[Update] KNVB draagt JC ArenA aan als finalestadion

GinoHaverkamp, 24-09-2020 om 16:30, 2649 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nederland is één van de drie landen die de Nations League-finales van 2021 wil organiseren, zo meldt de UEFA op haar Twitterkanaal. Naast de kandidatuur van Nederland, hebben ook Italië en Polen zich beschikbaar gesteld. 

Waar de finales gespeeld zullen worden, is dus nog niet officieel bekend, maar normaal gesproken zal dit in een van de drie genoemde landen zijn. De Nations League-finales van 2021 worden uitgesteld naar oktober van dat jaar. Dit heeft alles te maken met het uitgestelde EK 2020, dat vanwege het coronavirus is verplaatst naar de zomer van 2021. 

De eerste editie van de Nations League werd in 2019 gewonnen door Portugal. Het Zuid-Europese-land versloeg Nederland in de finale met 1-0. In de tweede editie van de Nations League heeft Nederland na twee wedstrijden drie punten behaald. Oranje staat op de tweede plaats met één punt achterstand op nummer één Italië. In oktober speelt de ploeg van nieuwe bondscoach Frank de Boer tegen Bosnië-Herzegovina en Italië.

Update - 16:30 uur (24 september 2020) - KNVB draagt JC ArenA aan als finalestadion

De KNVB heeft bevestigd dat het in de zomer van 2021 de finales van de Nations League wil organiseren. De bond draagt de Johan Crujff ArenA en De Kuip aan als de stadions waar het finaletoernooi gespeeld moet worden. 

De UEFA heeft bepaald dat de winnaar van Poule A van de Nations League, dat is de groep waar Nederland deel van uitmaakt, de finalewedstrijden mag organiseren. Naast Nederland zijn ook Polen en Italië in de race. De finalewedstrijden worden tussen 6 oktober en 10 oktober 2021 afgewerkt.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Een land wat een bekerwedstrijd tussen Vitesse en Ajax laat spelen in Emmen wil nu de finale van de Nations league organiseren.
2 0
Frank410
Ze krijgen het niet voor elkaar om de Klassieker met uitsupporters te organiseren, maar willen wel de finale van de Nations League. Lijkt me toch een niveautje hoger....
1 -1
Adam24
Heel ander verhaal.
0 0
mgtow
Dat zal de arena wel worden zeker. Psv stadion is te klein en bij de kuip is het iedere keer maar weer de vraag hoelang je nou weer met je enkels door de pis loopt.
1 -1