'Ik hou rekening met slechtste scenario voor ons'

NielsOpdam, 01-08-2020 om 22:35, 7143 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Teun Koopmeiners houdt, net als zijn trainer Arne Slot, rekening met het slechtste scenario voor AZ. Dat vertelt de aanvoerder van de Alkmaarders, geciteerd door RTL Nieuws. AZ vindt dat zij recht hebben op het beste Champions League-ticket, omdat zij een beter onderling resultaat hebben met Ajax. 

'Ik hou rekening met het slechtste scenario voor ons', opent Koopmeiners. 'Maar ik bemoei me er niet mee en laat het aan ons bestuur over. Anders slaap ik niet meer.' In mei liet de KNVB al laten weten dat zij bij hun standpunt bleven en dat de verdeling van de tickets dus niet ging veranderen. AZ stapte toen naar de UEFA, die aanstaande maandag hun beslissing wereldkundig maken. 

Volgens Koopmeiners is het 'doodzonde dat het zo is gelopen'. 'We hadden als team écht het gevoel dat we iets konden bereiken. En toch is bij ons het goede gevoel niet weggegaan. De jongens kennen elkaar door en door. Iedereen heeft zin om in plaats van in de Europa League in de Champions League te gaan spelen. Dat gevoel is alleen maar meer aangewakkerd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Het goede geval hadden ze ook toen ze thuis tegen een verzwakt Ajax 90 minuten lang op de eigen helft te vinden waren.
AZ staat echt 27 wedstrijden onder Ajax en menen dan nog ergens recht op te hebben.
0 0
AlexIbarra
Verstandig! Het slechtste scenario voor AZ lijkt me een uitsluiting van betaald voetbal voor 2 jaar, wegens ernstig onsportief gedrag.
Cambuur kan dan alsnog Eredivisie spelen, Feyenoord wat centjes uit Europa bijschrijven en AZ kan haar spelers verkopen om de lopende kosten en een nieuw dak te betalen. Best redelijk.

Voor welke club zou je komend seizoen graag willen spelen, Teun?
0 0
JariJari
Dit plus volledige sloop van hun stadion en inbeslagname van de grond door de staat vanwege verwijtbaar creeeren van een onveilige situatie.
1 0
AlexIbarra
Goede aanvulling. ;)
0 0
Vierendertigste
Het slechtste scenario is als jullie door de corrupte Uefa een CL-ticket zouden krijgen
0 0
Frank1978
AZ denkt serieus, op basis van die twee onderlinge potjes met Ajax, dat zij de beste ploeg van Nederland hebben. Stel je eens voor dat zij afgelopen seizoen naar Chelsea, Valencia en Lille gemoeten hadden? Zie je het al voor je? Ik hoop dat we morgen, eindelijk, van dit gezeur af zijn.
1 0
Aspers73
AZ wil CL in voor die 40 miljoen euro, Ajax wil de CL in om hem te winnen.
2 0
ghouleseddik
Het slechtste scenario was geweest dat de competitie was uitgespeeld en jullie nog waren ingehaald door Feyenoord, Teuntje. En dat is niet een heel onrealistische gedachte. Dus wees gewoon blij met wat je hebt.
2 0
JariJari
Ik denk eerder PSV dan Feyenoord. Feyenoord leefde boven zn stand.
0 0
ajaxminimax
Het wordt tijd dat jullie daar in alkmaar de bek gaan houden... nu ook nog gaan denken dat jullie daar iets te zoeken hebben. Ze zullen als kanonnenvoer dienen in de CL en als Ajax fit was gebleven afgelopen seizoen waren ze gewoon 2 keer afgegaan tegen Ajax en hadden ze flink wat punten achter gestaan. Achterbaks zooitje Alkmaar. Had eerder sympathie voor ze, inmiddels is dat helemaal weg en staan ze bij mij in het rijtje: Psv, feyenoord, utrecht en ado.
8 0
Rinban
Ik wilde eigenlijk 2 plusjes geven
0 0
EersteAanname
Man wat hoop ik dat Ajax AZ in het komende seizoen twee keer met 4-0 kansloos afstraft. Zonder de punten die Ajax de afgelopen jaren in Europa heeft gehaald hadden ze überhaupt geen voorrondes CL mogen spelen. En dan nu alles op alles zetten om het CL ticket dat in alle opzichten alleen Ajax toekomt van Ajax proberen af te pakken. En alsof dat nog niet genoeg is ook nog uitspraken doen over dat ze geen spelers willen verkopen aan Ajax terwijl ze net zo makkelijk De Wit voor een schijntje van ons overnemen. Walgelijk. Mijn sympathie zijn ze kwijt.
11 -1
trodat4030
Dat ze Dani oppikten was een geschenk uit de hemel joh! Nog slechter dan Siem.
0 -5
JariJari
Tijd dat AZ weer keuken divisie gaat spelen. Onsportieve backstabbers zijn ze.

