'Club Brugge is vandaag even aantrekkelijk als Ajax'

BartVeenstra, 08-08-2020 om 10:40, 7112 views, Het Nieuwsblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe denkt dat Club Brugge net zo aantrekkelijk voor spelers is als Ajax. De landskampioen van België weet de laatste tijd meerdere spelers aan te trekken die in het verleden niet zouden zijn gekomen en zodoende hoopt men, net als Ajax, weg te lopen van de concurrentie.

Verhaeghe is van mening dat spelers tegenwoordig eerder voor Club Brugge kiezen dan voorheen. 'Wij zijn wel geëvolueerd. Wij zijn aantrekkelijk geworden voor spelers om een carrière uit te bouwen. Daarom blijven spelers, daarom komt iemand als Mignolet terug... Wij zijn vandaag even aantrekkelijk als Ajax. We hebben alleen niet dezelfde historie', zegt Verhaeghe in Het Nieuwsblad.

'Voor veel spelers is het interessanter om in een dominante ploeg te spelen, die voor de prijzen strijdt en Europees speelt, dan ergens in een rechterkolom niet al je kwaliteiten te kunnen benutten', gaat Verhaeghe verder. 'Hans Vanaken heeft prijzen gepakt en al vier transfers gedaan. Bij elke contractverlenging tekende hij bij een nieuwer Club Brugge.'

Denk jij dat Ajax het oefenduel met RKC Waalwijk met 3-0 wint? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Vooralsnog is het appels en peren met elkaar vergelijken. Brugge kan qua naam/prijzenkast en uitstraling bij lange na niet tippen aan Ajax natuurlijk , Maar het is natuurlijk mogelijk dat op de wat langere termijn beide clubs kwalitatief wat dichter naar elkaar toegroeien, al is er een vrij groot verschil in speelstijl, en dat al langere tijd. Ik ben niet zo'n fan van het Belgische voetbal, vind de benadering van hun voetbal te negatief, niet avontuurlijk zoals wij dat doorgaans kennen. Hun nationale elftal was en is weiliswaar wereldtop op dit moment, maar die selectie bestaat voor het overgrote deel uit gasten die buiten dat land spelen. Ze zijn en blijven/denken conservatief, zeker ook omdat ze spelers uit hun eigen competitie niet of nauwelijks opnemen in hun nationale selectie. Dat zie je hier ook veel meer, en dat komt de populariteit van je nationale team alleen maar ten goede.
0 0
Simon1
Eens met je verhaal, maar het Belgische nationale team is niet wereldtop. Het is daarvoor nog te onprofessioneel. Als zij echt bij de wereldtop hadden gehoord, hadden ze meer prijzen gepakt de afgelopen vier jaar.
0 0
Gooseman
En dan meteen verliezen van Charleroi....
0 0
ambtenaar
Moest even goed nadenken, mignolet is een keeper.
0 0
Cruijffthebest
Hahahahahaha, klap van de deur gehad zeker, Brugge net zo interessant als Ajax, wat een giller!
0 0
Frank1978
Klinkt heel leuk, maar ik denk dat Anderlecht, ondanks dat het daar al geruime tijd niet zo lekker loopt, nog steeds verreweg de meeste bekendheid en uitstraling in het buitenland heeft van de Belgische clubs. Verder moeten we het maar als een compliment beschouwen dat wij (weer) als voorbeeld genoemd worden.
3 0
migilo
Als ik het stukje lees snap ik de vergelijking op zich wel.
Hebben ze daar trouwens inmiddels veldverwarming? Kan mij nog een dramatisch potje herinneren op die ijsbaan van ze.
1 0
Amsterdam Loyals
Er is maar 1 club in België... Brugge zijn boeren
0 0
NotForSale
Brugge zijn inderdaad boeren, maar ze zijn wel al jaren beter dan Anderlecht. Die gaan een beetje dezelfde richting uit als Feyenoord. Grote fanschare en uitstraling, maar weinig zilverwerk.
0 0
3sterrenAjax1
is natuurlijk zwaar overdreven. waar is de finale EL en halve finale CL van Brugge? de reden dat hij dit zegt is omdat wij een voorbeeld zijn en hij het beeld wil neerzetten dat zij net zo goed bezig zijn. heel veel voorzitters en tds noemen ons de laatste tijd als voorbeeld btw. een prachtig compliment.
4 0
Redrum
Absoluut, je moet het vooral als een compliment zien inderdaad.
3 0
DS
Naja, als je van friet stoofvlees houd is club Brugge inderdaad interresanter dan Ajax.
0 0
Oliveira
Wat heeft deze belg gesnoven? Lmao
1 -1
JariHeijden
Lmao??? Wat is dat?
0 0
deeftherave
Daarom proberen we ons zo geforceerd met AJAX te vergelijken....
0 0
Ajax114
Hoezo net als Ajax weglopen van de concurrentie ? Wij maakten het ons weer ontzettend moeilijk afgelopen jaar en stonden gelijk met AZ. Met het beleid van gunnen en miskopen zal Ajax helaas niet gaan weglopen van de concurrentie
1 -3
Dit is mijn club
Glas is altijd half leeg bij jou.
0 0
xstaniox
Qua punten lopen we (nog) niet uit.
Qua reputatie en financiële vermogens wel.
0 0
xstaniox
"Daarom komt Mignolet terug."
Sorry hoor, maar Mignolet is nou niet bepaald van het niveau Blind of Promes, of zelfs Tadic.

