De Jong: 'Elk duel meteen beslissend, maakt het moeilijker'

BartVeenstra, 05-08-2020 om 08:40, 2160 views, FC Barcelona |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong kijkt ernaar uit om zaterdag met FC Barcelona het seizoen in de Champions League te hervatten. De Catalanen spelen dan - met een weer fitte De Jong - de return tegen Napoli.

'Ik voel me erg goed', zegt De Jong, die het slot van La Liga moest missen door een blessure aan zijn hamstring, op de officiële website van FC Barcelona. 'Ik ben goed hersteld van die blessure en voel me fysiek ook heel goed. De vakantie was voor het team goed om de batterij weer op te laden. We hebben genoten van een paar dagen rust die ons veel energie geven.'

De Jong speelde met FC Barcelona eerder met 1-1 gelijk tegen Napoli en zodoende kan het nog alle kanten op. Daarna zijn de wedstrijden telkens over één duel. 'In één wedstrijd krijgen de mindere teams de kans om te verrassen. Dit is in hun voordeel. Het is duidelijk dat wij moeten winnen, maar het feit dat we maar één wedstrijd hebben, maakt het moeilijk omdat ieder team kan verrassen.'

Dat het tegen Napoli niet makkelijk wordt, beseft De Jong als geen ander. 'Ze hebben spelers met veel kwaliteiten. Het wordt zeker een moeilijke wedstrijd. De heenwedstrijd was al moeilijk voor ons. We hadden toen veel spelers achter de bal, maar ik vertrouw erop dat we het nu beter kunnen doen', aldus De Jong, die hoopt dat hij over een paar weken de Champions League heeft gewonnen. 'Er zijn nog vier wedstrijden te gaan om de Champions League te winnen. Elk duel is meteen beslissend, dat maakt het moeilijker', doelt de oud-Ajacied op het feit dat er geen return is om eventuele schade te herstellen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Tragische is dat Barca gewoon op z’n retour is.
Behalve Messi (33), Suarez (33), Busquets (32), Piqué (33), Ter Stegen, zijn alleen De Jong en Griezmann (die maar niet zijn draai kan vinden) nog van topniveau. Die rechtsback is inwisselbaar, de lcv gewoontjes, de linksback is ook alweer 31, en bij sommigen lijkt het heilige vuur een beetje uitgeblust. Daarnaast zijn er de voor grote bedragen gehaalde Coutinho’s die de bedragen nooit waard zijn geweest en het heilige vuur ook missen.
Verder heeft het een coach met weinig lef en durf. Als ik de beoogde 5-3-2 opstelling zie, met De Jong op het middenveld, dan wordt je daar niet vrolijk van. Dat is meer een counter ploeg, geen team dat voetballende de andere ploeg de wil kan opleggen. Piqué, De Jong; Busquets zou voldoende moeten zijn om het centrum te bewaken. Een andere optie is Busquets en De Jong voor het centraal duo. Maar deze trainer heeft De Jong nog niet 1 keer goed gebruikt.
Barcalona heeft dringend een coach nodig met lef, en verversing nodig met spelers die het heilige vuur hebben.
0 0
Ferd
Laten we hopen dat Barca door gaat. Dat is gunstig voor Ajax.
0 0
trodat4030
Idd, Juve en Barca moeten iig 1 ronde verder komen, daarna is de hele CL niet bijster interessant meer, want liggen Lyon en Napoli raus.
0 0