Margaret wees City af: 'Wil eerste spits van AZ worden'

BartVeenstra, 06-06-2020 om 13:50, 7936 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-jeugdspeler Richonell Margaret speelt sinds vorig jaar bij AZ, maar hij had ook zomaar bij Manchester City kunnen spelen. De Engelse topclub wilde hem eveneens inlijven toen hij Vitesse ging verlaten, maar bij AZ is de kans op doorbreken groter.

Vader Lenny Macnack, die zelf speelde bij onder meer Telstar en FC Volendam, geeft tegenover NH Nieuws aan waarom de transfer naar Manchester City niet doorging. 'Manchester City is een grote club, met heel veel contractspelers. De kans dat je daar doorbreekt is misschien twee, drie procent. Dat is heel weinig.'

Bij AZ scoorde Margaret in zeventien duels voor Jong AZ vier keer. 'Mijn rendement moet omhoog. Ik kan er meer uithalen', zegt hij er zelf over. Door een blessure stond hij er lang naast en zodoende is hij nog niet tevreden. In het nieuwe seizoen wil hij een vaste waarde zijn bij Jong AZ en uiteindelijk werkt hij toe naar één doel. 'Ik wil gewoon eerste spits van AZ worden. Dat is mijn doel.'

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bollejan1
Almere City zeker
0 0
AjaxDaniel
Waarom is hij weggegaan? Weggestuurd of is hij zelf weggegaan?
0 0
LangeTermijn
Hij is weggestuurd bij Ajax. Door groeipijnen stokte zijn ontwikkeling en zat hij bij Ajax onder 19 vooral op de bank.
Bron: https://www.elfvoetbal.nl/Binnenland/275156/Wie-is-Vitesse-debutant-en-voormalig-Ajax-talent-Richonell-Margaret
0 0
Redrum
AZ is echt hard op weg het nieuwe psv te worden. De ene na de andere door Ajax opgeleide speler pikken ze op als een stel laffe aasgieren.
3 -5
Schip
Is toch niets mis mee. Integendeel, voor talenten een prima opleiding. Andersom halen we er ook spelers weg. Sterke opleidingen zijn de levensader van ons voetbal.

AZ is altijd een fijne club geweest, dat die Eenhoorn pure waanzin in zijn kop krijgt maakt dat niet anders. Al mag dat voor mij de komende jaren wel meewegen in de beslissingen. Een ongekende naaistreek. Maar ik kan me niet voorstellen dat andere besturen dat ook zouden hebben gedaan.
0 0
AjaxDaniel
Enig verschil is natuurlijk dat AZ in een overlappende regio scout en ook in Amsterdam. Dan zullen onze afvallers daar eerder op de radar staan. PSV ligt aan de andere kant van het land dus dat is wat anders, die scouten echt bewust.

Maar prima toch? Wij halen hun toptalenten weg en zij krijgen de afdankers zoals De Wit. Dat blijven de feiten, ook al denken ze nogal arrogant over zichzelf.
3 0
trodat4030
Ze haalden Margareth bij Vitesse op, das niet echt regio scouting.
0 0
Ferd
Maar hij komt wel uit de regio
0 0
AjaxDaniel
Maar hij komt uit Heerhugowaard, wat net boven Alkmaar ligt en hij speelde bij Ajax wat in de buurt ligt. Dan sta je echt wel op de lijstjes, waarschijnlijk stond hij bij AZ al op de radar voordat hij naar Ajax kwam.
1 0
Redrum
Ja ik vind het prima dat ze onze afdankertjes oppikken, maar dan moeten ze wel eens een keer kappen met die praatjes. AZ heeft de laatste jaren een houding alsof ze bij de grote jongens horen, maar vooralsnog winnen ze nooit wat en teren ze voornamelijk op afdankertjes van Ajax. Dat rijmt gewoon niet met elkaar.
0 0
Ozymandias
Ze teren voornammelijk op afdankertjes van Ajax? Ik wist niet dat spelers als Koopmeiners, Stengs en Boadu bij Ajax hebben gespeeld.
0 0
Joseph
Dat zijn de vaders die onze verwende jongetjes van de Toekomst nodig hebben. Vaders die kiezen voor de carrière van hun kind en niet hun portemonnee. Uiteindelijk is bij hun de kans op een grote portemonnee ook groter.
2 0
fanforeffer
Als het waar is ? misschien kon hij ook alleen maar naar AZ.
0 0
Chesterson93
Op enkele dingen na, echt mee eens.
0 0
Jariiii
Zeer wijs.
1 0