Letsch: 'Hadden minimaal gelijk moeten spelen'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 13:10, 4684 views, FOX Sports |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Vitesse-trainer Thomas Letsch is trots op de manier waarop zijn ploeg zaterdagavond heeft gespeeld tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA hadden de Amsterdammers het lastig tegen Vitesse. Dat Ajax uiteindelijk wel won, vindt Letsch dan ook niet terecht. 

‘Ik denk dat we trots kunnen zijn op de manier waarop we hier hebben gespeeld. We controleerden vooral aan het begin van de wedstrijd, maar het resultaat is natuurlijk wel teleurstellend’, stelt Letsch in gesprek met FOX Sports.

De trainer van Vitesse zag dat zijn onervaren ploeg het op belangrijke momenten in de wedstrijd liet liggen. ‘Op de belangrijkste momenten moeten we koel blijven en moeten we zorgen dat we onze kansen benutten. Bij het tweede tegendoelpunt moeten we slimmer verdedigen en misschien eerder een overtreding maken. Dat zijn belangrijke dingen in wedstrijden als dit. We hadden minimaal gelijk moeten spelen, maar winnen was hier ook zeker mogelijk.’

Tannane: 'Gedrag Ajacieden hoort niet in de voetballerij'

Vitesse-aanvaller Oussama Tannane sluit zich bij de woorden van zijn trainer aan, maar doet in gesprek met FOX Sports ook nog zijn beklag over het gedrag van enkele Ajacieden. ‘Ajax kennende, die vallen heel snel, ook al raak je ze niet aan. Vooral die Zuid-Amerikanen kunnen dat goed. Je hoeft ze alleen maar aan te raken en ze liggen gillend op de grond.’ 

Met name voor Nicolás Tagliafico, met wie Tannane in de clinch lag, had de Vitesse-speler weinig goeds over. ‘Ik raak hem niet eens aan. Hij viel huilend en twee minuten later loopt hij weer normaal. Het zijn trucjes, slim maar wel irritant. Het hoort niet in de voetballerij. Deze jongens willen je gewoon naaien met gele en rode kaarten. Dat vind ik niet kunnen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxhart
Kortzichtig gelul van Perez.
Ajax leidt al jarenlang zelf rechtsbacks op (Van Rhijn, Vd Wiel, Tete, Veltman, Dest, Mazraoui).
Nou lukt 't een keer niet om vanuit de opleiding een back-up te hebben, en is het meteen foute boel.
0 0
OdjePils
Tannane had er al allang af gemoeten. Maakt 5 overtredingen die geel waard waren, maar door het gemarchandeer van die waardeloze van Boekel mocht hij blijven staan!
0 0
Van Reenen
Letschie, voetbal zo ook maar tegen 010 en 040. Kijken of je van die clubs wel kan winnen. Je zal wel weer een andere tactiek hanteren aan de hand van je stratego poppetjes! Maar maak ons blij.
0 0
Ajacied33
Tannane moet niet zo janken en die Duitse trainer overdrijft. Er is maar 1 ploeg dat verdiende te winnen. Punt
1 0
RuffRhythim
Je kan merken dat die gasten nog nooit tegen Getafe hebben gespeeld....
1 0
MPAjax
vond het wel grappig dat hij met een bordje met rode en gele pionnetjes zat om de strategie qua positie te bepalen, zag er clueless uit
0 0
Redrum
Sommige mensen moet je gewoon niet laten interviewen. Tannane is zo iemand die je als club heel ver bij de microfoon weg moet houden.
4 0
DeMeervanweleer
Had dat dan gedaan.
0 0
JariJari
Durven ze dit te zeggen nadat ze ons een rode kaart aannaaien? Lol dwazen
1 0
Aeter
Wat lul je nou slap? Dat was gewoon de VAR man.
0 -1
PierreHeno
Die getatoueerde volleerde Vitesse ballerina ging met een prachtige schwalbe naar de grond waarmee hij duidelijk een overtreding van Alvarez op hem fake'de. Is dat zo sportief dan? Dat had na bekijken door de VAR tenminste ook geel verdient. Gebruik de VAR niet om op centimeters buitenspel te bepalen maar des te meer om al die schwalbes zwaarvte bestraffen. Schwalbe binnen de 16 moet rood worden en daarbuiten geel. Dat schoont het voetbal lekker op. Weg met die tot aan de nek getatoueerde mietjes die bij een zuchtje wind al ter aarde storten en gaan liggen rollen alsof ze Neymar zelf zijn. Volle strijd om de bal hoort bij voetbal. Schwalbes niet.
1 0
JariJari
Dan was het bij Nico gewoon de scheids.
Die gast vraagt toch om een kaart?
0 0
MK77
Wat betreft dat theatrale gedrag van Nico en het irriteren van Tadic en Blind.
Elke maar dan ook elke andere ploeg in Nederland en ook de rest van de wereld doet dit. Hypocriet gelul dat Ajax dan opeens het braafste jongetje van de klas moet zijn
0 0
EricAjax1
En wij hadden met 11 man moeten eindigen...
3 0
Schip
Ik vind de spelopvatting van Letsch echt een aanwinst voor de eredivisie, al is dat vrij bizar om te moeten constateren. Hij past immers de hollandse school toe voor een groot deel...Dit soort trainers hadden we vroeger met Ten Cate, Verbeek etc. Schmidt is van dezelfde soort. Nu hebben we Koster nog, die hoog druk zet, Streppel wellicht. Slot hang vaak genoeg wat meer terug. Ook zo jammer.

