Grim kritisch op frivool Ajax: 'Zou dat niet goed vinden'

JesseTH, 20-09-2020 om 22:05, 8240 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Fred Grim is zeker niet ontevreden over het spel van zijn RKC Waalwijk zondagmiddag. De ploeg verloor met 3-0 van Ajax, maar de oefenmeester kijkt vooral naar zijn eigen team. Wel is hij kritisch op Ajax, dat in de eindfase weleens erg frivool werd.

'We komen hier om een hele goede indruk te maken en eventueel een punt of drie punten te halen. Dat is niet gelukt en dat is teleurstellend, maar als ik naar mijn team kijk, dan kan ik daar tevreden over zijn', klinkt de eerste conclusie van Grim in gesprek met FOX Sports. 'We maken stappen, zeker ten opzichte van vorige week. Als ik zie wat ze met de informatie doen, dan denk ik dat ze het goed opgepakt hebben.'

De oefenmeester was er dan ook niet bang voor dat het zondag een reusachtige uitslag zou worden. 'Het zijn omschakelmomenten. Dat heeft dus helemaal niks met hoog drukzetten te maken. Dat heeft te maken met balverlies lijden in de eindfase. Daar moeten we veel zekerder in worden. En uiteindelijk ook proeven wanneer we een goal kunnen en dus moeten maken.'

Op een gegeven moment, zeker toen de zege zeker was, begonnen spelers bij Ajax wat frivoler te worden. Mohammed Kudus was een van die spelers en Grim blijkt daar niet bepaald over te spreken. 'Dat is nu niet aan mij om daar iets over te vinden. Als het mijn speler zou zijn, dan zou ik dat niet goed vinden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Grappig, altijd als er trucjes en dergelijke komen zijn er twee kampen. Zij die het bij de Amsterdamse branie vinden horen en zij die het respectloos naar de tegenstander vinden en liever zien dat je er nog 3 bij knalt. Ik denk dat het niet of-of is. Als de acties nog enigszins zinvol zijn dan is het goed voor je zelfvertrouwen zonder dat het vernederend wordt. Zo vind ik het gister. Pas als je gaat uitdagen etc. ben je slecht bezig.
0 0
RJB1979
Deze man heeft toch maar mooi een CL medaile en beker op zijn naam zonder een enkele inspanning te hebben gedaan. :)
0 -2
PJK54
Kom op jongen van 20 de een goede pot speelt en dat ook uitstraalt eindelijk weer eentje die "Amsterdamse branie" uitstraalt en voor één keer mag dat toch wel als het nu iedere wedstrijd zal zijn is het wat anders en zal hij zeker die "schop" krijgen!!
0 0
TheRiviera
Die arrogantie is er helaas altijd al geweest. Misschien is dat onderdeel van de Amsterdamse of specifiek Ajax cultuur maar ik heb er nooit wat mee gehad.
0 0
AFCA.
Vond het ook een beetje arrogant overkomen. Leuk die hakjes op 40 meter van de goal tegen 10 man van Rkc. Had liever gezien dat ze de overmacht uitdrukken in cijfers en met 6-0 van het veld stapte.
6 0
bdsngsfs
Grim moet zich op zijn eigen ploeg richten.

Verder hoop ik wel dat Kudus bereid is te investeren in zijn eigen ontwikkeling. Want als hij in zijn eerste wedstrijd al gaat beginnen met het vernederen van zijn tegenstander (rondjes draaien) dan vrees ik voor de toekomst. Het lijkt alsof hij ook nu maar op 80% van zijn kunnen speelt en een beetje laconiek is. Voor RKC is hij goed genoeg. Maar in de Champions League? Ik moet het nog zien.
1 0
Ferd
Grim richt zich ook op z’n eigen ploeg, hij zegt namelijk ‘het is niet aan mij om daar iets over te zeggen’.
0 0
pelevandijk
maar het zegt er ondertussen wel iets over :)
0 0
Schip
Doet ie precies goed dan toch ;)
1 0
Redrum
Grim is blij als zijn spelers 4 keer de bal naar elkaar spelen, die hoeft niet bang te zijn voor frivool voetbal van zijn ploeg.
2 -2
AFCAPolarBear
Als hij tevreden is met zijn ploeg, is hij dus super blij als RKC überhaupt 1 punt gaat pakken dit seizoen. RKC was tergend slecht. En op deze manier hebben ze 0 kans op punten tegen welke ploeg dan ook, muv ADO en Emmen.
0 -2
Dennis129
Tsja als je zoals Promes geen pepernoot raakt en dat bij 3-0 tegen 10 man ineens een beetje stoer gaat lopen doen. Vond ik ook een beetje overdreven.
Het is natuurlijk wel leuk om af en toe een hoogstandje te zien, maar als je voor de rest in een slakkentempo aan het voetballen bent ipv vol overgave te proberen aan het doelsaldo te werken komt het slechter over.
3 0
Schip
Mee eens en ik begrijp Grim ook. Degenen die zeggen dat hij zich met RKC moeten bezig houden vind ook een tikkie makkelijk bezig. Grim houdt zich in en heeft zich geërgerd. Hij had ook de boel op slot kunnen gooien, maar komt om te voetballen. Dan moet je niet een tempoloze wedstrijd spelen, waarin je voorin nog even een tegenstander voor lul probeert te zetten. En gezien Grim zelf van aanvallend en spectaculair voetbal houdt en ajacied is, is er best reden hem serieus te nemen.

