Rutte: 'Kans op normaal leven na 28 april is nul'

ThijsZwagerman, 09-04-2020 om 18:15, 9832 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens premier Mark Rutte is de kans nul dat het normale leven in Nederland na 28 april weer opgepakt kan worden. Met name de regel dat men anderhalf meter afstand van elkaar moet houden, zal naar verwachting nog lange tijd van kracht blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Rutte zei donderdag na het kabinetsberaad dat hij hoopt dat alle sectoren in de maatschappij gaan bekijken hoe zij zich kunnen voortbewegen in de anderhalf meter-economie. ‘Dit wordt namelijk het nieuwe “normaal”, zo citeert De Telegraaf de minister-president.

Als de Eredivisie al hervat wordt, dan is de kans daardoor nog kleiner geworden dat dit met publiek zal gebeuren. In een vol voetbalstadion is het namelijk onmogelijk om de anderhalf meter-regel in acht te nemen. Het Algemeen Dagblad schreef al eerder dat de KNVB ernaar streeft om de Eredivisie half juni te hervatten, maar vermeldde daar ook bij dat dit hoogstwaarschijnlijk zonder publiek zal gebeuren.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Eigenlijk snap ik niet dat dit artikel op een een voetbal site wordt geplaatst.
Rutte is verre van mijn favoriete premier maar we zullen gewoon moeten inzien dat de beslissingen die genomen zijn met betrekking tot het Corona virus, niet ingegeven zijn door politieke voorkeur maar door noodzaak.
Niet voor niets haalt deze VVD -er een minister van de PvdA afkomstig in het kabinet.

Na 1 Juni gaan we niet terug naar normaal. dat heeft heel grote nadelen ook economisch maar het is nogmaals niet uit luxe maar uit noodzaak dat we rekening dienen te houden met dit rot virus.

Als we nu niet alles doen om dit virus te beteugelen zal dat op termijn vreselijke gevolgen hebben ook economisch, er is dus geen keus.
Ik neem aan dat er niemand gelukkig wordt van deze maatregelen en ontstane situatie, we zullen er wel mee moeten dealen, wel of geen Rutte.
0 -1
Van Reenen
Ach, ach, ach, Rutte is niet te benijden. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit VVD heb gestemd, maar wanneer er een andere premier zou zijn, laat hij/Zij zich ook voorlichten door het RIVM. Ik krijg uit de (emotionele) reacties, die ik zeker begrijp, de indruk dat mensen denken dat het alleen door het eten van vleermuizen zijn. Maar het gaat hier om alle levende dieren die op markten verhandeld worden in China. Daarnaast hoop ik niet dat onze supporters net zo stom reageren als Gudde c.s. Een aantal bekende gekken is meer dan genoeg en daarbij horen geen Ajaxsupporters! Trouwens mijn nationale eikenboom is alleen bestemd voor leeghoofden en daar horen wij ook niet bij. Alhoewel ik ieders bijdrage respecteer.
0 0
AFCA1961
Rutte had 4 jaar geleden die protesterende Turken en Erdogan en nu weer dit virus waardoor hij omhoog schiet in de peilingen en zelfs als "staatsman" word gezien, veel gekker moet het toch niet worden. Angst heeft bij het volk tot paniek geleid.....en Rutte heeft nu meer macht dan hij ooit had. Waarom zou hij dat weer uit handen geven als 2/3 van het volk nog doodsbang is?
Ik vrees dat we nog lang niet verlost zijn van deze notoire leugenaar en reken maar dat wij nog "gewoon" vast zitten na 28 April ook al lopen de gevallen dagelijks terug. De volgende stap is die krankzinnige app waarmee ze je gewoon wel degelijk gaan controleren met alles, die komt er hier dus mooi nooit in......hoe had deze idioot zich een samenleving voorgesteld met z`n 1,5 meter samenleving?? Dan is er geen sport meer, geen concerten, geen feesten, en uiteindelijk ook geen economie en samenleving meer. Ik mag hopen dat deze gevaarlijke gek gestopt word tegen die tijd.
2 -1
Cruijffthebest
De hersens van Rutte zitten ook op niveau nul, al zeker 9 jaar waarin hij met zijn VVD gangsterbende Nederland steeds meer kapot heeft gemaakt en wie dat niet ziet is echt stekeblind en verdomde dom.
1 -1
MPAjax
Die man is nul
6 -12
JOHANisGOD
En jij nu min 10.
2 -4
MichelAngelo66
Het nieuwe normaal. Hoe gaan we dat doen dan? Wat moet de tandarts, de kapper, de masseur etc etc.... En daarbij, ik wens daar niet aan mee te blijven doen. Net zo min als ik weiger eindeloos thuis te moeten gaan zitten. Ik niemand vermoord, verkracht of wat dan ook. Toch heb ik huisarrest.

