Wöber kan rekenen op interesse van Olympique Lyon

BartVeenstra, 09-04-2020 om 13:40, 2883 views, Foot Mercato |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Franse medium Foot Mercato schrijft donderdag dat Olympique Lyon mogelijk deze zomer zaken wil doen met Red Bull Salzburg inzake een transfer van oud-Ajacied Maximilian Wöber. Sportdirecteur Juninho zou een fan zijn van de speler, die ondanks zijn jonge leeftijd (22) eerder al speelde bij Rapid Wien, Ajax en Sevilla.

In de Franse media wordt Wöber geprezen om onder meer zijn geweldige onderscheppingen en zijn kopkracht. De Oostenrijker stond bovendien in het hart van de verdediging van Red Bull Salzburg dat hoge ogen wist te gooien in de Champions League.

Wöber zou bij Olympique Lyon de mogelijke opvolger kunnen zijn van Marcelo. De Braziliaan heeft bij de Franse club een contract dat afloopt in juni 2021. Naar verwachting moet Wöber zo'n vijftien miljoen euro kosten, zo valt te lezen. Wöber speelt pas sinds de zomer van vorig jaar bij Red Bull Salzburg, maar hij zou dus nu alweer een stap omhoog kunnen maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
De manier waarop Wöber bij Ajax wegging in de winterstop terwijl we hem.juist hard nodig hadden voor de lb en lcv positie wasr Magallan als pure rechtspoot niets te zoeken had bleek een tactische blunder van jewelste van de GAE tandem Overmars - Ten Hag. En duidelijk niet de laatste.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Is die minder dan Alvarez en Schuurs zeker niet...
0 0
AlexIbarra
Wel minder dan Blind, en linksbenig.
0 0
Schip
Hij was een stand in. En zoveel minder was hij niet. De passing van Blind is begin dit seizoen subliem geweest en vorig seizoen waren zijn ingrepen ook ijzersterk, maar hij groeide daarin. Wober heeft die kans nooit gekregen. Natuurlijk heeft hij die passing niet in huis, maar met een Wober achterin, had Blind op 6 kunnen blijven staan. Met Martinez had je dan een prima defensief en opbouwend blok en ook nog een toekomstige linksback.

Het is echt geblunder geweest. Hetzelfde was bijna met Neres gebeurd. Niet opgesteld, geen vertrouwen gegeven, wilde weg en was bijna vertrokken. In China had je niets meer van hem gehoord en dan had AS geschreeuwd: zie je wel, niets waard, prima deal van Overmars om daar nog geld voor te vangen.

Overmars moet leren wat kritischer naar zichzelf te kijken. TH kun je vergeten, die kan dat gewoon niet.
0 -1
AFCA-B93
Gaat een mooi rijtje clubs af zo. Toch zonde dat we hem zo makkelijk hebben laten gaan.
1 0
Schip
Tja, had hem graag bij Ajax gehouden. Had zoveel gesodemieter voorkomen. Geen Magallan tegen Spurs thuis, een stand in voor Daley etc.

Voetballend en passend goed tot sterk, koppend goed, verdedigend goed. Rustige speler met groeipotentie. Sympathieke gast ook, gun hem een transfer naar Lyon, al zit hij bij RB ook prima.
4 0
Moozz03
Ik vind het nog steeds jammer dat we hem zo makkelijk lieten gaan. Hartstikke goede verdediger die alleen wat vertrouwen ontbrak.
4 0
PowNed
Heeft Ajax echt te snel en te gemakkelijk laten gaan...
6 0