het dus een airborne virus is, de nadruk op ventilatie wat tig keer belangrijker is wordt niet benadrukt. Van Dissel had het een maand geleden even snel in zijn presentatie gedrukt, maar verder werd er ook niets over gezegd.

Daarnaast moeten we af van de schuldaanwijzing, "die groep is besmet dus die hebben zich niet aan de regels gehouden". Dat is gewoon niet waar, als jij voor een langere tijd in een ruimte bent met een besmettelijk persoon of waar een besmettelijk persoon net voor een langere tijd is geweest en die ruimte is niet goed geventileerd, dan raak je zelf dus besmet, of je nou 1.5 meter afstand houdt of niet.

Wat ik zal doen is in ieder geval de nadruk gaan leven op het ventilatieverhaal. Ramen moeten om de 15 minuten open en mensen moeten snappen waarom het belangrijk is. Mensen moeten zelf kunnen zien of ruimtes wel of niet goed geventileerd zijn. Restaurants en horeca zouden weer open kunnen als daar aantoonbaar goede ventilatie aanwezig is.
2 -1
DeWijsneus
Boeiende suggestie. Ben er zelf niet in thuis verder, heb mijzelf er niet in verdiept. Vrees dat de eerst volgende grote beslissing namelijk een algehele lockdown gaat worden.
1 -1
mgtow
Dus in feite het verhaal van Maurice de Hond volgen? Hij hamert op het belang van ventilatie en eventueel de aanschaf van luchtreinigers. En het frappante is dat hij dat al maandenlang aan het verkondigen is.
1 -1
JOHANisGOD
Aldus Maurice de Hond.
2 -1
Bky
Je kan gewoon kijken waarom Duitsland het onder controle heeft en wat zij dus anders doen dan de landen waar het wel mis gaat.

Ten tweede, wat wil je met je comment zeggen?
1 -3
JOHANisGOD
Wat ik wil zeggen is dat ik Maurice de Hond hoor.
1 -1
foensai
En misschien daarnaast eens kijken hoe Denemarken het doet. Ventilatie is hier in Nederland het ondergeschoven kindje. Iets zegt mij dat Nederland hier niet aan wilt (geen idee welke reden) maar het Ventilatie onderzoek op scholen wat maanden geleden goed en gedegen zou worden onderzocht en worden uitgelegd is NIET gepresenteerd.... Why?
1 0
fanforeffer
Schmidt heeft gelijk ,een reisverbod zal veel leed beperken.
5 0
Duif63
Dat riep ik in september al. Geen interland voetbal dit seizoen. Voegt sowieso al weinig toe en in deze Corona tijden al helemaal niets.
9 -3
MK77
Al helemaal omdat het dat gedrocht van een Nations League is
3 0
DonAdam
Reizen wordt afgeraden, want reizen verhoogt de kans op besmetting; daarom wordt thuiswerken aangeraden. Aangezien niemand, behalve wat internationale voetbalbonden, baat hebben bij interlands, lijkt het mij meer dan zinnig om een interlands af te lasten.
5 0
Juichtoon
Ja dat zat eraan te komen. Jarenlang houden de Eindhovenaren spelers thuis ipv af te staan aan Oranje. Dit is thuishouden 2.0. Kunnen ze zich mooi op de competitie focussen zoals ze al jaren doen.
Hopelijk trapt niemand hierin.
2 -6
Kuningast
Hij heeft toch gewoon gelijk?
1 0
insectenverdelg
De focus op de EL ia ook al jaren ver te zoeken iig.
3 -2
aietos
Jorn Lukaszczyk in gesprek met met biochemicus Mario Ortiz en ondernemer in clinical trials Lars Admiraal over hoe de Corona PCR-test dé bron is van de huidige ellende. De besmettingscijfers, het reproductiegetal, de prevalentie, de krapte in zorgcapaciteit en de ziekenhuisdiagnostiek, dit alles komt door de PCR test.
https://youtu.be/Xv2ktaXZOBk
1 -4
Joseph
Na dit filmpje willen ze graag dat ik kijk naar filmpjes over de aarde die plat is..

