Gudde: 'Zijn als betaald voetbal blij met volgende stap'

JesseTH, 03-07-2020 om 22:15, 952 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Eric Gudde is, ondanks de afwijzing van het oorspronkelijke Deltaplan, tevreden met de uitkomst van het overleg met het kabinet. Vanuit Den Haag werd besloten dat de gevraagde 140 miljoen euro niet zomaar uitgekeerd zal worden.

Het zorgvuldig samengestelde Deltaplan bestond uit drie onderdelen: een solidariteitsplan, verzoek tot steun aan de overheid en een veiligheidsplan. Er werd gevraagd om een maximale steun van 140 miljoen euro, maar het kabinet wil de benodigde steun per club gaan bekijken.

'We zijn als betaald voetbal blij met de volgende stap', reageert Gudde, ondanks de wijziging van de koers, tegenover Voetbal International. 'We hebben alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen, Den Haag erkent hiermee het grote maatschappelijk belang van betaald voetbal.'

De directeur betaald voetbal van de KNVB legt uit wat er nu volgt. 'De volgende stap is om nu per club inzichtelijk maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie. Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
@JesseTH: die link 'kabinet wil de benodigde steun per club gaan bekijken' komt uit op een administratiepaneel.
0 0
AFCAMM
Fijn dat ze na enkele maanden klaar zijn voor een plan. Knap ook. Ze zijn ver gekomen, sinds het moment dat ze zonder enig plan aanklopten bij de regering. Over een maand of twee zijn ze hopelijk klaar om een afspraak in te plannen om met elkaar over het plan te praten. Misschien heeft iemand dan al iets bedacht.
1 0