Slot: 'Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen'

NielsOpdam, 14-08-2020 om 08:10, 7798 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Alle commotie die AZ veroorzaakte nadat zij het Champions League-ticket van Ajax aanvochten, vat Arne Slot op als een compliment. Dat vertelt de trainer van de Alkmaarders aan het Algemeen Dagblad. AZ stapte naar de UEFA voor het hoogste Champions League-ticket, maar dat leidde uiteindelijk tot niets. 

'Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen', opent Slot over de commotie. 'Twee jaar geleden was iedereen overgegaan tot de orde van de dag als AZ zoiets zou ondernemen. Het feit dat iedereen ermee bezig was én dat mensen direct begonnen te twijfelen toen we in de voorbereiding drie keer met 1-0 verloren, zegt iets.'

Ondanks de voor AZ negatieve uitkomst, bekijkt Slot het positief. 'Het is precies zoals op het veld. Wij leggen ons ook niet neer bij de begrotingen in de eredivisie zoals die er zijn. Op het veld hebben we ons ook nooit neergelegd bij de heersende opvatting dat we kansloos zijn in de Arena, de Kuip of het stadion van PSV. Wat we op het veld hebben laten zien, heeft zich doorgetrokken naar de bestuurskamer. Zo kun je dat wel zien.'

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Knvb en uefa heeft er niets over gezegd dus wat staat deze man uit zijn nek te lullen.
0 0
Rentokill
Ik zou me kapotschamen als ik er als trainer achter kwam dat ze in de bestuurskamer zich zo onwaardig gedroegen. Niemand heeft t immers meer over de sportieve prestaties maar over t totale gebrek aan zelfrespect die deze actie uitstraalt
0 0
Ajaxbrl
Let maar op, komend seizoen gewoon weer keurig 7e, precies waar ze thuis horen..
2 0
Redrum
Sowieso, AZ heeft boven zijn stand geleefd en gaat komend seizoen weer met de beide beentjes terug op aarde gezet worden.
0 0
afca1985
Whahaha grootheidswaanzin daar in Amsterdam Noord na 1 redelijk jaartje. Door zichzelf benoemde topclub, er is niemand die zich met Az bezighoudt
0 0
AjaxDaniel
Was al vrij snel duidelijk dat dit alleen ging om een signaal te sturen en dat ze verder geen poot hadden om op te staan. Dit is net zo lachwekkend als die gek van Vitesse die aankondigde dat Vitesse mee zou strijden voor het landskampioenschap. Daar is 10 jaar later vrij weinig van terecht gekomen.
1 0
Redrum
Ik denk dat AZ heel graag wilde laten weten aan alles en iedereen dat ze vanaf nu ook bij de grote jongens horen en dat ze dit jaar misschien wel beter waren dan het grote Ajax. Het is alleen vrij triest als je zo hard op je eigen hoorn blaast in de hoop om complimenten te krijgen. Respect en aanzien moet je verdienen door prestaties, niet door er zelf continu over te praten. Tot nu toe heeft AZ slechts 2 landstitels gewonnen en 3 bekertjes. Daarnaast was dit het eerste seizoen in 11 jaar tijd dat ze meededen om de titel en dat was ook alleen maar omdat Ajax een bizarre blessuregolf kende. Dan moet je gewoon je plek kennen en je mond houden. Maar AZ vond dit wel het juiste moment om zichzelf even gigantisch op te gaan zitten hemelen. Heel sneu is het gewoon.
2 0
Noxin
Die man is niet goed, hoor.
2 0
rood-wit-hart
Ik zie helemaal voor me hoe Arne vroeger als een irritant keffertje een meisje probeerde te versieren in de kroeg. Hij wist zeker dat dat ene blonde meisje met die paardenstaart vorige week even naar hem had geglimlacht in de kroeg, nadat hij haar 5 minuten had staan aanstaren vanuit een hoekje. Dus deze week verzamelde hij al zijn moed en stapte op d'r af. Al snel bleek dat zij en haar vriendinnen helemaal niks van Arne moesten hebben, maar toch bleef hij volhouden. Uiteindelijk besloten ze hem dan maar volledig te negeren, en Arne trok zich terug in zijn hoekje.