Bovendien is het spannender om het net te zien bollen, dan een trucje dat ertoe leidt dat het net minder vaak bolt.
1 0
Raoul14
Als de stand het toelaat vind ik het zelfs prima. Voetbal en juist Ajax voetbal is in eerste instantie amusement.
8 -3
Schip
Trucjes tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat die vooruit durft te voetballen, terwijl je zelf weer niet opperbest speelt, vind ik niet echt amusement. Heb dan de discipline om vol druk en op tempo te blijven spelen, zodat je die 6/7-0 haalt.
1 0
Raoul14
Een combi zou ideaal zijn.
0 0
fanforeffer
Aansluitend aan voorgaande ,ik vind ook dat Ajax iets meer voor het publiek kan doen. Na 20 minuten ging de gemakzucht modum er op ! Blind en Onana beginnen daar mee. Ik vind dat ze zich voor het publiek en kijkers wel iets meer kunnen inspannen en niet nonchalant en beetje in een laag tempo de wedstrijd uitspelen zo en dan een goaltje maken. met 1 doelpunt meer hadden ze bovenaan gestaan !! Je kunt best wat meer doen voor jullie toeschouwers en fans.
1 0
nuff-said
Hij hoeft zich niet te bemoeien met ajax spelers. Maar daarbij moet ik zeggen dat ik ajax ineens geen moeite meer zag maken om een extra doelpunt te maken. In plaats van door te spelen met tempo ging de bal op een heel laag tempo van speler naar speler. En een moment 6 keer heen en terug spelen tussen kudus en promes. Zulke dingen zijn voir mij onnodig. Speel gwn om nog meer goals te maken en dat tempo omhoog zodat je daar verder op kan borduren richting andere wedstrijden
4 -3
Amp
Dus hij vond dat het niet aan hem was om er wat over te zeggen , maar hij zegt er toch wat over... Hou liever je eigen team in de gaten met dat geschop toen kudus je speler ff doldraaide
6 -1
FSideMaluku
RKC is de enige club in de Eredivisie dat zijn hoofd hoog kan houden na een verliespartij. En niet omdat ze verloren hebben en nederig zijn, maar omdat ze ook werkelijk geprobeerd hebben een wedstrijd er van te maken.
8 0
ram
Hij heeft wel een punt.

I.p.v. hakjes en gepiel kun je ook voor de 4-0 en 5-0 gaan. Ik stoorde me lichtelijk aan Kudus en Promes op dit vlak.
10 -8
JOHANisGOD
Dat bedoelde Ten Hag misschien ook met verbeterpunten.

Maar dat mag hij van sommigen niet zeggen.
4 -1
AFCAPolarBear
Verbeterpunten zal voornamelijk de verdediging zijn bij standaardsituaties. Dat was echt slecht gisteren.
1 -1
Soccerskins
Geeft alleen aan met hoeveel vertrouwen een speler speelt. Ik snap niet wat hier nou zo erg aan is.
3 0
AFCAPolarBear
Idd, als ze dit nu al bij 1-0 gaan doen, dan zal ik me er ook aan storen. Maar het was 3-0, 1 van de eerste wedstrijden van het seizoen. Je kan nu nog niet het kampioenschap winnen, dus wat het uit dat het geen 6-0 wordt. En dan de kans hebben dat je je overbelast, of dat ze je een echte doodschop krijgt als je de 8ste alweer maakt?
0 -1
Joseph
Daar hoeft Ajax niks mee te doen, de spelers hadden daar even plezier en dat is uiteindelijk waar Ajax succes mee heeft gehad de afgelopen jaren.

Het moet nog wel wat meer in balans zijn, verschil tussen het combineren in het frivole spel en daarbuiten, was nog te groot.
1 0
LANS
Kudus ging inderdaad teveel uit ‘ op eigen succes ‘, laatste 20 minuten. Speelde verder puike wedstrijd.
0 0