Begrijp jij dat nou??
5 -3
Deepblue
Iedere wetenschapper begrijpt en weet dat de PCR test niet is opgezet voor diagnostiek. Met hoge cycli (>35) ook waardeloos voor andere doeleinden.
1 -1
mgtow
Complotgekkies bij de knvb!
0 -1
FUBAR
Klinkt misschien gek maar als je de hele selectie bewust geïnfecteerd had (onder streng medisch toezicht) in de lange corona stop dan was je nu een stuk beter af geweest.
0 -1
OdjePils
Pfff wat een debieltje ben jij! Haal dat ‘misschien’ maar weg!
0 0
Duif63
Nee Donald, zo werkt het niet.
2 0
DonAdam
Dit klinkt niet gek, dit klinkt krankzinnig.
1 0
Oeroeboeroe
Als je er vanuit gaat dat je het niet 2 keer kunt krijgen klopt dat... maar dat is het vervelende je kunt dus wél voor een 2e keer geïnfecteerd raken. Het enige dat je bereikt is dat je de kans hebt dst er iemand chronische klachten door houdt.
1 0
AFCAjax
klinkt neit gek, dat deden ze ook met de mazelen wat een veel hogere IFR heeft als conrona
0 -1
mgtow
Psc geeft toch nooit volle bak in de EL.
1 -1
oudzuid2
wat doen al die voetballers dat ze aan de lopende band corona krijgen? ik ben voorzichtig maar sport ook gewoon, doe boodschappen, zie m'n familie etc. je zou zeggen dat die gasten extra voorzichtig zijn
0 0
DonAdam
Die gasten zijn begin 20, dus hebben een onderontwikkelde frontaalkwab, waardoor zij impulsief zijn en nauwelijks verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Zij zijn niet bang, want ze zien het gevaar niet Het is ook lastiger voor jonge mensen om het voordeel op lange termijn te verkiezen boven snelle bevrediging. Omdat ze beroemd zijn en veel geld hebben, staan ze bloot aan verleidingen, zoals een lopende band aan mooie, gewillige jongedames, die jij niet hebt. Daarnaast zijn ze 18 , dus het staat ze vrij te doen wat ze willen.

Kortom, het is makkelijk - zelfs wetenschappelijk - te verklaren.
0 0
Terugnaardemeer
Grote verschil met jou is dat zij voortdurend getest worden. Grote kans dat zij zonder die testen ook niet beter zouden weten dan dat ze voorzichtig genoeg zijn.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat het grootste gedeelte van Nederland al corona heeft of heeft gehad maar er weinig last van heeft of heeft gehad. Dat nu sommige voetballers positief zijn komt door het vele onderlinge contact, contact met mensen die werkzaam zijn in de voetbalwereld of bij een club, vrienden, familie, sponsorcontacten, contact met pers, etcetera. Ze zullen er bijna allemaal vrij weinig tot geen last van hebben. Tenminste ik heb nog van geen enkele voetballer gehoord dat ze echt ziek er van zijn geweest en ook niet gezien dat wanneer ze terugkwamen de gehele conditie naar de knoppen was. Komt gewoon veel meer naar voren door het vele testen. Dit is ook goed want dan weten we waar de besmetting zit en op die manier kan verdere besmetting worden voorkomen en vertraagd. Zo wordt toch de besmetting van zwakkeren en ouderen voorkomen.
4 0
Weswess
Spelers zullen zeker voorzichtig zijn.
Maar je kan besmettelijk zijn zonder het te weten, mensen zonder klachten of symptomen (wonderbaarlijk genoeg bij 99% van de voetballers het geval geweest).

In mijn ogen is het gewoon gekkigheid voor een virus.
3 0
mgtow
Als je hijgt dan gaan de aërosolen verder dan 1.5 meter.
1 0
Koscar
Jezus wat een gezeik gaat dit worden komende periode zeg. Houd mijn hart vast dat Ajax een half team mist als ze in de CL een belangrijke pot moeten spelen. En alleen Antony is al een ontzettende aderlating. Hele voetbal is Russisch roulette zo.
6 0
Spectre
Je kan door een besmettingsgolf in je selectie zomaar alles missen he, titel, beker, overwintering CL. Het gaat grotendeels een kwestie worden wie het langst zn selectie clean en fit houd
1 0
Hollister
Wij hebben er ondertussen ook al minimaal 15 a 16 spelers gehad met Corona..
Eigenlijk is het absurd dat het voetbal mag doorspelen, puur vanwege de financieen ... het is eigenlijk heel onverantwoord.. van mij mag het er er 2 a 3 maanden uitgegooid worden. Dan heeft vooral PSV een enorm probleem
1 -1
Bensco
Het is ook geen eerlijk speelveld meer vind ik. Kun je verplicht met B elftallen gaan zitten spelen omdat je halve selectie Corona heeft opgelopen.
0 0
Kingoffdatoilet
Dan kunnen wij dus gewoon een elftal opstellen en alles spelen ja
0 0
Aspers73
Hopelijk krijgen die spelers het niet meer...eigenlijk hadden ze elkaar allemaal in de zomer moeten aansteken.
1 0
Joker
En maar door voetballen met zijn alle, code rood oranje etc telt niet voor voetballers want ze worden getest..
Als er een beroepsgroep percentueel veel gevallen heeft zijn het voetballers..

Maar goed mondkapje is belangrijker voor het gepeupel, 59 procent van de besmetting vind thuis plaats volgens rivm niemand die daar op hamert..

Ik ben te simpel
2 -2
DonAdam
Blijkbaar, maar dat geeft helemaal niets, want jij hoeft de moeilijke beslissingen niet te nemen. Je hoeft alleen te stemmen en te klagen omdat de Overheid af en toe een beslissing neemt die achteraf niet de beste was geweest.
1 0
Deepblue
Er gaat ook bijna niemand dood.
4 0
DonAdam
Je hoeft ook niet dood te gaan om de rest van je leven last te houden van kwalen, bijvoorbeeld van je hart.

