'Een klootzakje, maar die heeft Frank perfect getriggerd'

GinoHaverkamp, 24-09-2020 om 17:30, 3699 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ronald de Boer denkt dat broer Frank de Boer, sinds woensdag officieel de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, prima met vedettes kan omgaan. De oud-coach van Ajax wordt juist verweten dat hij dat niet kan, maar volgens zijn broer heeft de nieuwbakken bondscoach het prima in de vingers.

Toen De Boer in 2010 het roer overnam van Martin Jol bij Ajax, ontstond al snel een clash met sterspeler Mounir El Hamdaoui. Ook bij Internazionale, de club die hij aan het begin van het seizoen 2016/17 diende, zou hij enkele keren in conflict zijn geraakt met ervaren spelers. Toch denkt broer Ronald dat de trainer prima met vedettes kan omgaan.

Hij verwijst daarbij naar zijn periode bij Atlanta United, waar topscorer Josef Martinez de absolute vedette was. 'Kijk naar Josef Martínez bij Atlanta', zegt Ronald de Boer tegen het Algemeen Dagblad. 'Dat was echt de Romário van dat elftal, een klootzakje, maar die heeft Frank perfect getriggerd. Soms door hem hard aan te pakken, dan weer door het wat gevoeliger aan te pakken.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amp
Martinez was voor frank zn periode ook al de ster en dik topscorer. Met wat heeft frank hem getriggered en wat was het effect dan? Overigens kotsten spelers hem daar nogal uit als je de verhalen mag geloven, jammer dat Ronald daar niks over zegt.

Gun hem t beste, verwacht iig geen mooi voetbal. Maar hey, als ie de cup wint hoor je mij mbt oranje niet klagen. Zag in de voorzomer de wedstrijden van ek 88 volledig terug, was wel eens benieuwd aangezien ik te jong was om het analytisch toen al te bekijken . Enige toernooi met winst, maar mijn hemel wat lelijk voetbal.
0 0
Ik
Er wordt in de lokale pers van Atlanta helemaal niet meer gesproken over De Boer, want het spel is nog steeds niet om aan te zien en het wordt nog minder gepresteerd. Alle kritiek richt zich op Bocanegra die in anderhalf jaar tijd alle goede spelers heeft verhandeld.
0 0
Web
Ronald moet niet in deze situatie over zijn broer praten, is gewoon niet handig
2 0
3*stars*3
Zou wat zijn als Frank ook die Martinez eruit zou gooien.
Dat was juist de man waar Atalanta het van moest hebben.
Maar er is hoop voor Frank want ook Koeman had moeite met “mannetjes” eerst bij Ajax, later Valencia.
Mensen vergeten maar tot zijn periode bij Fey had Koeman ook 3/4 ontslagen achter de kiezen en was hij afgeschreven.

Wens Frank het beste voor hem en voor oranje.
2 0
ajaxxcied4life
Wij van WC-eend, adviseren WC-eend.
0 0
ram
Ja, dat dacht ik ook meteen.

Maar aan de andere kant volgt hij zijn broer ook heel intensief natuurlijk. Hij zal niet snel iets negatiefs zeggen maar kan ook inzicht geven in positieve zaken. Dit zou daar best een goed voorbeeld van kunnen zijn.
0 0
Gecko
Succes Frank
0 0