Nieuwe instructies arbiters Premier League na ophef

NickOoms, 30-09-2020 om 08:40, 2490 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De Premier League heeft besloten dat scheidsrechters per direct nieuwe instructies meekrijgen, zo meldt Voetbal International. Afgelopen weekend ontstond er namens de spelers en trainers van diverse clubs veel ophef over de vernieuwde handsregel. Reden genoeg voor de organisatie om in te grijpen.

Afgelopen zaterdag en zondag zijn er in de Premier League twee discutabele penalty's gegeven na een handsbal van Joel Ward (Crystal Palace) en Eric Dier (Tottenham Hotspur). Volgens velen konden beide spelers er niets aan doen en na veel ophef heeft de organisatie besloten om de regels per direct aan te passen.

De arbiters moeten vanaf heden niet blind de regels toepassen. 'Vanuit de Premier League is de scheidsrechters gevraagd om meer subjectief naar situaties te kijken en niet blind de regels toe te passen. Arbiters moeten meer rekening houden met de afstand en dus de tijd die een speler heeft om hands te voorkomen.'

Nieuwe instructie VAR

Naast de nieuwe instructies rondom de handsregel is er bij de VAR ook een kleine aanpassing. 'Scheidsrechters moeten aan de zijkant van het veld na ingrijpen van de VAR niet langer enkel acties terugkijken in slowmotion, maar de beelden moeten ook op werkelijke snelheid afgespeeld worden om een beter gevoel te krijgen bij de situatie.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Kijk een bond die na kritiek evalueert en ingrijpt. Deden ze dat in Nederland maar inplaats veren in hun eigen reet te steken.
0 0
RuffRhythim
En hier gaat dat weer maaaaaanden duren vrees ik....
0 0
appiehappie
Daar kijkt men in de spiegel en hebben door dat verstand de boventoon moet voeren.
2 0
Bky
Ook daar hebben ze een KNJB!!1!
0 0
Joseph
En als ze dan ook even naar de andere sporten kijken, kan het misschien ooit nog wat worden met die VAR.
3 0
EuforischeRealist
Ze worden heeeeeeel langzaamaan wakker...
5 0
Rondo64
Nu de eredivisie nog
5 0