Even duidelijk... ik hou er tot op heden meer dan rekening mee. Met mijn bedrijf al weken dicht, kost me goud geld. Ik hou afstand, kom niet teveel buiten. Ik begrijp dat de ICs ontzien moeten worden, maar ik heb die dingen niet afgebroken. We hadden er veel meer, maar dat kostte geld. Dat er een semi lock down kwam alla, maar dat dit moet voortduren kan niet. Daar komt veel meer ellende uit dan er voorkomen wordt.

En het verhaal hieronder van profiterende bedrijven. Dat is niet zo onnozel als velen hier schetsen. De wereld zit een stuk erger in elkaar dan men denkt. Dat zouden we hier met de uefa en fifa ervaringen wel moeten weten. Ik ben er ook van overtuigd dat hier meer achter zit dan een virus ontstaan uit het eten van een vleermuis. Daar geloof ik geen reet van.
4 -11
Web
Zie wel dat ik je goed ingeschat had
2 -2
MichelAngelo66
Man je kent me niet en dat wil ik graag zo houden. Op zo'n leeftijd en dan nog geen mensenkennis. Sneu.
Maar los jij maar achter de meute aan. Als je op die leeftijd nu nog niet wijzer bent dan wordt het nooit meer wat.
0 0
GeleenAjax
Er zullen altijd uitzonderingen zijn. In tijden ván crisis is dat zo, dus na de crisis zal dat zéker zo zijn. Je hebt die zogenaamde contactberoepen nou eenmaal nodig. Ik denk alleen dat deze mensen na deze crisis anders te werk zullen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een masseur die niet meer met blote handen werkt, maar met handschoenen.
0 -2
Bensco
Nou daar geef je toch al een mooi voorbeeld? De UEFA en de FIFA zijn de 2 machtigste sport organen ter wereld en toch zegt de overheid zonder enige mooie dat er niet gevoetbald meer mag worden. Er is geen enkel bedrijf wat kan profiteren van deze situatie. Tenzij je mondkapjes of handgel produceert natuurlijk ;) maar daar gaan ze niet voor in lockdown.

Het probleem is gewoon onderschatting geweest. Men had veel sneller moeten reageren op de uitbraak in Wuhan zoals bijvoorbeeld Taiwan ook heeft gedaan. Maar vluchten naar Azië zijn veel te lang doorgegaan met als gevolg dat deze variant van SARS in het vliegtuig netwerk is gekomen en de hele wereld is overgereisd. En dat zal voorlopig ook nog wel even duren. COVID 19 is 2x besmettelijker dan griep, zorgt voor bijna 10x zo veel ziekenhuis opnames en is 2 tot 3 zo dodelijk. Zonder een vaccin is het een kansloze missie om het onder controle te krijgen. Het is te groot en te verspreid om helemaal uit te roeien dus we moeten er mee leven dat het jaarlijks terug gaat komen net als de griep.

Maar het is niet dat wij permanent in lockdown gaan. Zoals ik al zei, zodra het vaccin er is kun je je goed wapenen tegen dit virus en ieder farmaceutisch bedrijf zit daar achter die pot met goud aan. Momenteel heeft de WHO al 40 kandidaat vaccins die worden onderzocht en wordt er zelfs al op mensen getest. Tot die tijd zullen we rekening moeten houden met die 1,5 meter economie.

