Hoever voor bijna elf miljoen euro naar Wolves

BartVeenstra, 19-09-2020 om 14:05, 3627 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Ki-Jana Hoever maakt voor bijna elf miljoen euro de overstap van Liverpool naar Wolverhampton Wanderers, zo meldt de NOS. De verdediger tekent voor vijf jaar bij de Engelse club, die vorig seizoen als zevende eindigde in de Premier League. Inmiddels is de transfer bevestigd door Wolverhampton Wanderers.

Hoever is bij Wolverhampton Wanderers de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Matt Doherty. In een eerste reactie tegenover de NOS laat Hoever weten 'erg blij' te zijn met zijn transfer. Hoever speelde sinds 2018 bij Liverpool, dat hem overnam uit de jeugdopleiding van Ajax.

Op zestienjarige leeftijd debuteerde Hoever voor Liverpool. Opvallend genoeg was dat in een FA Cup-duel met The Wolves. Van een debuut in de Premier League kwam hij bij The Reds niet. Hoever maakte wel minuten in de League Cup.

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
Ik denk dat Hoever zich daar heel goed gaat doorontwikkelen.
0 0
jutter
Wolves haalt eindelijk een speler die geen Portugees paspoort heeft, en zowaar een Nederlander. Een speler die nogal eens bewierookt werd door Hernn Klopp, maar dat was dus blijkbaar een zoethoudertje, iemand van o ja die hebben we ook nog. Toch nog een slordige 11 miljoen daar, maar dat zijn eigenlijk peanuts voor die club en scheelt dat weer een stuk op het jaarsalaris van genoemde Klopp. Typische trainerstaal zullen we maar zeggen.
1 0
AFCA-B93
Hoeveel krijgt Ajax hiervan? Is toch die nieuwe regel dat bij binnenlandse transfers ook opleidingsvergoeding naar oude clubs gaat?
0 0
xstaniox
Iets meer dan een ton.
1 0
Middenweg401
Het waren prachtige minuten in de League cup.
0 0
Ik
Rugnummer 2.
0 0
EGxD
Daar ga je op deze jonge leeftijd echt niet gekneed worden tot voetballer van je maximale potentie. Kan wel zeggen dat het hopelijk een voorbeeld is voor andere jeugdige talenten, maar helaas is hij het zoveelste voorbeeld in negatieve zin.
Maar wie weet, ik hoop dat ie goed uit de verf komt.
0 0
Meerkoet
Eeuwig zonde, alweer een slachtoffer van de zak geld op jonge leeftijd en een gebrek aan geduld en vertrouwen.
Er is er maar 1 die lacht en dat is de zaakwaarnemer, die bankt voor de 2de keer.
Dalijk tegen een dik salaris 3 jaar banken en dan janken dat je eenzaam bent en meer uit je carriere had moeten halen.
Nogmaals eeuwig zonde.
1 0
AjaxDaniel
Zit over een paar jaar bij een subtopper hier of met een beetje geluk halen die Eindhovenaren hem op. Kansloos verhaal dit weer, terwijl hij echt talent heeft. Had bij ons nu gewoon RB gestaan.
1 0
WillyBrokamp
Ajax > Liverpool > Wolverhampton > Nice > Hertha BSC > Sparta > Drank & Drugs > veteranenteam FC Bollebroek 16. Het kan verkeren.
0 -1
Sluk
FC Bollebroek 16 is best een gezellig elftal, legendarische derde helften!
1 0
FSideMaluku
Vergeet de klaverjasavonden niet, ook episch!
0 0
Bky
Hoever één maand geleden:

"Een andere club in de Premier League heeft Hoever zo snel niet in het hoofd. 'Ik ben gelukkig bij Liverpool. Ik kan niet zeggen dat er een club is waar ik liever zou spelen. Voordat ik naar Liverpool kwam, keek ik naar de Premier League voor de competitie. Mijn liefde ligt nu bij Liverpool."

Tot over 3 jaar bij PEC Zwolle.
10 0
Redrum
Wat kan er toch veel veranderen in een paar weken tijd he, bizar gewoon. Van Liverpool is mijn club naar Wolverhampton Wanderers here I come!
0 0
Ozymandias
Waarom zou iemand op 16 jarige leeftijd van Ajax naar Liverpool gaan om twee jaar later alweer naar Wolves te vertrekken? Het is niet alsof hij minder speeltijd bij Liverpool kreeg dan een 18 jarige speler daar kan verwachten en trainde dagelijks met een aantal van de beste spelers ter wereld.
1 0
appeltje
Bij Liverpool heeft hij TAA voor zich die nog jong is, en Neco Williams staat nog duidelijk boven Hoever in de pikorde.

Bij Wolves is een plek vrijgekomen door de transfer van Doherty naar Spurs. Perspectief op speeltijd is daar dus veel beter.

Bovendien schijnt de transfer van Hoever samen te hangen met de transfer van Jota naar Liverpool.
0 0
Ozymandias
Volgens mij werd Hoever bij Liverpool meer als een centrale verdediger gezien. Daarbij is hij pas 18 jaar en het lijkt me logisch dat hij bij Liverpool dan nog niet de eerste of tweede keuze is voor zijn positie(s). Hij heeft al 346 minuten in het eerste van Liverpool gespeeld en dat is best veel voor een 18 jarige speler bij een Europese topclub. Ik zou me kunnen voorstellen dat hij als 20 jarige speler deze stap maakt maar ik begrijp totaal niet waarom hij hem als 18 jarige speler al zou maken. Zeker aangezien hij Ajax als 16 jarige leeftijd voor Liverpool verliet. Hij wist zelf ook wel dat hij in zijn eerste twee/drie seizoenen daar nog geen volwaardige roulatiespeler zou zijn.
1 0
DT10
Dezelfde Hoever, 1 maand geleden:

“Liverpool bood bij een beter perspectief dan Ajax.”
6 0
Redrum
Zonder Liverpool was hij nooit naar een grote club als Wolverhampton Wanderers gegaan. Basisspelers van Ajax worden alleen maar verkocht aan kleine clubjes als Barcelona, Manchester United en Juventus.
3 0