Arne moest inmiddels wel nodig plassen, want hij had de nodige biertjes gedronken om voldoende moed te kunnen verzamelen. Toen hij terugkwam van de wc bleek het meisje met de blonde paardenstaart vertrokken met een andere jongen. De volgende ochtend liet Arne zijn ouders de ouders van het meisje bellen, want hij had zo zijn best gedaan en hij deed helemaal niks onder voor die andere jongen, dus of ze niet met Arne op date wilde? De ouders van het meisje wisten niet goed wat ze met deze rare mensen aanmoesten, dus besloten maar op te hangen en het nummer te blokkeren.

Uiteraard vertelde het meisje wat er gebeurd was aan haar vriendinnen, en binnen een dag wist de hele school het. Arne werd door iedereen uitgelachen en nagewezen, maar hij sprak tegen zichzelf 'een groter compliment bestaat eigenlijk niet, iedereen heeft het toch maar over me!'.
24 -1
AjaxDaniel
Hahaha hulde
5 0
DonAdam
Filemon Wesseling deed het ook zo, gaf ook nooit op en is uiteindelijk met dat meisje getrouwd.

Ik ken ook een vrouw die op school gepest werd en die lelijke briefjes in haar tas en op haar tafel vond. Zij dacht dat ze beroemd was en daarom werd gehaat, zoals vrouwelijke beroemdheden op social media vaak afgemaakt worden om hoe ze eruit zien. Deze vrouw is nu ook heel succesvol.

Dit zijn de uitzonderingen, maar je kan Don Quichotte dus uitlachen, maar er zijn er ook met een bord voor de kop die uiteindelijk krijgen wat ze willen. Pas maar op, straks wordt Arne echt kampioen en sta jij daar met je satire.
0 -4
Redrum
Ik snap wel wat je bedoelt hoor, het begint allemaal met geloof in eigen kunnen. Dat is de basis van elk succes. Maar Arne Slot zet zichzelf hier gewoon gigantisch voor schut en daar mogen wij best met zijn allen om lachen. Er is een verschil tussen geloven dat je iets kan bereiken en je eigen prestaties ten onrechte ophemelen.
5 0
DonAdam
Iemand zo bespotten en zo uitlachen omdat hij dromen heeft is gewoon heel lelijk. Het staat gelijk aan bullyen. Maar goed, die kudtshows op RTL4 waarbij iemand die niet kan zingen zichzelf voor lul zet zijn natuurlijk niet voor niets populair bij het klootjesvolk; allemaal lachen om wat ze zelf niet durven.....