Zodra ze het aantal besmettingen weer onder hebben (zal volgende maand ergens zijn) kan de zorg weer normaal functioneren en kunnen ze terug naar de begin fase waarin ze patiënten zsm isoleren en contact onderzoeken kunnen uitvoeren. Men zal dan prioriteit stellen aan scholen, horeca kan dan in aangepaste vorm weer open en het samenscholingsverbod zal versoepeld kunnen worden. Dan kunnen we dit ook wat langer volhouden totdat het vaccin er is.
1 -2
ajaxdordtt
Eerste 2 alineas helemaal eens, laatste geloof ik niet zo in. Er zijn al zoveel virussen van dieren gekomen. Maar inderdaad, nooit meer sporten bij het "nieuwe normaal"? Dat gaat lekkere gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Dit gaat niet lang duren joh, in Italie beginnen dd opstanden al. Wij moeten idd boeten voor het feit dat Rutte enorm heeft bezuinigd op de zorg, omdat de halve wereld geholpen moest worden.
4 -2
FreddyAX
Wat een ongelofelijk onzin verhaal zeg.
Nooit meer sporten is helemaal niet aan de orde, er zal gewoon weer een normale situatie ontstaan maar dat zal wel even duren tot er goede medische middelen beschikbaar zijn.

De bezuinigingen op Volksgezondheid en het invoeren van een marktsysteem i in de gezondheidszorg zijn zeker geen slimme ingrepen geweest, eens.

De opstanden in Italië ,waar je vorige week ook al over bezig was, zijn zeer zorgwekkend en kunnen hele ernstige gevolgen hebben ten nadele van de volksgezondheid en veiligheid. Dat moeten we hier tegen elke prijs voorkomen.

Rutte heeft volgens mij niet de neiging om de hele wereld of de helft eerst te helpen ,zie ook de opstelling van Nederland ten aanzien van hulppakketten voor Spanje en Italië.
Ik stem niet op hem en zal dat nooit doen maar hij neemt nu gewoon noodzakelijke maatregelen.
0 -1
Web
Nooit meer sporten nog wel
1 -1
MichelAngelo66
Je snapt er echt niet zoveel van he...
0 0
JOHANisGOD
Pfffffffff
1 -3
MichelAngelo66
lastig he. Iemand die niet met de meute meeloopt.
3 -2
Web
Of die realistisch is en weet dat het altijd niet mee kan zitten
Soms lopen dingen anders
1 -3
GeleenAjax
Best wel. Daarom zitten we met die rotzooi...
0 -2
MichelAngelo66
Misschien moet je de boel eens wat beter analyseren. Misschien zie je dan ook wat meer.
0 0
gerard
En als alle burgemeesters de wedstrijden gaan verbieden? Dan is de KNVB ook machteloos!
0 0
MarLuuk76
Verassend
0 0
JOHANisGOD
Verrassend
2 -1
MarLuuk76
Kan je niet meer dan een schrijffout verbeteren. Al die schapen hier maken mensen met andere meningen belachelijk. Maar onderbouwen helemaal niets. Maar let op deze woorden. Rechts de right-wing wereldwijd krijgt straks overal de schuld van. Dus GB NL USA BR en nog wat pionnen. En nee ik geloof niet in rechts en links en dualisme) Dat is voor de meeste hier weggelegd. En dan ineens leven we in een Technocratische wereld. The green new deal. Ook een sprookje. Niks alu hoedje. Gewoon een voorspelling en je verdiepen in wat er gebeurt. Ipv domweg NL 1,2 of 3 kijken of SBS6 of RTL. en of Jensen. Die mensen een bepaalde kant op haalt. En ineens is het vrije denken verdwenen. Want rechts heeft alles onderschat, en is overal te laat. Precies wat zich nu aftekent. En dus wordt kritisch denken gekoppeld aan rechts, en vaag je alles in 1x van het toneel. Maar gebeurt echt niet expres hoor. Zzzzz

