Afellay: 'Was eigenlijk beetje grappig bedoeld'

FinnDekker, 28-05-2020 om 21:40, 7784 views, PSV TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In een afscheidsinterview met PSV TV heeft Ibrahim Afellay teruggeblikt op zijn sneer richting Ajax in het verleden. Na afloop van het seizoen 2007-2008, toen Afellay de schaal voor de vierde keer op rij won met PSV, riep de middenvelder 'vier keer, Amsterdam' richting een camera. Dit werd hem niet in dank afgenomen.

'Dat had niets met bescheidenheid te maken. Het was eigenlijk een beetje grappig bedoeld, maar het is een beetje uit de hand gelopen. De meeste mensen die mij kennen weten wel hoe ik dat bedoelde.' De boodschap had meer een soort knipoog moeten zijn. 'Ja, inderdaad. Maar goed, ik zou het nu niet nog een keer doen.'

De nu 34-jarige Afellay keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven na avonturen in Engeland, Spanje en Duitsland. Na goed overleg tussen speler en club is echter besloten het aflopende contract van de aanvoerder niet te verlengen. Dit mede door zijn fitheid. Dit seizoen speelde de 53-voudig international slechts vier officiële duels.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Altijd een misselijk makend ziek ventje geweest en nog.
0 -1
NelsonAFCA
Ibi was echt een goede voetballer bij zijn eerste 4 jaren bij P$V. Doodzonde dat hij bij Barcelona (mede door blessure leed) niet meer zijn niveau wist terug te krijgen. Door Klaas-Jan Huntelaar, kwam Ibi naar Schalke 04. Zelfs daar kon hij niet zijn oude niveau terug vinden, erg jammer.
2 0
Libero
Toch mooi voor die jongen dat er een kleedkamer naar hem vernoemd is. Daar heeft hij dit seizoen toch zijn belangrijkste werk gedaan en dat zullen ze in Eindje hierdoor nooit vergeten!
0 -1
Jariiii
Ik zit er niet mee, ik vond Van Gaals Rotterdam-Einhoven-tirade ook heel grappig, net als de kutkakkerlakken van Vertonghen. Het hoort er gewoon bij.
4 0
Simon1
Boontje komt om zijn loontje, want de carriere van Appelflap is nou niet om over naar huis te schrijven. Wellicht juist wel want hij lag wel vaker dan vier keer in de ziekenboeg.
1 -4
trainerdv
Wij waren niet top in die tijd: 4 keer PSV en daarna nog eens AZ en Twente, poeh..... En eerlijk is eerlijk, PSV met Hiddink was gewoon zeer sterk. Afellay werd op een gegeven moment voor de verdediging gezet en scoorde toen geloof ik nog maar 3 keer in een seizoen. Daarna ook weinig gelukkig. Nooit zijn echt maximum gehaald zoals Sneijder van ons wel heeft gedaan,
1 0
Redrum
Wat ik me vooral herinner van het psv dat 4 titels op rij won is dat de grote held op doel stond. Die 4 schalen mogen ze nog steeds naar Gomes sturen. Die vent hield 4 jaar lang alles tegen en voorkwam heel veel tegendoelpunten. De rest van het team had vaak aan 1 of 2 luizige doelpuntjes genoeg om de winst te pakken. Goed voetballen heeft psv nooit gedaan.
0 -1
AlexIbarra
Wat een keeper was dat zeg!
Is belangrijker voor Psv geweest dan Romario of Ronaldo. (Of Affelay)

Die Alex op CV was ook een blok beton trouwens, hebben ze drie jaar van Chelsea mogen huren.

Gelukkig weten ook Brazilianen inmiddels dat er in NL maar 1 club is...
0 -1
TontoKarnaggel
Lees hieronder dat vrijwel iedereen het als een dolletje zag, nou, ik herrinner het me eigenlijk heel anders. Het was een imo een pure provocatie bedoeld om Ajax/Amsterdam te kleineren. Kijk maar eens terug, het was alles behalve grappig bedoeld. Sowieso vreemd om echt zo'n beetje gelijk na het eindsignaal naar een camera te rennen om je concurrent uit te kunnen lachen. Maar goed, ook dat mag van mij, vond het alleen apart hoe iedereen het toendertijd ook al goed praatte. Heb sterk het idee dat als een Ajacied zoiets doet, vrijwel niemand het in de rest van nederland als een grapje gaat zien.
3 -4
Ajaxadept
Helemaal mee eens! Provocaties van andere clubs dan Ajax worden geprezen, als Ajax eens een provocerende statement maakt, wordt dat in kleedkamers gebruikt als extra stimulering om juist vooral die Amsterdammers in wedstrijden aan te pakken.
1 -2
Lazell
Maar hier op AS zouden we het prachtig vinden. De mensen die hierdoor gefrustreerd raken moeten eens een wat dikkere huid kweken.
4 0
Ferd
‘Ik zou het niet nog een keer doen’... nee sukkeltje want daarna heb je ook geen flikker meer gepresteerd
0 -6
Toekomst1900
Hoort erbij, net als wij Vertonghen mooi vinden en de uitlatingen van Schone. Bovenal vind ik het wel jammer hoe de carriere van deze jongen is verlopen, had leuke speler voor Oranje moeten zijn!
13 0
Sluk
Hoort er toch bij, beetje plagerijen. Net als dat je je daar op dat moment een beetje van op de kast laat jagen. Verder hoeven we er niet moeilijk over te doen.
9 0
Ajaxxxisdebeste
Hoe je carrière als een nachtkaars uitgaat is vrij grappig... grapje hoor
3 -3
Kingoffdatoilet
Sneu voor die jongen. Hij had echt heel erg goed kunnen worden bij Barca
6 -1
TontoKarnaggel
Nee, omhoog gevallen hype. Zonder die blessures had zijn mentaliteit/karakter een topcarriere in de weg gezeten.
1 -5
AFCAMM
Het was een kutopmerking. Maar dat vond ik puur als Ajacied. Het was gewoon confronterend. Niet meer dan dat.. en het moet gewoon kunnen. Ik hoop alleen dat niemand de gelegenheid ooit nog krijgt.
9 -2
Redrum
Je zegt het goed, het was vooral pijnlijk omdat het simpelweg benadrukte dat Ajax al zo lang geen titel had gepakt en psv aan een streak bezig was. Verder was het allemaal niet zo heel erg wat hij deed. Dat ze bij psv verder enorm gefocust zijn op Ajax wisten we al heel lang natuurlijk. Bij Ajax was er niemand die dit riep na de 4e titel op rij.
5 0
MidMid
Zo is het precies. Hier valt niets meer aan toe te voegen.
0 0
Ozymandias
Een beetje de rivaal (en voor PSV is Ajax natuurlijk de grootste rivaal) pesten mag best. Net zoals dat Vertonghen "het zijn maar k*t karkerlakken" zong. De ophef daarover vond ik toen ook zwaar overdreven.
12 0
Koekepeer
Ik vind sowieso de reacties als het gaat om voetbal altijd behoorlijk heftig. Bijvoorbeeld die pop van Vermeer was niet chique, maar die heisa die er gemaakt werd vond ik ongelooflijk.
0 0
smokum
Die pop was meesterlijk
2 -1