Het gedrag van AZ van de afgelopen maanden hoort bij topsport. CL deelname zou AZ zeker 25 miljoen opleveren. Dit is geen een missverkiezing waarbij je de meest leuke, vriendelijke en mooie gevonden moet worden.
0 0
3sterren
En om met de woorden van Frank Sinatra te spreken: ”Het maakt niet uit wat ze over mij zeggen, zolang ze maar over me praten” (vrij vertaald) ...
0 -1
Redrum
Mooie metafoor.
1 0
Frank1978
Geweldig! :-)
2 0
Beachboy
Hilarische is natuurlijk dat er buiten Alkmaar niemand echt mee bezig was. Natuurlijk hebben ze wat pers gehaald en stond ook dit forum vol met discussies, maar wat toch vooral opvalt is dat ze door de KNVB en de UEFA gewoon min if meer genegeerd zijn. Het woord commotie lijkt me dus sterk overdreven. Die was er vooral binnen de (kleine) bubbel die AZ heet.
4 0
jutter
Die UEFA heeft zich al maanden geleden geconformeerd aan de beslissing van de KNVB. Dus was het wachten op een beslissing ten gunste van dat Alkmaar al bij voorbaat volslagen kansloos, en bleef dus verder iedere reactie van de UEFA en KNVB uit, want dat was dus al een onontkeerbare, en dus uitgemaakte, zaak. En vervolgens heb je dan toch nog een soort David die het desondanks nog opneemt tegen de grote Goliath. M.a.w., waar een club klein in is, ik denk dat die amateurs, want dat zijn het zonder twijfel, binnen dat Alkmaar hun lesje nu wel hebben geleerd hoe het werkt bij die UEFA. Die overigens op dit moment wel heel wat andere en belangrijker zaken aan hun hoofd hebben!
1 0
Redrum
Juist door het totale gebrek aan commotie blijft AZ maar doorgaan met deze bullshit. Als ze waren aangepakt door iedereen 9zoals had moeten gebeuren) dan hadden ze nu misschien door het stof gegaan. Nu blijven ze maar in hun eigen sprookjes geloven. Ach ja, dit seizoen worden ze weer met beide beentjes terug op aarde gezet.
2 0
Ajaxadept
Zelden zo opeenstapeling van onzin van een trainer gehoord! Eens in de 10 jaar is er weer een clubje zoals AZ die als oprisping kan en mag meedoen met de top 3! Door prestaties van met name Ajax was rechtstreekse plaatsing voor de Championsleague weer een mogelijkheid. Dat AZ dan meent daar recht op te hebben vanwege 2 overwinningen op een Ajax, in een periode van veel blessures, toont de absurditeit van de top in Alkmaar aan..!
3 0
Redrum
Het is gewoon echt absurd ja. Ook gewoon ongelofelijk dom. AZ kreeg de credits voor het goede seizoen waarbij een hoop nieuwe talenten zich lieten zien. Ze hadden zich als een grote jongen moeten gedragen en accepteren dat Ajax de eerste plek kreeg. Dan hadden ze juist aan goodwill gewonnen. Nu hebben ze in één klap al hun goodwill die ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd door de plee gespoeld. Vergeet niet dat ze ook gewoon de titel eisten he. Ajax heeft daar nooit om gezeurd. Die hebben geaccepteerd dat ze hem niet uitgereikt krijgen, terwijl eigenlijk het hele jaar al duidelijk was dat wij hem gingen pakken. We leken ons net op tijd te herstellen van de extreme winterdepressie die ontstond uit een blessuregolf. Ik twijfel er niet aan dat wij die titel gepakt hadden.
3 0
jutter
Als we alle meningen e.d. over Alkmaar even terzijde leggen, moeten we toch ook erkennen dat de kansen van dat Alkmaar op een titel groter waren dan die van Ajax op het moment dat de stekker van de competitie er uit getrokken werd. Ajax zat door een waslijst aan blessures immers in een behoorlijke dip en het zou nog maar afwachten zijn geweest na een evt. herstart hoe die van blessures teruggekeerde spelers hun stempel op het spel hadden kunnen drukken. Je moet als supporter ook eerlijk durven zijn en e.e.a. onder ogen durven zien.
1 -6
AlexIbarra
Blind en Ziyech waren alweer enkele wedstrijden terug en we hadden 2 vd laatste 3 wedstrijden gewonnen.
Daarnaast hadden we geen driedubbel programma meer maar gewoon 1 competitiepotje in de week net als de rest.

