'Veel buitenlandse interesse voor Zeefuik en Matusiwa'

JesseTH, 29-05-2020 om 19:30, 3010 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oud-Ajacieden Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa kunnen rekenen op behoorlijk wat buitenlandse interesse. De spelers van FC Groningen maakten in hun tijd in het noorden een sterke indruk en dat kan nu leiden tot een vervolgstap in hun carrière.

Kijkend naar Zeefuik is er interesse vanuit meerdere topcompetities in Europa. Stade Reims, de club van Kaj Sierhuis, wordt genoemd, maar ook de Premier League lonkt. Southampton zou het zien zitten in de back. ''Voor Deyo is al lange tijd veel interesse en dat begint ook steeds concreter te worden', zo vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover Voetbal International.

Voor Matusiwa lijkt de interesse nog ietwat minder hardnekkig, maar dat neemt niet weg dat hij goed in de markt ligt. Zijn defensieve kwaliteiten vallen op en vooral vanuit Frankrijk liggen er clubs op de loer. Fledderus is echter niet van plan om hem zomaar te laten gaan. 'Iedereen heeft een prijs natuurlijk, maar het is een andere situatie dan bij Deyo', aldus de directeur die de middenvelder een jaar geleden een vierjarig contract liet ondertekenen.

Zeefuik en Matusiwa zijn tegenwoordig samen te bewonderen in Groningen, maar in het verleden kwamen zij uit in het rood-wit van Ajax. De rechtsback kwam tot een totaal van negen wedstrijden in Ajax 1, terwijl Matusiwa zelfs maar eenmaal uitkwam in de hoofdmacht.

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
Toch weer 50% doorverkoop en opleidingsvergoeding... kan toch zomaar weer kleine 3 miljoen zijn
0 0
echteajacied
Zijn allebei geen Ajax 1 materiaal.
0 0
Kingoffdatoilet
Leuk voor Groningen
0 0
Illegaal
Zeefuik kan ik begrijpen die blinkt echt ergens in uit, zijn snelheid en verdedigen over de grond en zijn opkomen is een wapen

Maar Matusiwa nee, gewoon een hele simpele normale voetballer die heeft niet iets waarin hij uitblinkt
0 0
Chesterson93
Aah, oké. Heb je FC Groningen - Ajax van dit seizoen gezien? Kijk anders even wie 1 van de beste spelers van die wedstrijd was. Of Ajax - FC Groningen anders. En nee, niet alleen Zeefuik.
1 0