En wat Tanane betreft: hij is wel de laatste die moet klagen, omdat het een zelfingenomen ergerlijke klootzak eerste klas is. Maar het klopt wel dat Nico er een handje naar heeft theater te maken bij lichte overtredingen van een tegenstander. Ik kan er niet goed tegen en krijg plaatsvervangende schaamte. Nico is flink genoeg om wat te incasseren, doe dat dan ook. Uitdelen op zijn tijd vind ik geen probleem, al moet je dat wel doen als het nodig is en niet omdat je je niet in kan houden. Rijkaard en Wouters waren daar ook keihard in.

Verder vind ik karakters als Tanane en Bazoer wel erg dominant in de spirit van Vitesse: als het goed gaat, zijn ze hyped up, als het slecht gaat, gaan ze ruzie schoppen. Onvolwassen spelers beiden. Genoeg voetballende kwaliteiten, te weinig psychische kwaliteit.
9 0
AlexIbarra
Na de beuk van Tannane, die overdreven was maar idd niet in het gezicht, mocht zijn ploeggenoot Nico ook nog ff aan het vel van zijn hals vastpakken. Was gewoon rood maar hij komt er mee weg omdat Nico daarvoor al overdreven reageerde op de actie van Tannane, die ik trouwens ook een overtreding vond. Uiteindelijk kwam Vitesse daar dus goed weg.

Ze waren daarnaast zelf ook vooral met de scheids bezig.
Het mooiste vond ik een voorzet 2e helft waarbij een jongen van Vitesse net niet hoog of ver genoeg kwam om de bal goed te koppen. Dus hij schampt hem en de bal gaat een meter of 30 naast het doel richting achterlijn.
Die jongen liep vrij en er was geen kluts of duel, maar van de 5 of 6 Vitessespelers in beeld staken er meteen 4 hun arm op om een corner te claimen.

Gewoon een zeikend sukkeltje dus dit, al kan hij bij vlagen zeker aardig voetballen.
2 0
10Sneijder10
Hahaha! Wat een figuren. Vitesse is de opvang voor voormalige talenten met een steekje los.
Hoe kun je nadat je jezelf zo gedraagt anderen een verwijt maken?
0 0
Joker
Pot ketel....
Hij zat eerste helft met op de grond dan dat hij stond.

Net als bazoer achteraf naar blind en tadic wijzen, in de wedstrijd na de goal doen alsof je al man van de wedstrijd word. Ff populair en uitdagend doen..

Heet koekie van ....
2 0
Meerkoet
Piep Piep Hallo !!
1 0
4EVERAJAX
Tannane lag veel op de grond...
1 0
ajaxxcied4life
Ik heb volgens mij een andere wedstrijd gezien.
0 0
Kingoffdatoilet
Ajax heeft de wedstrijd met 10 man compleet gecontroleerd. Had gewoon drie keer moeten scoren met 10 man inplaats 1 keer
2 0
Kingoffdatoilet
Wat tanane zegt is flauw. Ze deden het zelf ook.
2 0
Hobbemastraat
Een engerd die iemand anders beschuldigd van eng bedrag
2 0
Ajax_33
Hebben tegen 10 man in de tweede helft vrij weinig in te brengen, dan verdien je helemaal niks. Een goal uit een corner en een bal op de paal, that's it, tegen 10 man.
5 0
MM1974
Ze moeten allebei niet zo miepen
1 0
PJK54
Ja dat is de keiharde realiteit van het voetbal "wie het meest scoort wint de wedstrijd" heeft JC ooit eens geroepen en het klopt weer hahaha verliezen van 10 man en dan klagen flikker op man!!!
Ach Tannane kijk eens naar je eigen medespelers die hebben zeker 89 minuten lopen klagen en vragen om kaarten ik noem dat "kaartenaannaaiers"
3 -1
krachtpatser66
Precies!. Alsof die speler van Vitesse, die door Edson wordt geraakt en rood krijgt, niet daarna als een dolle hond fris en fruitig over het veld rent, haha!. Oussama, niet zo zielig doen, man!. Oordeel zelf over sommige ploeggenoten van jezelf, alvorens over ons te oordelen. Je was mans genoeg geweest als je ook iets over Bazoer's gedrag had gezegd. Kinderachtige uitdaging tegen 2 spelers van Ajax, en dan nog provocerend juichen naar de Ajax supporters. En dan klagen over het gedrag van Blibd en Tadic. Je vraagt erom, dus krijg je het ook!. Zo simpel is het!
2 0
MM1974
Precies
1 0