Als de competitie 3 weken eerder gestaakt zou zijn, had je een punt.
Dat AZ ook na onze dramatische serie nog steeds niet bovenaan stond, zegt ook veel over AZ.
0 0
Web
Feyenoord had ik dan nog hoger ingeschat dan AZ
Die zaten wel in een goede periode, en moesten nog tegen Ajax en AZ
Maar ik denk dat Ajax gewoon kampioen was geworden, omdat die het beste met de druk om kunnen gaan
4 0
Frank1978
Zo goed speelde AZ niet hoor. Ze hadden de grootste moeite om tot kansen en scoren te komen in de wedstrijden waarin zij zelf het spel moesten maken.
4 0
Redrum
Precies, ze hadden gewoon alle geluk tegen Ajax, Feyenoord en Psv die alle drie niet op volle sterkte konden aantreden tegen AZ. Daarbij speelden ze gewoon ordinair op de counter en viel het balletje steeds goed voor ze. Moesten ze zelf het spel maken leek het meestal helemaal nergens op. Dan ben je dus niet zo goed als je zelf denkt. In Europa hebben ze niks laten zien. AZ zal dit jaar geen bedreiging vormen voor Ajax.
4 0
Frank1978
Ik verwacht echt dat AZ dit jaar hooguit vierde gaat worden. Het zou me ook niks verbazen als ze helemaal geen Europees voetbal spelen. Die lui lijden echt aan grootheidswaanzin. Totaal niet in staat om de overwinningen op ons, Psv en Feyenoord in perspectief te plaatsen. Het is ook veelzeggend dat er eigenlijk amper interesse is in hun (top)spelers, maar toch blijven ze beweren dat zij toch echt het beste team van Nederland hebben op dit moment. Voor het nieuwe seizoen moet iemand hen toch maar eens uitleggen dat een competitie als de ED iets anders is dan een bekertoernooi, maar ik vrees dat ze te ver heen zijn om nog voor rede vatbaar te zijn daar in Alkmaar.
2 0
Redrum
Klopt, ze zijn volledig van het padje af daar in Alkmaar. Wanneer je zaken niet in perspectief kan plaatsen ben je verkeerd bezig en AZ gaat daar komend seizoen keihard de prijs voor betalen. Ze worden met beide beentjes terug op aarde gezet en mogen blij zijn als ze er nog vanaf komen met een vierde plek.
0 0
RuffRhythim
Ja je kan dat van twee kanten zien dus: juist vanwege de blessuregolf ging het minder met Ajax.
Als deze competitie zou zijn hervat met allemaal fitte Ajacieden (op Neres na) denk ik het afgelopen seizoen terug aan de periode voor de blessuregolf waar Ajax regelmatig de pannen van het dak speelde.
Anders gezegd: ik had een mogelijke seizoenshervatting met zeer veel vertrouwen tegemoet gezien hoor.
4 0
markk
Ajax heeft de laatste 2 wedstrijden voor de onderbreking met 3-0 gewonnen terwijl AZ beide wedstrijden heeft verloren. Daarnaast had AZ ook een zwaarder programma voor de boeg. Ik geloof nooit dat AZ 1e had kunnen worden.
4 0
jutter
Dat er reacties op mijn meest recente bericht zou komen was te verwachten. De reactie van dat Alkmaar hebben de onderlinge verhoudingen, zeker de supporters, op scherp gezet en geen goed gedaan, dus dat zal nog wel even gaan doorwerken. Laten we ons echter als de grote voetbal meneer in dit land beschouwen, wat we natuurlijk ook zijn, en niet alles te veel door een roze bril willen zien en wat minder olie op het vuur gooien wat e.e.a. betreft. Wij zijn de hoogste boom in voetballand hier, dus waarom zou je je druk gaan maken over een club die al tientallen jaren lang, een enkele uitzondering daargelaten, niet in onze schaduw kan staan!
2 -2
Libero
Omdat jij nou vindt dat AZ de beste kaarten had betekent niet dat iemand met een andere visie door een roze bril kijkt. Accepteer gewoon de mogelijkheid dat ook jij het misschien wel fout kan hebben of de waarheid in het midden ligt.
4 0
Lazell
Alsof AZ de pannen van het dak speelde in die periode.
5 0
DT10
De pannen waren al vroeg in het seizoen van het dak...
1 0
Libero
Precies, zaten ook gewoon in een moeilijke periode.
2 0
rood-wit-hart
Drugs are bad, m'kay!
1 0
DT10
Vreemde redenatie, maar ik neem het Slot niet zo kwalijk. Ik vind het veel triester dat het bestuur van AZ zich niet uitspreekt. Wanneer komt die stiekeme Eenkhoorn eens onder zijn bureau uit, in plaats van Slot als spreekbuis te misbruiken?
0 0
noahdepoah
Trainers zijn net als voetballers en moeten alleen over voetbal praten. Als het ergens anders over gaat dan zeggen ze vrijwel altijd de grootste onzin.
3 0
Libero
Provinciaalse borrelnoot says what?
Wat willen ze toch graag tot de top behoren en wat falen ze om in te zien dat je dat niet bereikt door erover te praten of een enkele keer net niet kampioen te worden.
Met hun glibberige wanhoopspoging hebben ze zich juist niét een topclub, noch een topclub waardig getoond, maar oké: Is goed jongens, jullie horen er bij, hoor. Zet dat maar in je prijzenkast.
3 0
Amp
Het is een compliment omdat iedereen ziet en merkt dat je zielig gedrag vertoont? Man die vent wordt net de dag gekker. Zo ver mogelijk bij ajax vandaan houden aub. Zo fantastisch was az namelijk ook niet. Geweldig vanuit de counters, maar echt niet geweldig als de ruimtes klein waren. Past qua gedrag en spel beter bij het Eindhovense
2 0
RuffRhythim
Wat een commotie ook ja.

