Vitesse stelt Duitser Letsch aan als hoofdtrainer

GinoHaverkamp, 26-05-2020 om 18:40, 1045 views, Vitesse |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Thomas Letsch is de nieuwe trainer van Vitesse, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 51-jarige Duitser heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem gedurende twee seizoenen in het GelreDome houdt.

Letsch volgt bij Vitesse Edward Sturing op, die na een interim-klus als vervanger van Leonid Slutsky niet aanbleef als hoofdtrainer. Bij de Arnhemmers krijgt de Duitser te maken met landgenoot Johannes Spors, die technisch directeur is en hem zodoende heeft aangesteld.

'De gesprekken met de club verliepen zeer prettig', laat Letsch weten. 'Natuurlijk ken ik Johannes al langer. Daarnaast weet ik dat de speelwijze zoals ik die voor ogen heb, goed overeenkomt met de speelstijl die bij Vitesse past. Ik zie dit als een geweldige uitdaging. Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld. Hopelijk kunnen we met onze manier van werken voor een verrassing zorgen in de Eredivisie.

Letsch, die in maart 2019 ontslagen werd bij Austria Wien, is alweer de derde Duitse trainer in de Eredivisie. Heracles Almelo-coach Frank Wormuth en aanstaand PSV-trainer Roger Schmidt zijn de twee andere Duitsers in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!