Eindstand KKD bepalend voor verdeling tv-gelden

StijnDoornhof, 26-05-2020 om 12:35, 1276 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het door de KNVB nietig verklaarde voetbalseizoen 2019/2020 van de Eerste Divisie telt mee voor de ranglijst van de tv-gelden. Het Algemeen Dagblad meldt dat dit dinsdagochtend is bepaald middels een stemming waarbij alle Keuken Kampioen Divisie-clubs (op de beloftenploegen na) deelnamen. 

De tv-gelden pot van zeven miljoen euro van FOX Sports wordt verdeeld over de Keuken Kampioen Divisie-ploegen op basis van de laatste tien seizoenen. Het meest recente seizoen telt hierin het zwaarst. Nu werd er dus gestemd of de huidige jaargang telt als uitslag. De uitslag van de stemming was een gelijkspel. Dit heeft als gevolg dat de huidige jaargang voor 75 procent meetelt in plaats van de volle honderd procent. 

Een ongunstig resultaat voor ploegen als FC Eindhoven en Roda JC die ondermaats gepresteerd hebben. Het zou FC Eindhoven zo'n negentig duizend euro kosten. Volgende week wordt naar verluidt een dergelijke stemming verwacht met betrekking tot de verdeling van het tv-geld in de Eredivisie. Ajax zou daarin waarschijnlijk kiezen voor het wél laten meetellen van het huidige seizoen, aangezien de Amsterdammers bovenaan zijn geëindigd. 

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bertusbowie
Waarom stemmen? Iedereen stemt voor zijn eigen portemonnee dus dan weet je toch wie/wat gaat stemmen. De uItslag staat dus al vast.
0 0
Joseph
Dus na het schrappen moeten de gummetjes te voorschijn gehaald worden. Dat voetbal in Nederland is gewoon 1 grote grap.
0 0