KNVB ziet niets in bekerfinale op Bonaire

BartVeenstra, 29-05-2020 om 14:10, 1508 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB ziet niets in het plan om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op Bonaire af te werken, zo meldt De Telegraaf. Een woordvoerder van de voetbalbond reageert als volgt: 'Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is.'

'Het is tegenstrijdig om het voetbalseizoen vroegtijdig te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met tientallen, misschien wel honderden betrokkenen in een vliegtuig plaats te nemen', vervolgt de woordvoerder van de KNVB. 'Daarnaast mogen volwassenen momenteel niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen. Op korte termijn is een officiële wedstrijd spelen dus helemaal niet mogelijk.'

FC Utrecht hoopt de bekerfinale alsnog te spelen. De club is van mening dat de KNVB niet alle mogelijkheden heeft onderzocht. De KNVB gaf aan dat de bekerfinale ook in het najaar gespeeld kan worden, al staat er dan geen ticket voor de Europa League op het spel. FC Utrecht is het daar niet mee eens en stapte al naar de UEFA. Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond komt op 17 juni bijeen en rond die periode hoopt FC Utrecht meer duidelijkheid te vergaren.

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorOnzePloeg
Geen landstitel, geen beker. In mijn ogen zo simpel als wat
0 0
HenryVakH1972
Duh. Gewoon schrappen die finale
0 0
Michels
Heel verstandig van de KNVB! Echt een raar plan dit. Corona even daar gelaten; Bonaire zit met een negatief tijdsverschil van 6 uur ten opzichte van Nederland. Daarbij is het daar overdag te warm om te voetballen (als je niet aan die warmte gewend bent). Dus dan moeten ze daar lokale tijd gaan voetballen in de ochtend (vroeg!) of in de avond. Dat betekend dat die wedstrijd hier of tussen de middag uitgezonden wordt, of midden in de nacht... Wat een dom plan...
0 0
MankeNelis
Misschien de bekerfinale op Rottumeroog. Met de kano overdobberen. Grutto's wegjagen het gras ff maaien en paar jassen als doelpalen.
0 0
Juichtoon
Met andere woorden Gudde wacht nog op het standpunt van Fnoord.
0 0
Bapinho
Geen kampioen dit jaar dus ook geen bekerwinnaar :)
3 0
AjaxDaniel
Officieel gezien is Bonaire geen buitenland, het is een bijzondere gemeente van Nederland. Maar verder hebben ze helemaal gelijk, wat een achterlijk plan. Utrecht is echt zwaar wanhopig om een prijs te pakken.
1 0
NelsonAFCA
En terecht! Anders had Ajax de kampioenschaal moeten op eisen!
1 0
MrPink
Echt diep triest dat gezeik, het gaat maar door. Pauperclubs.
1 0
Redrum
Het is gewoon aandoenlijk hoe ze bij Feyenoord en Utrecht denken dat er echt nog mensen zijn die op die bekerfinale zitten te wachten. Niemand gaat voor zijn plezier naar die twee simpele houthakkersploegen zitten kijken.
3 -1
Libero
Hun supporters wel, met een paar flinke lijnen truckerspeed erin al helemaal.
0 0
Redrum
Dat zijn letterlijk ook de enige mensen die uitkijken naar deze finale. Het feit dat ze zoveel drugs nodig hebben elke wedstrijd zegt al genoeg.
2 0
mgtow
Voor straf lekker wel die pot op Bonaire spelen. Daarna direct alles en iedereen daar houden. Beginnetje maken met saneren.
1 -1