Maar ouwe misschien staan hier nog wel wat schrijffouten in. Kun je die verbeteren. Heb ik weer wat geleerd. En kan jij verder met je struisvogelpolitiek.
1 0
OdjePils
Ik zie wel wat in je verhaal ja. Ben alleen bang voor de reactie van rechts...gezien het feit dat macht nogal verblindt. Ps: weinig schrijffouten hoor gap :)
2 0
MarLuuk76
Haha thnx kerel. Dat niemand het met elkaar eens hoeft te zijn, ben ik het mee eens. Maar die gasten hier komen gewoon amper met tegenargumenten. En dat is vervelend. Al besef ik mij dat een voetbalsite niet de beste plek is voor deze discussies.
0 0
B.dykstra
Hoogstwaarschijnlijk zonder publiek......maar ze schreeuwen allemaal....voetbal is van de supporters
0 0
Jajijdaar
Noem me maar gek, maar dit is gewoon een plan wat al gemaakt is. Dit is het nieuwe marktisme. Plan is al een tijdje gemaakt, de globalisten willen dat dit uiteindelijk 3 jaar gaat duren. Er komt een totale controle. Ze willen dat we ons gaan inenten. Alles over ons weten. We zijn de wandelende pin-automaat van de grimmige plannen die er gemaakt worden vanuit het marktisme en de globalisten.
6 -8
Schwalbino
Gek.
2 -4
Oeroeboeroe
Ik snap niet dat je na 4e woord niet gestopt bent met schrijven
6 -2
JOHANisGOD
OMG
3 -4
Bjorn
Geloof je ook in het spaghettimonster?
3 -5
Middenweg401
Geeft niks joh, gek is het nieuwe normaal hier. We hebben hier ook al een Illegaal die uit Area 51 is ontsnapt en Marluuk is ook aan het prediken sinds er geen chemtrails meer worden uitgestort.
1 -3
MarLuuk76
He kan je al ontkrachten wat ik zeg, of je alleen heel stoer. Zonder onderbouwing. Alsof ik daar in geloof, maar goed. Dat jij en nog een aantal ziende blind zijn is niet mijn probleem.
2 -3
Deepblue
Ik noem je gek inderdaad
3 -2
Bensco
Heb hier ook een hoop over nagedacht maar ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat iemand er gebaat bij is dat de hele wereld is gestopt met draaien. De economie gaat met de dag meer naar de kloten, er gaat minder geld rond en de werkeloosheid zal hard op gaan lopen waardoor de overheidskosten ook hoger op zullen lopen. Ik denk dat de harde realiteit gewoon is dat er een virus de wereld is ingekomen omdat wij te naïef waren door te denken dat het hier niet zou komen. Extreem voorbeeld is Amerika waar trump COVID 19 flink heeft onderschat en de doden zich opdtapelen.
De harde realiteit is ook dat het nu een race tegen de klok is geworden om dat vaccin te pakken te krijgen.

Dat was ook de hele context van de persconferentie. Ze weten niet hoelang het duurt maar COVID 19 zwerft nu permanent rond in de wereld en daar zal alleen een vaccin tegen helpen. Dus bedankt China!
3 -3
MarLuuk76
Zoek eerst eens op wat een virus doet, ik zeg kijk eens op de kahn univesty. En ja er zijn er een paar die er wel degelijk baat bij hebben. Dat niemand zich hier in de techniek van allerlei zaken wil verdiepen. En zich suf lachen om de zogenaamde aluhoedjes. Prima maar ik heb hier meerder links van bestaande bedrijven neergezet. En waar ze mee bezig zijn. Maar goed die bedrijven zijn een complot, en niet bestaand natuurlijk. Ook google trekt al in meer dan 120 landen. De handel en wandel van je telefoon. Ook niet waar uiteraard kan je ook gewoon vinden trouwens. Maar he google bestaat niet. Is ook een complot.
0 -6
AjaxDaniel
Je hebt gelijk hoor, maar die aluhoedjes moet je sowieso niet serieus nemen. Dat de allerrijksten schimmig zijn ben ik het zeker mee eens. Maar deze gozer hierboven is hetzelfde soort als die anti 5G gekkies.
4 -2
Middenweg401
Mijn theorie is dat het besmettelijk is want er is een heel stel van op deze site.
2 -2
MarLuuk76
De links worden jou en anderen aangedragen. Zijn gewoon bedrijven die daar in handelen. Dat sommige dingen jou boven de pet gaan tja.
1 -4
Koningtoto
Je moet niet alles geloven wat op internet staat beste man.
2 -1
MarLuuk76
Denk jij dat ik dat doe, echt niemand die hier nog iets onderuit kan halen. Je moet uiteraard wel de heilige media geloven. Ook jij kan een krat bier krijgen als je het bestaan van Elon Musk en Neuralink kan ontkrachten. Ipv dapper te doen.
0 -3
Koningtoto
Ik doe niet dapper, ik ben realistisch. Jij bent paranoïde schizofreen .
2 0
MarLuuk76
Haha realistisch. Nogmaals haal dan met feiten onderuit dat die bedrijven niet bestaan. Toon dat dan eens aan. Ipv van mij uitmaken voor Van alles uit te maken.
0 -2
Koningtoto
Breng jij anders feiten waaruit blijkt dat alles wat je beweert niet de grootst mogelijke onzin is. Jij moet je verhaal onderbouwen. Ik geloof er gewoon niet in en met mij zo'n 99 procent van de bevolking. Maar wij zijn allemaal gek en jij hebt gelijk. Koekoek
0 -1
MarLuuk76
Je hoeft ook niet in mij te geloven maar omdat jij het wilt. Zal ik een poging doen uiteraard zal het zonde van mijn tijd zijn. Maar misschien kan je zien, dat ik iets kan onderbouwen. En nee ik ben geen gelovige. Maar goed de links vertrouw je niet dat zijn bestaande bedrijven. Wat moet ik daar verder aan bewijzen? Super retoriek gebruik je maar oke, hier google.