Jullie klacht bij de uefa is niet eens behandeld man! Werden totaal niet serieus genomen.
Met dat papiertje waar die klacht op stond heeft iemand daarmee op de wc na zijn behoefte een veel geschiktere functie voor gevonden.

Als je dat commotie noemt is het laten van een scheet een aardbeving.
3 0
AFCAPolarBear
Er was meer commotie rond het niet promoveren van Cambuur en De Graafschap. Dus als ze zo gaan meten, zijn die 2 clubs dus groter dan AZ. Ok, als zij dat zeggen.
3 0
Ajax27
Ben ik de enige die even moest glimlachen om de zin: "...kansloos in de Arena, de Kuip.... of het stadion van PSV". Het stadion van PSV hahaha
1 0
behangdelul
Jeetje ze hebben een keer gewonnen hoor in de arena/Kuip/eindje. Jarenlang ging alles verloren maar nu eindelijk een keer gelukt, whooptidoo
4 0
Redrum
Hahahahaha welke commotie? Als jullie er echt toe gedaan hadden waren jullie massaal afgemaakt. Nu is er amper aandacht aan besteed. Dit moet voor AZ juist het bewijs zijn dat ze niets voorstellen, maar ze hebben hun hoofd zo ver in hun eigen reet zitten dat ze dit totaal niet zien.
3 0
Schip
Ik dacht dat ze de bodem al bereikt hadden.
1 0
GoodLuck
Als je de bodem verwijderd kun je weer verder graven.
2 0
Redrum
Absoluut, dat bewijzen psv en feyenoord ook keer op keer. Die blijven maar door die bodem heen graven, telkens weer met vernieuwde krachten.
1 0
EuforischeRealist
Als je als club in ieder interview er maar op terugkomt en bijna dagelijks met je smoel in de krant staat valt er voor de gemiddelde Nederlander ook niet aan te ontkomen dat je met een groot jankverhaal bezig bent. Of er daadwerkelijk zoveel commotie is geweest waag ik dan ook te betwijfelen, de overige 3 partijen in deze kwestie (KNVB heeft 2 keer laten weten volgens hun eigen regels te handelen en verder niet te reageren, UEFA heeft AZ helemaal niks van gehoord en ze gewoon in de loting voor de voorrondes meegenomen en Ajax heeft ze helemaal doodgezwegen) hebben niet of nauwelijks gereageerd.

