'Pirlo analyseerde duels van onder andere Ajax'

JesseTH, 11-08-2020 om 20:05, 4036 views, Twitter |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Andrea Pirlo, de nieuwe manager van Juventus, heeft de afgelopen tijd al de nodige kennis opgedaan. De oud-speler van het Italiaanse elftal analyseerde het spel van enkele clubs uit Europa en daarvan was Ajax er één, zo meent Italiaans journalist Luca Fiorino op Twitter.

De lijst met clubs die hij volgde, bestaat uit Manchester City, Sassuolo, AZ, RB Leipzig en dus Ajax. Fiorino vertelt verder dat Pirlo gek is op het Nederlandse voetbal en de filosofie die erachter schuilgaat. De voormalig middenvelder wil een project bouwen op het ontwikkelen van jonge spelers en het dynamisch spelen in balbezit.

Pirlo weet uiteraard dat enkele clubs in het genoemde rijtje - met name Sassuolo en AZ - niet op het niveau van Juventus zitten. Dat betekent voor hem echter niet dat er geen spelprincipes in voor kunnen komen die passen bij De Oude Dame. Tevens zou Pirlo interesse hebben in AZ-spelers Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Owen Wijndal.

Fiorino benadrukt verder dat het meer dan normaal is dat een beginnende trainer zich verdiept in het werk van de al actieve trainers. Hij bestudeert het voetbal en neemt puzzelstukjes over die goed in zijn spel passen. 'Daarna zal Pirlo zijn eigen identiteit creëren op basis van de spelers en ervaringen op het veld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Ik hoop dat ze hem wel een eerlijke kans geven en niet dat hij na 3 minderen wedstrijden op rij al weer op straat staat.

Want in Italië rollen de koppen sneller dan de deegrollers.
1 0
Bensco
Ben benieuwd hoe Pirlo het gaat doen. Nagenoeg geen ervaring als trainer maar hij zou nu de verlosser van Juventus moeten worden. Begrijp me niet verkeerd, enorm veel respect voor hem maar om hem gelijk als hoofdtrainer aan te stellen puur vanwege zijn naam is een zet die vaak verkeerd uitpakt. Zelfs Zidane en Pep deden eerst ervaring op bij de reserveteams voordat zij voor het hoofdtrainer schap gingen.
1 0
mgtow
AZ spelers halen voor Juventus? Dat lijkt me stug.
0 0
Schwalbino
Teun en Pirlo. Nou ja, we leven in gekke tijden.
2 0