De eerste speler uit Zuid-Amerika die Club Brugge verkiest boven Ajax moet nog geboren worden.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Wat schattig!
2 0
sdjt01
“Wij zijn vandaag even aantrekkelijk als ajax, we hebben alleen niet dezelfde historie”. Dan ben je dus niet even aantrekkelijk als ajax.
3 0
EuforischeRealist
Ja hoor Bart en Ruud Vormer en Hakim Ziyech zijn ook van hetzelfde niveau. Welterusten hè!!!
5 0
insectenverdelg
Bart Verhaeghe kunnen we vanaf nu ook bij de complot gekkies rekenen. :)
0 0
Bjorn
Club Brugge heeft een aantal goede stappen voorwaarts gezet en geprofiteerd van het matige beleid van Anderlecht. Maar nee, nog zeker niet zo aantrekkelijk als Ajax.
2 0
Redrum
Ze willen allemaal zo graag de grote jongen uithangen, maar zonder historie blijf je altijd een kleine club. Af en toe een titel winnen is niet goed genoeg. In Europa moet je naam maken om bij de grote jongens te horen. Brugge is in België nu misschien goed bezig, maar de rest van de wereld heeft nog steeds geen idee wie Club Brugge is.
2 0
ajaxrulesz
Daarom Ajax had zich voor de komende 15/20 jaar weer prominent in de internationale boeken kunnen laten schrijven als ze van dat matige united hadden gewonnen. Kwartfinale halve finale Cl is leuk en geeft veel positieve aandacht, net als een EL finale, maar je hebt er zo weinig aan het gaat om het zilverwerk.
1 0
Redrum
Nou ja, niet helemaal. Ajax heeft wel degelijk weer de aandacht op zich gevestigd in Europa en dat komt vooral door de speelwijze. Als je laf kutvoetbal speelt zul je echt iets moeten winnen om de aandacht te krijgen, maar zelfs dat vervaagt vrij snel. Wie heeft het ooit nog over de CL-winst van Chelsea? Helemaal niemand.
4 0
Dit is mijn club
Hahahahaha (dit is niet te kort)
1 0
Koekepeer
LOL
1 -1
afcasven1995
Hoop echt dat Anderlecht zich terugvecht en weer dé topclub van Belgie wordt.

Onze Belgische vrienden en een top jeugdopleiding.
5 0
Redrum
Dat hoop ik ook. Gaat momenteel daar helemaal verkeerd. Maar het is de enige echte Belgische topclub.
2 0
Rob1706
Brugge is een leuke stad, daar niet van.
1 0
NotForSale
Gent is een leukere stad, daar valt tenminste nog wat te beleven na zes uur s avonds.
0 0
Redrum
Hahahahahaha ja natuurlijk pik. In Brazilië en Argentinië staan ze allemaal te popelen om naar Brugge te komen. Ajax of Brugge, het is om het even. Brugge is net als Ajax, alleen dan zonder de historie. Ja, laat historie nou net heel belangrijk zijn geinponem.
3 0