Maar fijn voor meneer Slot dat hij nogmaals zijn zegje heeft kunnen doen, zal wel voort duren totdat ze van Victoria Plisen op de broek krijgen zeker?
1 0
Ron403
Daarnaast was hier een heel stuk minder commotie over vergeleken met de uitspraken van Overmars, toen had zelfs de assistent trainer van Telstar O12 een mening hierover.
0 0
Redrum
Dat was pas commotie ja. Sommige professionele jankballen waren zo van slag dat ze er wel drie keer een column over geschreven hebben in een paar weken tijd. Dat is het soort commotie dat je krijgt als je een echte topclub bent. Moet je je eens voorstellen wat er was gebeurd als een gedeelte van het dak van de Arena was ingestort tijdens een herfststorm. Dan had dat nog jarenlang een heet onderwerp geweest in de media. Dan was Ajax de club geweest die het leven van duizenden supporters riskeerde om een paar miljoenen te besparen. Bij AZ is er amper over gesproken. En dan denkt deze clown dat ze bij de grote jongens horen. Als je met dat soort dingen weg kan komen ben je een heel klein nietszeggend clubje.
2 0
mgtow
Zelfs die ene keer dat er sneeuw van het dak van de arena op het veld viel tijdens een wedstrijd heeft toen meer commotie opgeleverd.
1 0
Redrum
Haha inderdaad.
0 0
Ron403
Het moet niet gekker worden... alles wordt omgedraaid naar iets zogenaamd positiefs. Zijn het spoor helemaal bijster daar.
1 0
trainerdv
Volgens mij was ipv 'iedereen', alleen AZ ermee bezig. Door iedereen inclusief Uefa juist compleet genegeerd, door de advocatuur als kansloos bestempeld en door je collega's als onsportief. Het ultieme compliment binnen de sport inderdaad...Het spel van Barca onder Guardiola is er niets bij.
2 0
RuffRhythim
Corona tast dus ook al je hersencellen aan begrijp ik nu?
2 0
Welja
Lol
0 0
Bjorn
Prima, zie het maar als een compliment. Veel succes in de tweede voorronde.
2 0
krachtpatser66
Slot, je moet niet zo zeiken. Compliment?. Je verlaagt jezelf hiermee. Een laag bij de grondse actie hebben jullie verricht. Jullie hebben met z'n allen AZ een scheef gezicht gegeven. Sjappo!.
En trouwens: jullie waren zelf in staat geweest, dat als na 34 wedstrijden jullie ook gelijk hadden gestaan, en Ajax was op doelsaldo kampioen geworden, jullie hetzelfde hadden gedaan. Een schande!
1 0
JSF
Compliment? Nog steeds niet meegekregen hoe de UEFA jullie op de juiste wijze op jullie plek heeft gezet?
3 0
Bky
Dit is ongeveer zo'n reactie van zo'n klein kind die een keer kritiek krijgt en dan maar zijn vingers in z'n oren stopt en begint te schreeuwen zodat ie de kritiek niet hoeft te horen.
2 0
TontoKarnaggel
Kolere, ze zijn wel heel tevreden met zichzelf daar in alkmaar. Uitgelachen en genegeerd worden door de uefa/cas en dat vervolgens opvatten als een compliment en als teken dat je het zo fantastisch doet, wow, dat neigt bijna naar narcisme....
2 0
Redrum
Dit neigt niet naar narcisme, dit is narcisme. Slot is een heel eng mannetje. Hij laat steeds meer zijn ware aard zien.
1 0
Frank1978
Die lui is het echt ongelooflijk naar de bol gestegen. Weet je wat veelzeggend is, dat er ondanks dat ze zichzelf daar zo geweldig vinden, amper interesse is in hun spelers. Zelfs in hun zogenaamde toppers niet.
2 0
Frank1978
Sorry, maar welke commotie precies? Heb ik iets gemist? De media zijn alleen maar mild geweest voor AZ, ondanks dat ze een ongelooflijke naaistreek hebben geleverd. En dit zegt inderdaad alles over de status van AZ.

Dan is het maar niet goed voor het Nederlands voetbal, maar ik hoop dat AZ meteen eruit vliegt in die voorrondes, al is het maar om deze arrogante Slot de mond te snoeren.
3 0
TontoKarnaggel
Inderdaad, welke commotie? Hun debiele poging werd gewoon voor kennisgeving aangenomen.
Wil je echte commotie zien? Dan moet Ajax is een keer zoiets proberen, dan zie je pas wat commotie is.
3 0
fanforeffer
Groot gelijk Slot , doe ook een wietplantage in jullie stadion en je hebt weer heel veel aandacht, die er anders niet was .
2 0
MK77
Oh wow dit is wel echt de ultieme cognitieve dissonante calimero uitspraak ever
3 0
mgtow
Ze hebben daar gekke shit zitten snuiven. Dat is duidelijk.
2 0
MK77
Het AZ media team heeft duidelijk gezegd: he jongens, negatieve aandacht is ook aandacht hoor!
3 0