UEFA: 'Clubs moeten zelf andere locatie regelen'

NickOoms, 05-08-2020 om 13:10, 3027 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Clubs die aankomend seizoen in de Champions League of Europa League spelen, moeten uiterlijk 48 uur voor de loting bij de UEFA aangeven of zij in hun eigen stadion spelen of elders. Indien clubs, vanwege reisbeperkingen, niet op tijd aangeven wat hun vervangende locatie is, volgt er een reglementaire 3-0 overwinning voor de bezoekende club, aldus het Algemeen Dagblad.

De UEFA moet op tijd op de hoogte worden gebracht van de reisbeperkingen en andere coronomaatregelen per land. Indien dit niet gebeurt, wordt de thuisspelende ploeg gestraft. Mocht er een Nederlandse club een wedstrijd spelen tegen een willekeurige Europese tegenstander, zal de thuisspelende ploeg voor een andere locatie moeten zorgen wanneer er sprake is van een reisverbod in het land van de thuisploeg. Anders krijgt de uitspelende ploeg de punten. 

De Europese voetbalbond zal voor aanvang van de loting een lijst publiceren met de op dat moment bekende reisbeperking per land. De UEFA wil uiterlijk 48 uur voor de loting weten waar rekening mee moet worden gehouden. Of deze maatregel voor het gehele voetbalseizoen geldt, is nog niet bekend.

Denk jij dat Manchester United binnen tien minuten voor staat tegen LASK? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RJB1979
Ik zit eerlijk gezegd al twee dagen op een andere uitspraak te wachten, UEFA.
1 0
jutter
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat e.e.a. bekend wordt gemaakt tijdens het restant van die EL, dat dus vanavond een herstart maakt.
0 0
Van Reenen
Nee, niet van de EL, maar van de CL.
0 0
Bobbaasje
Wanneer is de Champions League Loting?
0 0
jutter
Loting Groepsfase UEFA Champions League staat vooralsnog voor 29 Augustus op de rol., mits dat Covid-19 geen roet in het eten gaat gooien natuurlijk.
0 0
Bobbaasje
Bedankt.
0 0
jutter
Sorry, herstel 1 October!
0 0
jutter
Is ook de enige manier om e.e.a. beheersbaar te houden, anders wordt het een ongeorganiseerd zootje en gaan clubs min of meer op eigen houtje zaken regelen. Dus neemt die UEFA nog meer dan voorheen de regie stevig in handen en dreigt clubs dus met uitsluiting als ze zich niet aan deze, onder uitzonderlijke toestanden dus, regels houden. Wij hebben vaak hier en elders onze bedenkingen over die UEFA, maar ze zijn momenteel bepaald niet te benijden, en hebben hun handen meer dan vol om het overvolle programma van de komende maanden enigszins in goede banen te kunnen leiden!. ga maar na, restant EL en CL,, Nations League wedstrijden + vriendschappelijke potjes en ook nog eens die hele cycles van het nieuwe Europees seizoen. Ze kunnen hun borst dus meer dan natmaken daar in Nyon, die meer dan waarschijnlijk 24/7 in touw zijn momenteel! Velen klagen over het a.s. overvolle programma, terecht zou je kunnen zeggen, maar gaat men hier en daar schrappen en voor het volgend seizoen/jaar (waar dan weer een EK gepland staat. in gaan plannen, verschuif je het probleem alleen maar, en daar schiet je natuurlijk ook niets mee op. Maar alles staat of valt natuurlijk met dat virus, gaat dat weer in forse mate de kop opsteken, bijv. in het najaar wanneer er een grote hoeveelheid wedstrijden gepland staat, dan kunnen de diverse nu klaar liggende schema's weer subiet de prullenbak in. Ja, het zijn uitzonderlijke en barre tijden!
0 0