Neem onze Daley. Weet jij waarom hij een ICD geimplanteerd heeft gekregen? Omdat hij een ontstoken hart heeft gehad. En weet jij wat corona met een gezond sporthart (of longen of hersenen)kan doen? Voila!

Er is in de VS inmiddels onderzoek gedaan naar topsporters van gemiddeld 19 jaar oud. Die jonge mensen hadden nauwelijks klachten, maar wel littekenweefsel op hart en longen.

Overigens is de belasting van de ziekenhuizen een enorm probleem, met alle gevolgen voor het personeel, waaronder burnouts en besmetting, maar ook daar zie jij niets van.

Dus slaap lekker!
0 0
Deepblue
Overbelasting grotendeels door bezuinigingen ja. Stond jij ook te klappen op je balkonnetje? Sliep je daarna wel lekker?
0 0
Joker
Het gaat mij om de tegenstelling, horeca dicht amateur sport dicht,
reizen verboden. Daar waar in verhouding de meeste gevallen zijn blijft alles open en doorgaan.

Als twee procent van mijn bedrijf besmet kan ik op slot.

Check RIVM 59 procent van besmetting vind thuis plaats, 10 procent door visite, bijna 10 procent in verpleeghuis daar doen we niks aan, maar o wee als je zonder muilkorf een winkel in loop
3 0
Spectre
Ik denk dat teveel mensen toch op visite gaan omdat ze hun contacten toch willen onderhouden, en omdat ze voor hun gevoel anders helemaal niks meer hebben. En je weet zelf wat de gedachte vaak is, dat het altijd bij een ander is.
1 0
Radie125
Specialiteit van het huis Kaas met Corona. Lekker man.
0 0
oudzuid2
13? kolere zeg.. je mag hopen dat het bij Antony blijft morgenavond
2 0
JariJari
Nieuwe taktiek AZ voor uitwedstrijden: Zoveel besmettingen in je selectie voor uitwedstrijden dat de lokale authoriteiten de wedstrijd verbieden je regelmentair wint met 0-3.

Ik duim ervoor, come on Napels, ban die match en boem UEFA puntjes voor ons!
1 0
Redrum
Arne Slot:"Ik zie het als een compliment dat we zoveel besmettingen in onze selectie hebben. We worden duidelijk heel serieus genomen door het corona-virus."
1 -1
rood-wit-hart
Zou die ene droeftoeter z'n spandoek met "Ajax = Corona" nog op zolder hebben liggen?
2 0
Spectre
Ja zo heb ik ooit is een spandoek gezien in een boek over de klassieker meen ik met de tekst Ajax = kanker. Die mensen hebben zo'n obsessie voor Ajax dat ze zonder nadenken schaamteloos een ziekte of virus koppelen aan Ajax. Praat met een feyenoorder over een feyenoord wedstrijd en het gaat binnen no time over Ajax.
0 0
Kuningast
Waarschijnlijk slaapt hij daar nog elke avond in onder zn favoriete brug.
1 0
ajax1981
Gaat AZ toch viraal
10 0
DT10
Onderlinge resultaat AZ-Corona: 0-4
3 0
OdjePils
Dan wint AZ op onderling resultaat...
0 0
mgtow
Daar in Alkmaar is het zo'n winderig zootje dat je toch wel verwacht dat de aërosolen direct wegwaaien en toch krijgen ze het voor elkaar...
4 0
Libero
Ze trainen in Wijdewormer, maar da's net zo goed een windhoek.
0 0
Amp
Ze hebben daar in alkmaar een te grote bek is het afgelopen half jaar wel gebleken, dus die aërosolen vliegen er alsnog in, ondanks alle wind ;)
2 0
RuffRhythim
Terwijl ze zelfs een heel dak hebben weggehaald om die aerosolen beter te kunnen laten wegwaaien maar toch...
7 0
Frank1978
:-)
1 0
AlexIbarra
Waren hun tijd ver vooruit inderdaad. ;)
2 0
Redrum
Toch weer te lang met elkaar in de gym lopen zweten.
1 0
Lane 8
Toch wel eng, az met al die gevallen heeft tegen vvv gespeeld, wie staat er volgend weekend op het programma? Jep..
1 -1
Redrum
AZ has angered the Gods.
5 -1
mgtow
Karma is een kech. (zeg ik dit zo goed Mocrodammer?)
0 -1
Lazell
Stel je voor dat ze nu in de CL zaten met hun smalle selectie... Dat werd 7-0 als ze tegen Liverpool of Atalanta moesten.
1 0
Redrum
Zelfs een fit AZ is tegenwoordig al niks meer waard. Tot nu toe nog niks gewonnen in de competitie en ze hebben nog geen één fatsoenlijke tegenstander gehad. De wijze waarop ze steeds punten verspelen is redelijk bizar, maar dat hebben ze blijkbaar over zichzelf afgeroepen.
3 -1
Boer Gijs
Az komt eindelijk een keer positief in het nieuws
11 0
CaptainDavy
Maandenlang janken over de CL en dan begint het Europese seizoen en hebben ze allemaal corona. Wat een prutsers daar zeg.
8 -1
AlexIbarra
"Alkmaarse smetlijers niet welkom in Napels."
3 0