Je kan weinig met Feyenoord supporters maar je uitschelden doen ze in ieder geval in je gezicht.
7 -1
mgtow
Choose your battles wisely AZ. Je hebt met Goliath te maken en je bent nog niet eens David.
0 0
Redrum
De afgelopen 11 seizoenen zijn ze onder ons geëindigd. In de meeste van die 11 seizoenen zaten er 2 of 3 plekjes tussen. Toch menen ze daar minimaal gelijkwaardig aan ons te zijn. Waar ze dat op baseren is mij echt serieus een heel erg groot raadsel.
4 0
mgtow
Zij hebben 1 dak meer naar beneden laten flikkeren dan Ajax. Daarom zijn zij gewoon beter!
4 0
Redrum
Op dat gebied staan ze gewoon wel 1-0 voor ja. Zie dat maar eens goed te maken als Ajax met een fatsoenlijk stadion.
3 0
DarkDefender
Hopelijk is deze soap maandag definitief afgelopen.
1 0
3*stars*3
Ajax en UEFA zijn geen beste vrienden maar UEFA maakt zich weer eens belachelijk als ze Az die ticket geven.
Regel is in NL simpel, doelsaldo geeft doorslag.
Az is vooral op geld uit.

Ze moeten blij zijn dat Ajax zo goed heeft gedaan voor NL waardoor de nr 2 nog steeds een voorronde ticket heeft.
7 0
trodat4030
De Uefa moet echter googlen wat een AZ nou eigenlijk is, dus die zien nog altijd 100 procent liever een naam in de CL dan een afkorting waarbij iedereen zich afvraagt wat het nou precies is.
0 0
DarkDefender
Ja, ik ga er dan ook vanuit dat dat niet gaat gebeuren. Als wij in deze positie zaten, had ik echt gewild dat Ajax het verlies zou nemen als een man.
4 0
MPAjax
ajax zou nooit in de media gekomen zijn met zulk soort dingen misschien sjaak had het wel geprobeert maar ik zie de ajax staf dit soort capriolen in de media niet uithalen
4 0
Redrum
Hopelijk wel, maar ik verwacht het niet. Achterbakse Zeurpieten zullen nog wel verder in verzet gaan.
3 0
DarkDefender
Ik verbaas me nergens meer over. En ik vond het nog wel zo’n sympathieke club vroeger.
3 0
Redrum
Ik ook, maar daar is nu niks meer van over. Dit is gewoon een laffe poging tot diefstal van AZ. Ze hebben echt helemaal nergens recht op. Ongelofelijk dat deze club zich zo verlaagt, maar als je ziet hoe weinig weerstand ze krijgen vanuit de rest van Nederland begrijp je direct waarom ze het er gewoon op wagen. Buiten de fans van Ajax neemt niemand het ze kwalijk.
5 0
DarkDefender
ja valt me ook tegen. Ook van die andere clubs. Als wij dit zouden flikken, zou het land te klein zijn.
4 0
MPAjax
boehoe?
0 0
Redrum
Teun, je hebt geen ene malle moer te zoeken in de CL pik. Dat snap je toch hopelijk zelf ook wel? Je bent in de Europa League al een nobody en dan verwacht je even in de CL aan te kunnen komen kakken. Alsjeblieft zeg, hou op hoor.
2 -1