PSV-directeur kritisch op KNVB en vraagt om leiderschap

JesseTH, 09-08-2020 om 11:40, 4347 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is zeer kritisch op het handelen van de KNVB. Tijdens de coronacrisis ontbrak het volgens hem aan leiderschap en het maken van beslissingen. Tijd voor verandering, aldus Gerbrands.

'Als iets zich nu weer bewezen heeft, is het dat het woord solidariteit in onze sport ver te zoeken is' begint hij te vertellen in gesprek met de NOS. 'Elke keer is het korte termijn denken. Er is geen visie en de KNVB, ECV en FBO hebben geen één gezicht gehad en zijn niet duidelijk geweest naar de politiek.'

'Polderen kan heel veel goede dingen in zich hebben, maar soms is het leiderschap en duidelijk optreden', onderbouwt hij zich punt van kritiek verder. 'Dat betekent ook dat je soms wat ruimte moet weggeven om aan leiders de ruimte te geven om wel beslissingen te nemen. Ik hoef het niet overal mee eens te zijn.'

Er heersen zorgen bij Gerbrands. Onder andere over het toelaten van publiek. 'De grote zorgen die ik me maak, is: komen we ooit nog terug bij het volle publiek en wanneer? Je gunt alle supporters weer wedstrijden. Dat is aardig onzeker.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Begin PSV nu ook al na 2 wedstrijdjes tegen Duitse 3e klassers te gewonnen hebben ?
0 0
jutter
Korte termijn visie is gemeengoed in het voetbal, en dus zeker niet alleen bij die KNVB. Er is bij deze club idd wel een gebrek aan leiderschap, maar is dat al niet decennia lang het geval"?. Men wil op goede voet met zijn leden blijven staan, en bedekt bijna alles met de mantel der liefde. Hoe vaak heeft men bijv. Den Haag niet de hand boven het hoofd gehouden na wéér een uitglijder bij die club. Nu hebben we te maken met een ongekende situatie, maar de oplossingen waarmee Gudde en co aan komen dragen geven nou niet bepaald het idee dat men dat gebrek aan solidariteit serieus aan w il pakken. Neem bijv. die kunstgras soap, waardoor een club als Heracles ongestraft op zo'n ondergrond mag mogen blijven spelen, terwijl in vele andere landen een dergelijke club door de bond gesommeerd wordt om op een normale ondergrond te spelen, of anders een divisie lager teruggezet gaat worden. Een club die zich in deze ook beroept op zijn sponsor die kunstgras produceert, maar speelt wel zijn wedstrijden onder de KNVB vlag, en die moet dus uiteindelijk leidend/bindend zijn! Dat is dus ook een vorm van leiderschap waarmee je respect afdwingt, maar dergelijke zaken doen zich niet alleen nu voor maar ook dus in het verleden, de voorbeelden zijn te talrijk om die hier allemaal op te gaan noemen.
3 0
Van Reenen
Toontje kan beter een toontje lager gaan zingen. De KNVB bepaalt n.l. niets mbt volle stadions. Dat wordt bepaalt door het RIVM en verwoord naar het Nederlandse publiek door Rutte en De Jonge. Trouwens al je al die volle stranden ziet, vraag ik mij af waarmee mensen bezig zijn. En hoor ik net op het nieuws dat de reddingsbrigades tientallen mensen uit het water hebben moeten redden. Tja, eigen verantwoordelijkheid ontbreekr totaal bij die lui.
4 0
Aeter
Over de KNVB heeft hij zeker een punt. KNVB is een zooitje al jaren.
2 0
Bjorn
''Komen we ooit terug bij het volle publiek?''

Gerbrands denkt dat er nooit een vaccin en medicijn komt?
0 0
MankeNelis
Vooral de vraag die Toontje Lager erbij stelt: "en wanneer". Iets wat niemand weet. Dat wekt dan totale onbegrip bij die schemerlamp. Rare snijboon die vent.
1 -1
Koningtoto
Kunnen jullie van AS aub dat stukje van meneer Slot uit de telegraaf posten? Als je clickbait en lachen wil, kan dat stukje over scheidsrechters wat hij zegt niet ontbreken hier. Hilarisch.
3 0
RRL
Wat zegt meneer Slot dan in de Telegraaf ongeveer of die scheidsrechters? Ben wel benieuwd
0 0
LangeTermijn
http://www.soccernews.nl/news/725841/slot-reageert-op-benadeling-az-door-scheidsrechters
0 0
Maarten79
Nieuw seizoen, nieuw gezeik van deze calimero.
2 0
BokkieBokstra
Gezeik? Alles wat hij zegt is zinvol. Geen leiderschap KNVB, geen solidariteit van de NL clubs. PLus dat het lastig gaat worden met het toelaten van de fans.
0 0
ajaxxcied4life
'De solidariteit is ver te zoeken'

Zou dit over Ajax gaan jongens?

De vraag stellen is die beantwoorden in dezen.
2 0
Antafca
denk dat ze niks te klagen hebben in de laatste jaren veel spelers van ons die kant op gegaan..
2 0
ProfessorX
Vak 422 middenlijn dacht ik :)
0 0
ajaxxcied4life
'De solidariteit is ver te zoeken'

Zou dit over Ajax gaan jongens?
2 -1
ajaxxcied4life
'De solidariteit is ver te zoeken'
2 0
Hagmag
Goeie vraag, wanneer kan en mag de Arena weer vol zitten.
Zolang er velen onder ons zijn die schijt hebben aan de Corona regels, zal deze wens nog heel veel weg blijven.
1 -1
Kuningast
Mooie teksten van iemand die von bommel een mes in de rug stak
5 -1
Antafca
mag wel toontje minder
4 0