Sneijder tussen Huntelaar en Van Bommel: 'Was heftig'

JesseTH, 28-06-2020 om 19:40, 7419 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wesley Sneijder weet nog goed dat hij Klaas-Jan Huntelaar (toen speler van FC Schalke 04, red.) en Mark van Bommel uit elkaar moest halen tijdens het EK 2012. Na het verloren openingsduel tegen Denemarken sloeg de vlam in de pan tijdens een etentje en stonden de twee tegenover elkaar.

'Dat was heftig. Ik stond ertussen, het straatschoffie. Ondanks mijn lengte kan ik ze wel aan, hoor', lacht Sneijder tegenover de NOS, waarna hij overgaat op een meer serieuze toon. 'Het was een vervelend moment en op dat moment wist ik ook: dit komt niet meer goed en wordt alleen maar erger.'

De oud-Ajacied weet maar al te goed waar de onrust vandaan kwam. 'De spelers die niet speelden, gingen denken dat ze erin hoorden', vertelt hij, doelend op onder anderen Huntelaar en Rafael van der Vaart. 'Ze hadden ook niet helemaal ongelijk, alleen de trainer bepaalt. Als jij het gevoel hebt dat er meer speelt dan alleen de kwaliteiten of vorm op dat moment, dan moet je zelf niet eens meegaan.'

Mocht Oranje de openingswedstrijd gewonnen hebben, verwacht Sneijder niet dat dezelfde onrust had geheerst. 'Alles valt en staat met de eerste wedstrijd. Speel ik die wedstrijd nog tien keer, dan weet ik zeker dat we hem negen keer winnen. In 2012 openden we sterker dan in 2010. Als je dan verliest, dan zijn de rapen gaar.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Als je vanaf je zevende in de Ajax-jeugd speelt, heb je geen idee wat mensen op de straat meemaken. Toch noemt Wesley zichzelf een straatschoffie.

Zijn hele leven stond in het teken van topsport en professionaliteit, maar meneer doet er alles aan om mensen te laten denken dat hij niet alles uit zijn carrière gehaald heeft.

Hij was bij Ajax een heel groot talent, maar bleek later niet goed genoeg voor Real Madrid. Had vervolgens het geluk dat hij bij Inter in een geoliede cattenacio-machine terecht kwam en de treble won. Daarna werd hij steeds minder goed.
0 -4
Ajax27
Want de jongetjes die vanaf hun 7e bij Ajax voetballen wonen op het complex onder de velden waar ze van de buitenwereld worden afgescheiden? Ze gaan gewoon trainen, en komen daarna weer thuis... dus ja, je krijgt gewooon alles mee van de buurt waar je woont.

Niet goed genoeg voor Real... know your facts dude, lees maar eens even over die periode. Het jaar ervoor werd real kampioen waar Sneijder alles speelde. Het jaar erna was in alle opzichten een minder jaar. Barca overklaste ze op alle vlakken. In de competitie 2e op 9 punten achterstand. Ze scoorde veel minder, ze kregen meer doelpunten tegen. Harde klap in de CL waar ze na de groepsfase in de 8e finale er hard uit vlogen tegen Liverpool. Resultaat, de bezem moest er doorheen van het bestuur. Er zaten veel te veel Nederlanders, dus... alles eruit. Van Nistelrooy, Robben, Huntelaar.. ze konden allemaal vertrekken. In hun plaats werd er grof geld uitgegeven voor Ronaldo (94 miljoen), Kaka (67 miljoen), Benzema (35 miljoen) en Xabi Alonso (35 miljoen).

Het geluk dat ie in een geoliede machine bij Inter kwam? Hij speelde z'n meest grote topseizoen in 2009/2010 waar hij de grote architect op het middenveld was.

5 landskampioenschappen als basisspeler gewonnen met 4 verschillende clubs in 4 verschillende landen, CL, bij 'de grote 4' in het NL elftal horen. Beetje respect voor hem als voetballer is wel op zijn plaats.
2 0
Ajacied33
Ik was eigenlijk van plan om het boek van Sneijder te kopen en uit te lezen op mijn naderende vakantie. Hoeft denk ik niet meer, heb bijna alle passages wel gehad geloof ik...
1 0
MrPink
Ga zo door en niemand koopt dat boek, alles staat zowat online. Lekker voor Wesley.
1 0
Schip
Hoe onprofessioneel is het dat een staflid steeds mot heeft met een speler? Dan heb je toch geen reet te zoeken in de staf?
0 0
ambtenaar
Heb het boek al paar keer over de whatsapp gehad.
Maar heb al zoveel dingen gelezen dat ik het boek niet hoef te lezen.
0 0
Kibbahimovic
eigenlijk te triest dat men zo'n boek moet omzetten naar pdf en vervolgens doorstuurt, al worden zulke pdf'jes voornamelijk door sloebers doorgestuurd en zullen die mensen nooit van hun leven een boek aflezen :). Mocht je het boek wel willen aflezen, dan ben je de grootste kneus dat je dat op een schermpje gaat doen en daar niet even 20euro voor wilt betalen.
0 0
ram
AS, hou eens op. Ik hoef straks dat hele boek niet meer te lezen joh.
0 0
Santiago
AS misschien is het een idee om gewoon een extra sectie te maken genaamd 'Sneijder'.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Verschil tussen een fitte 36 jarige en geen fitte 36 jarige
0 0
apeldoorner
is er toevallig een boek uit?
1 0
Bky
Jullie waren m bijna vergeten vandaag. Gelukkig toch nog een berichtje over tokkie Wesley.
0 -2