Engelse media vol lof over basisdebuut Van de Beek

NickOoms, 23-09-2020 om 09:20, 3825 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Engelse media zijn vol lof over het tweede optreden van Donny van de Beek bij Manchester United, zo meldt De Telegraaf. Van de Beek maakte dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Luton Town zijn basisdebuut en werd bekroond tot Man of the Match.

The Guardian vond Van de Beek de regisseur op het middenveld. 'Van de Beek had de touwtjes in handen op het Manchester-middenveld.' The Sun opende met 'Beek and call', refererend aan de Engelse uitdrukking "beck and call", wat betekent dat iemand klaar is om te luisteren naar de commando’s van een ander.

'De Nederlander is een slimme speler. Hij heeft handige loopacties en zoekt altijd de vrije ruimte als United aanvalt. Ook schuwt hij het fysieke duel niet', gaat de The Sun verder. 'Er komt nog veel meer, aangezien Van de Beek het Engelse voetbal nog aan het ontdekken is.' Wel werd geconstateerd dat Van de Beek zijn ingevingen klaarblijkelijk nog niet altijd worden begrepen door zijn teamgenoten.

The Manchester Evening News vond dat het sterke optreden van Juan Mata te danken was aan Van de Beek. 'Mata is niet langer een speler die een wedstrijd kan bepalen zoals vroeger, maar met intelligente spelers om zich heen speelt hij vaak een stuk beter. Sinds de komst van Bruno Fernandes zagen we Mata geregeld met de Portugese spelmaker combineren. Zij voelen elkaar aan en dat lijkt nu ook het geval met Van de Beek.'

Intelligent

Ook The Mirror was vol lof over het optreden van de Nederlander. 'Wat razendsnel duidelijk is geworden is hoe intelligent Van de Beek zich over het veld beweegt. Tegen Luton onderscheidde hij zich ook zonder bal. In zijn geheel was het een bevredigende wedstrijd van Van de Beek. Er viel genoeg te bewonderen en er komt nog veel meer, aangezien Van de Beek het Engelse voetbal nog aan het ontdekken is.' 

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Verbaast mij niks. Super speler, goede instelling, intelligent in het veld, weet altijd op het juiste moment de ruimte te kiezen, scorend vermogen en zeer functionele techniek, goed spelinzicht.
Was verbaasd dat ze niet meer konden vragen vanwege blijkbaar een interne afspraak met hem.
0 0
Babangida83
Dit artikel kun je tijdens je volgende onderhandelingen (als je een speler verkoopt) wel even gebruiken. Weer even 10 miljoen er bovenop.
0 0
Lazell
Goedzo Donny, laat die Pogba maar zweten voor zijn basisplaats.
3 -1
ajax1981
Pogba uit de basis spelen...
0 0
Meerkoet
Mooi en niets nieuws.
0 -1
AFCAMM
Vind dit natuurlijk leuk voor Donny, maar als de ploeg veel langer zo blijft spelen, dan vraag ik me af hoe blij hij zelf nog is met de keuze voor Man U..
Het is vooralsnog niet bepaald fantastisch.
1 -1
Lazell
Hij is nog jong he, net als de halve basis. Zit veel potentie in. Verder is Man U top3 grootste voetbalmerken ter wereld (nog steeds), dus dat komt wel weer. Betere keuze dan Real Madrid denk ik, waar ze dit soort type voetballers niet op waarde schatten. Daar floten ze C. Ronaldo nog uit.
0 -1
AFCAMM
Ik hoop het. Zij moeten natuurlijk ook nog aan Donny wennen. Dat zie je ook bij momenten als die waar hij niks kan met de bal, omdat er niemand aanspeelbaar is.

Het zal vast wel gaan lopen. Maar liever snel natuurlijk, voor Donny en hen.
0 0
ajaxinho
Natuurlijk jammer dat we hem kwijt zijn.
Maar wat een reclame voor Ajax!

Fosu-Mensah zal wel denken, bij Ajax 1 had ik mij ook uitstekend kunnen ontwikkelen.
3 -2
MK77
Mja tegen een 2e divisie club waar ze pas op het allerlaatst afstand van konden nemen
1 -1
Stamhoofd
Een goed begin is het halve werk
1 -1