De Jong richt zich tot bestuur: 'Er moet een hoop veranderen'

GinoHaverkamp, 15-08-2020 om 09:15, 3938 views, Sky Sports; NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong spreekt schande van hoe FC Barcelona zich vrijdagavond in het Champions League-duel met Bayern München presenteerde. De Catalanen verloren met 2-8, zijn daarmee uitgeschakeld in het miljardenbal en dat is volgens De Jong reden genoeg voor verandering.

De oud-Ajacied steekt, tegenover onder meer Sky Sports, de hand in eigen boezem en stelt dat FC Barcelon als team gefaald heeft. 'Deze wedstrijd heeft aangetoond dat we veel problemen hebben binnen het team. Dit is moeilijk te accepteren, er zal veel moeten veranderen', citeert NU.nl hem. 'We moeten ook onze excuses aanbieden aan de fans, dus bij dezen wil ik sorry zeggen tegen hen. Hoe wij gespeeld hebben, is een schande voor een club als Barcelona.'

Mede door de keiharde nederlaag stelde verdediger Gerard Piqué dat er veel moet veranderen bij FC Barcelona en bood daarmee ook zijn eigen vertrek aan. Zo ver wil De Jong niet gaan, al is hij het wel met zijn ploeggenoot eens dat het bestuur van de club in actie moet komen. 'Ik zit niet in het bestuur en neem de beslissingen niet', benadrukt de Nederlander. 'Maar het lijkt me duidelijk dat er een hoop moet veranderen.'

Het gaat volgens hem niet om één specifiek ding dat anders moet. 'Er zijn meerdere problemen. Dat wisten we hiervoor ook al, maar deze wedstrijd heeft het nog eens extra laten zien', besluit hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Ik word een beetje moe van Frenkie die al een jaar roept dat hij meer moet doen. Doe het dan! Al die obligate paasjes hebben we nu wel gezien. Dat gewandel zou ik als trainer ook niet accepteren. Ben je wel fit?
0 0
Schip
Ik vind het echt niet aan Frenkie om iets te roepen over anderen. Als hij nou het hele seizoen de kar had getrokken.
0 0
Ajax114
Vergeet het maar Frenkie, je moest zo nodig heel snel vertrekken. Geen prijzen bij Barcelona de komende jaren want het geld is op. Ze gaan AC Milan achterna de komende jaren .
0 -1
14AJAX14
Heb t al zo vaak geroepen... Frenkie is veel te snel verkocht anders hadden we nu nog in de CL gezeten EN Ziyech had nog meegedaan om het seizoen af te maken...
2 0
Ajax27
Of niet, en dan was Frenkie nu door het corona gedoe 40 miljoen waard ipv 75 miljoen. Als een club als Barca je voor een dergelijk bedrag haalt na zo'n succesvol CL jaar waar iedereen je heeft gezien, kom je gewoon als grote jongen binnen en ben je weg. 1 minder jaar voor Barca wil nix zeggen. De bezem erdoorheen, paar sterke aankopen, 1-2 sterren erbij en voila... je hebt weer een barca dat overal om meedoet.
0 0
PJK54
Volgens mij was het de wens van Frenkie om te vertrekken dus heb je als club weinig te vertellen. Oké dat hij misschien "te vroeg"is weggegaan kan je over twijfelen maar was zijn keus, ik denk dat Barcelona al in een neergaande spiraal zat toen Frenkie daar kwam en er heel veel van hem verwacht werd en andere het eigenlijk niet meer aan konden (Messi) en dan is het heel moeilijk om de kar te trekken. Overigens was hij ook niet diegene die de kar bij Ajax trok daar liepen andere spelers voor ik heb het gevoel dat hij "verkeerd" gebruikt wordt en daardoor niet kan excelleren.
0 0
JesperOlsen74
Ga eerst eens voetballen, spreken met je voeten ipv in de media.
Begin eens met je instelling te veranderen. Je loopt bijna op hetzelfde tempo als Messi over het veld, laat mannetjes lopen in de omschakeling en bent te laks in de eigen 16.
Bij Ajax zag ik je vol overgave meeverdedigen, was je overal, had je belangrijke intercepties, man wat t werklust, een genot om naar te kijken.
3 -3
Web
Kritiek mag hier niet op Frenkie
Maar je hebt zeker een punt, eigelijk helemaal gelijk
Vraag maar eens aan Tagliafigo hoe hij Frenkie naast zich mist, liep alles dicht voor hem, als hij weg was
1 0
PJK54
Misschien heeft Barcelona één speler teveel "macht" gegeven het kan toch niet dat die ene speler uitmaakt wie er wel of niet als speler komt laat staan als trainer. Oké hij is/was de beste speler van wereld maar ook hij loopt, letterlijk en figuurlijk, achter de feiten aan en is duidelijk op de weg terug. Misschien moet ook Barcelona eens een grote bezem pakken en schoonvegen dan maar een jaar minder maar daarna weer sterker terugkomen dan zal deze afstraffing ook zijn nut hebben gehad doorgaan op dezelfde weg zal de club meer schade dan alleen de afstraffing van gisteren.
0 0
MankeNelis
Mooi moment voor een top trainer in te stappen. Card blanche ligt op tafel, dieper kunnen ze toch niet zinken.
1 0
PJK54
Maar dan de vraag "wie kan die club in het gareel krijgen?"
0 0
MankeNelis
Koeman?
0 0
voorkennis
Tja en dan komt Frenkie bij zijn droomclub en is het verval ingezet.
Nu is dat geen nieuws, want dat zag iedereen wel aankomen, en werd ook al redelijk verbloemd in de Primera Division, mede doordat Real ook over de hill is.
Maar gisteren was meer dan schrijnend en alle alarmbellen zouden inmiddels moeten zijn afgegaan in catelonie.
Lullig voor Frenkie
4 0
Joker
Hoezo lullig, verstandige jongen met verstandige beslissingen toch...

Het is niet zo dat niemand dit zag aankomen.

Sorry maar als alarmbellen pas afgaan als het huis al is afgefikt.... Hij ging er heen toen er al dikke zwarte wolken te zien waren. Deze 8 2 komt niet uit het niets
1 0
Ajaxxxisdebeste
Zo zonde van een voetballer van zijn kaliber om precies te belanden in een club met spiraal naar beneden gericht. Zou mij een worst wezen wat er met Barca gebeurt, maar dit gun je hem niet.
0 0
bdsngsfs
Nee, medelijden met een miljonair heb ik niet. En ook niet met een voetbalclub die zelfs met groot kapitaal geen kwaliteit weet te leveren. Dit is de val van het grote geld en laten we hopen dat andere geld-clubs hetzelfde overkomt. Alleen maar goed voor het voetbal en voor clubs als Ajax.
0 0
Ajax114
Precies en daarom gaat hopelijk Bayern (ik had 10 jaar geleden nooit gedacht dit nog eens te zeggen) de CL winnen. Gezond financieel beleid en op eigen kracht doen ze af en toe een grote aankoop. PSG, City, Chelsea en straks AS Roma zullen toch nooit de gunfactor krijgen.
0 0