Emanuelson: 'Ik ben op een leeftijd dat ik denk: wat wil ik?'

NickOoms, 29-09-2020 om 12:10, 3796 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Urby Emanuelson weet nog niet of hij zijn voetbalcarrière bij FC Utrecht zal beëindigen of dat hij nog een stap naar een andere club wil maken, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Op dit moment bevalt de rol als mentor goed voor de oud-Ajacied.

Emanuelson heeft het erg naar zijn zin bij FC Utrecht en twijfelt dan ook om in de toekomst te vertrekken. 'Ze willen bij Utrecht dat ik na mijn carrière bij de club blijf. Dat zie ik ook zitten en dat lijkt mij zelfs aantrekkelijk, maar ik wil ook nog wel gewoon voetballen.'

Voor Emanuelson is het dus de komende tijd de vraag wat hij wil gaan doen. 'Misschien dat er nog wel een club is die denkt: hij is vrij, wij nemen hem. Ik ben op een leeftijd dat ik denk: wat wil ik? Kies ik voor bijvoorbeeld een club als RKC, waar ik elke week speel? Of ga ik toch voor Utrecht, waar ik niet altijd speel, maar waar ik die mentorrol kan vervullen? Dat zullen we de komende tijd uit gaan zoeken.'

Mentor

De oud-Ajacied ziet zichzelf als een mentor voor de selectie van FC Utrecht. 'Niemand van de medespelers wil dat ik wegga, haha. Ik speel misschien niet vaak, maar ik ben een volwaardig lid van de selectie. Met jongens als Davy van den Berg praat ik veel. En met Gyrano Kerk ook. Dat zijn jongens die ik wat kan leren.'

Scoor nu alvast je WZAWZDB-muts voor de winter!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElPistolero9
Snel dit bericht verwijderen voordat Marc het leest
0 0
AlexIbarra
Urby hoort Klaassen en Klaiber voorbijkomen en denkt: ik geef ook ff aan dat ik vrij ben.
Begrijpelijk. ;)
1 0
jutter
Mentor Emanuelsson die spelers, al zijn die maar van Utrecht, nog wat wil leren,, het moet niet gekker worden. En dat voor een speler die voor zijn komst naar dat Utrecht bij Sheffield Wednesday in het Championship slechts één schamel uurtje heeft meegespeeld (in een héél seizoen wel te verstaan!!).
0 0
Ismael Urzaiz
Blijf het bizar vinden dat het verval bij jongens als Emanuelson, Anita en van der Wiel zo groot is dat ze nu alleen bij degradatiekandidaten kunnen spelen.
2 -2
GVR
Emanuelson en Anita zijn nooit échte toppers geweest. Urby had altijd al veel verhalen, maar op het veld was het van een heel ander niveau. Van der Wiel had veel meer uit zijn carrière kunnen halen denk ik.
1 -10
AlexIbarra
Emanuelson was niet zo gek, miste natuurlijk wat pit maar vrij goed overzicht als voormalig middenvelder, goede trap in zijn linker, goed loopvermogen.
Een soort linksbenige Mazraoui met iets meer techniek. Kon ook nog op meerdere posities uit de voeten.

Urby brak door vlak na Maxwell dus de lat lag toen erg hoog. Als hij ergens tussen Duarte en Dijks in had gezeten, zouden we hem positiever onthouden denk ik. ;)

Hij miste wel de scherpte en onverzettelijkheid om het in de echte top te redden als verdediger, hopelijk gaat Nous dat nog wel ontwikkelen.
0 0
Ferd
Emanuelson was wel zo gek. Die kan niet verdedigen. Leuke middenvelder, maar als verdediger drama.
0 0
Ron403
Veel verhalen? Dit is 1 van de meeste bescheiden jongens die er is, altijd al. Hij was een ontzettend goede speler voor Ajax alleen was hij soms te wisselvallig en misschien ook te lief. Pak dat seizoen er maar eens bij met die goals tegen AZ, Feyenoord en PSV.
8 -3
johnantoni
Emanuelson deed mee. Niet meer dan dat. Viel nooit op.
1 -8
jutter
Dat was an sich minder erg dan de waslijst aan kapitale fouten die hij in zijn periode bij Ajax heeft gemaakt. Je kan er zonder twijfel talrijke videos in zijn geheel mee vullen, of een heel dik boekwerk. Ik ben altijd heel erg kritisch op Veltman geweest, die had ook een enorme foutenlast, maar allemaal nog net iets minder dan onze Urby. Ze zijn beiden opgegroeid bij een Ajax dat een stuk minder was dan het huidige, dat gold overigens voor meer zwakke voetballers zoals van Rhijn,bijv., maar ze hebben Ajax erg veel geld gekost door hun vaak grote fouten. Ajax had in die tijd ook weinig keus omdat de kas bijna altijd leeg was, i.t.t. vandaag de dag dus. Was dat toen ook het geval geweest hadden genoemde spelers normaliter nooit in aanmerking gekomen voor Ajax 1, dat lijkt mij geen moeilijke conclusie!
1 0
Ron403
Selectief geheugen denk ik: https://www.youtube.com/watch?v=OU3cC-DnxUk
6 -3