Makkelie legt nieuwe spelregels uit

ThijsZwagerman, 09-04-2020 om 20:25, 2306 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De International Football Association Board (IFAB) heeft besloten om per 1 juni enkele spelregels te wijzigen. Scheidsrechter Danny Makkelie legt in gesprek met de NOS de twee belangrijkste wijzigingen uit.

Allereerst wordt een keeper niet meer direct bestraft met een kaart, wanneer hij niet op zijn doellijn blijft staan bij het nemen van een strafschop. ‘Als de keeper een overtreding maakt door te vroeg van de lijn te komen, was dat voorheen een gele kaart. Maar nu wordt dat een waarschuwing’, vertelt Makkelie, waarna hij uitlegt dat er nog iets anders van toepassing is in deze situatie. ‘Als de strafschop misgaat, is het daarnaast geen overtreding van de keeper en wordt hij ook niet bestraft.’

Verder wijzigt er ook iets met betrekking tot de VAR. Als videoscheidsrechters vanaf 1 juni een fout van de scheidsrechter constateren, dan wordt de scheidsrechter verplicht om naar het VAR-scherm te komen kijken. ‘Op het moment dat er in de ogen van de videoscheidsrechter sprake is van een duidelijke fout, zal de scheidsrechter zelf altijd op het scherm moeten kijken’, aldus Makkelie. Momenteel mogen scheidsrechters hun beslissing nog wijzigen op advies van de VAR en zonder dat zij de beelden zelf hebben teruggezien, maar dit is vanaf 1 juni dus verleden tijd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Als de keeper te vroeg uitkomt en de speler schiet mis, wordt de keeper niet meer bestraft??

Wanneer komen er regels die de verdedigers beschermen tegen onopzettelijke handsballen?
En wanneer worden schwalbes bestraft?
0 0
Venta
Schwalbes worden al bestraft.. je komt er namelijk niet meer mee weg, nu de VAR iedere penalty situatie bekijkt. Het is dus in feite geen spelbederf meer, het wordt namelijk niet meer beloond.
0 0
Rdk1983
Och slecht hoor. Alle keepers gaan nu natuurlijk superirritant doen bij penalties om speler uit zijn focus te halen. Zulk soort dingen moet je niet faciliteren. En ze kunnen beter de VAR zelf verplichten naar t scherm te kijken, is al vaak zat fout gegaan.
0 0
MPAjax
nieuwe regel, de bal gooi je niet meer binnen de lijnen maar die gooi je de duck out van de tegenstander in, kijken hoelang het duurt voordat mensen geirriteerd raken
0 0
Henkjanklaas
Weer zo’n halfslachtige wijziging. Handsbal blijft discutabel.
0 0
Redrum
Dat van die VAR lijkt me een verbetering, die andere twee regels zijn niet echt heel boeiend.
0 0