https://www.google.com/covid19/mobility/

Hier over het afvangen van anders denkenden.

https://youtu.be/Zd9qLfhai90

Hier even naar onder scrollen Bill Gates verweven in RIVM, anders is het vast teveel moeite voor je.

http://rijksbegroting.nl/algemeen/gerefereerd/1/8/4/kst184726.html

Hier Bill Gates over vaccin. Maar dat zal jou vast geruststellen

https://youtu.be/OGsqtF0MhlI

Letters uit alfabet en hun getallen.

C 3
O 15
R 18
O 15
N 14
A 1
6 66 gewoon rekenen had je zelf ook kunnen doen.
Corona in Spaans is Kroon gewoon taal geen complot.

Hier Elon Musk en zn bedrijf Neuralink, kijk lees en huiver.

https://www.neuralink.com/

Hier over wat virussen zijn. Daar liggen de geleerden niet op 1 lijn. Maar goed dat zal je vast in je voordeel gaan gebruiken. Al denk ik dat je niets gaat bekijken en lezen.

https://youtu.be/0h5Jd7sgQWY

Hier Biometrisch paspoort doormiddel van vaccin.

https://www.biometricupdate.com/201909/id2020-and-partners-launch-program-to-provide-digital-id-with-vaccines

Als je wilt weten wat ze in het weten gaan doen op techniek niveau, kijk dan naar het oosten.

https://www.ad.nl/buitenland/23-miljoen-chinezen-mogen-niet-meer-reizen-omdat-ze-te-weinig-punten-hebben~a9cdb688/

Green new deal, nog niet rond maar ik voorspel je dat het gaat komen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Green_New_Deal

Zo ik vind het wel genoeg zo. Je ziet ik houd van complotten. Maar heb gedaan wat je vroeg.
0 0
MickS
Snel! Haal je aluhoedje van zolder!
2 -5
MPAjax
Totdat je verplicht gevaccineerd moet worden om de wensen van big pharma en sponsoren in te willigen om aan hun recettes te voldoen, kijken wat dan je reactie is, boer
3 -3
Web
Gek
2 -4
JOHANisGOD
Dwaas!
2 -2
meerzicht
Hahaha ik vermoed zo maar dat die gasten van de KNVB weer met een statement komen: wij hebben het ook pas over na 1 juni. Dat is nog een stuk verder dan 28 april. En ondertussen neemt de bruine vlek in de onderbroek grotere proprties aan. Wie moeten we als kampioen aanwijzen....
0 0
Simon1
Een keeper op doel en voor hem twee of drie rijen van spelers die elkaars gaten dekken. En dan counteren om te scoren en de eerste die binnen 1,5 meter afstand komt (alhoewel het met sporten nog groter moet zijn) krijgt direct een rode kaart voor het in gevaar brengen van een speler. Wel is het na de vierde rode kaart een reglementair verlies voor betreffende club.

Lijkt mij echt zeer mooie wedstrijden om te bekijken via internet. Niet normaal gewoon.

Dus KNVB, klep houden en beker en plaatsing aan ons geven en niet janken nou.
0 0
Bjorn
En dan zou er een uitzondering moeten gelden voor het spelen van voetbal? Of gaan we voetballen speler met 1,5 meter afstand?

Kwestie van tijd voordat de overheid de stekker eruit trekt.
2 0
MPAjax
trek dan de stekker er maar helemaal uit bij iedereen dan zijn ook alle problemen opgelost toch ? of niet dan ?
0 0
Web
Accepteren dat het een keer anders loopt, maar dat zal je wel niet lukken
0 -1
ajaxdordtt
Voor Rutte makkelijk vol te houden, dat nieuwr normaal.
3 -3