[Update II] FC Twente blij met komst van Cerny

BartVeenstra, 10-07-2020 om 10:55, 6149 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-aanvaller Vaclav Cerny lijkt hard op weg naar FC Twente, zo meldt het Algemeen Dagblad. De club uit Enschede hoopt donderdag nog tot een akkoord te komen met FC Utrecht, de huidige club van Cerny.

De 22-jarige Tsjech gold bij Ajax jarenlang als een grote belofte, maar uiteindelijk wist hij die belofte nooit helemaal waar te maken. Vorig jaar nam FC Utrecht Cerny voor een bedrag van één miljoen euro voer. In Utrecht begon hij als basisspeler, maar maakte hij de hoge verwachtingen uiteindelijk niet waar.

Gedurende het seizoen kwam Cerny zodoende steeds minder aan spelen toe bij FC Utrecht. Bij die club heeft hij nog een contract voor twee seizoenen. Een bedrag omtrent een transfer naar FC Twente wordt vooralsnog niet genoemd.

Update - 09.50 uur (9 juli 2020) - 'FC Twente huurt Cerny van FC Utrecht'

De Telegraaf is met een update gekomen omtrent de aanstaande transfer van Vaclav Cerny. De krant meldt dat FC Twente de Tsjech voor een seizoen gaat huren van FC Utrecht. Naar verluidt wordt de transfer later op donderdag beklonken.

Update II - 10.55 uur (10 juli 2020) - FC Twente blij met komst van Cerny

Bij FC Twente is men erg blij met de komst van oud-Ajacied Vaclav Cerny. De club uit Enschede zal de Tsjech vrijdag presenteren als nieuwe speler. Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, gaat in Tubantia in op de komst van de huurling van FC Utrecht. Streur zag Cerny vorig seizoen vaak in actie op de training in Utrecht. 'En dan viel me altijd op hoe goed Cerny kan voetballen. Hij is technisch en explosief en kan op de beide vleugels uit de voeten.'

Bij FC Utrecht wist Cerny in de wedstrijden niet uit te blinken. Op een gegeven moment werd hij zelfs bankzitter. 'Utrecht had ook wel erg veel aanvallers. Vaclav is een gevoelige jongen, die vertrouwen nodig heeft. Wij denken dat wij een staf hebben die hem weet te prikkelen.'

Denk jij dat Tottenham met 1-2 wint op bezoek bij Bournemouth? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
B.dykstra
Ik dacht dat steur liever Nederlanders had
1 0
Kingoffdatoilet
Nou eindelijk een keer lekker knallen. Altijd een leuke speler gevonden. Jammer dat hij teruggevallen is na z'n blessure
2 0
PeterVKV
Je ging naar de Toekomst voor het trio Donny, Appie, Cerny.......
1 0
Stroeve
Schrijf maar vast op. Volgend jaar naar Almere City FC en daarna door naar de vergetelheid. Gewoon niet goed genoeg.
0 0
MankeNelis
Dat ene momentje had Vaclav onsterfelijk kunnen maken. Wat waren we er ziek van..
Ik heb nog altijd de stille hoop dat hij toch nog doorbreekt.
2 0
Web
Deze speler maakte enorm veel indruk
Zo zie je maar dat iedere speler niet de laatste stap kan maken

Jari Schuurman speelde met Nouri en Donny in de vertegenwoordigde elftallen van Oranje, vond ik echt een groot talent, is niets van over gebleven
Speelt nu anoniem bij Dordrecht
2 0
Schip
Yep, wilde net hetzelfde zeggen. Was een fijne, dartele speler in de jeugd die er bovenuit stak.
0 0
koreem
Kan nog goed zijn eerste test wedstrijd herinneren in de jeugd. Was er van overtuigd dat hij zou doorbreken in het eerste. Helaas anders gelopen.
0 0
jutter
Had aanvankelijk toch wel wat meer verwacht van deze jongen. Net zoals van die Noor Johnsen die steeds meer zijn acties zag verzanden bij Jong, en je je eigenlijk steeds meer aan hem ging ergeren, dat zal niet veel veranderen vrees ik Cerny stelde dus ook teleur bij Ajax, en zette dat eigenlijk voort bij Utrecht waar hij ook steevast op de bank belandde. Een zelfde scenario zal zich mogelijk voordoen bij Twente alhoewel die club allerminst ruim bemeten is met zijn selectie naar het schijnt, En dus mogelijk nog gaat shoppen bij Ajax om daar jonge gasten te huren die zeer waarschijnlijk (nog) geen kans hebben om aan te sluiten bij de hoofdmacht.
2 0
Libero
Blijft apart hoe dat soort intrinsiek talentvolle jongens lijken te stranden op het aspect teamspirit. Te veel bewijsdrang waardoor ze vergeten dat je het met z'n allen moet doen. In het geval van Cerny komt natuurlijk ook de pech van een zeer langdurige blessure op een cruciaal punt van zijn ontwikkeling erbij kijken.
2 0
PJK54
Cerny zal het waarschijnlijk bij Twente prima doen geen druk op de ketel, geen plakkertje van talent dus lekker vrijuit ballen, succes Vaclav, je kan ons natuurlijk wel een beetje helpen.
3 -1
Web
Ben bang van niet
Hij zal zich enorm willen waarmaken
Komt er zeker druk bij kijken
1 0
AFCAMM
Hoop dat die jongen echt nog een keer kan doorbreken. Bij ons is het ‘em helaas niet geworden, maar dan maar bij een andere club. Twente zou best een goede stap kunnen zijn, om van daaruit verder te kijken..
2 -1